סופגניות ממולאות בשר
המצרכים:
לבשר -
2 ק"ג אסאדו, ללא עצם
1 כפית מלח גס
1 כפית פלפל שחור גרוס
4 ענפי קורנית (טימין)
2 כפות דבש
6 כפות ברביקיו
8 שיני שום כתושות
3 כפות סילאן
2 חבילות עלי רוקט
3 כפות שמן זית
לבצק -
1 ק"ג קמח מנופה
50 גר' שמרים טריים
1.5 כוסות מים פושרים
4 כפות סוכר לבן
3 ביצים L
1 כפית סוכר וניל
4 כפות שמן קוקוס
1 כפית מלח
לאיולי בצל -
4 בצלים, פרוסים דק
5 חלמונים
1 שן שום כתושה
1/2 1 כפות חומץ בן יין לבן
3 כפות חרדל
2 כפות שמן זית
1/2 2 כוסות שמן חמניות
להגשה -
חופן רוקט
אופן ההכנה:
- מכינים את הבשר - לוקחים קערה, מכניסים לתוכה את כל המצרכים לבשר (מלבד עלי הרוקט) ומערבבים ליצירת מרינדה. בתבנית נפרדת מניחים את נתח האסאדו, יוצקים עליו את המרינדה תוך כדי עיסוי הבשר להחדרת הטעמים.
- מכניסים לתנור למשך 3 וחצי שעות בטמפרטורה של 160 מעלות. בסיום הצלייה מפרקים את הבשר ל"שערות".
- מכינים את הבצק - מכניסים לקערה את הקמח, השמרים, הסוכר וסוכר הוניל, מערבבים במערבל על מהירות איטית למשך דקה. מוסיפים את שאר המצרכים וממשיכים את לישת הבצק תוך כדי העלאת מהירות המערבל למשך 3 דקות.
- לאחר מכן מניחים את הבצק על שיש מקומח, ומרדדים לעובי של 1.5-2 ס"מ.
- בעזרת כוס מדידה חורצים את הבצק למדליונים ומכסים במגבת למשך 10 דקות להתפחה.
- בינתיים לוקחים סיר רחב ולא עמוק במיוחד, וממלאים בשמן עד חצי גובה הסיר. מחממים על אש בינונית, ומטגנים את הסופגניות 3-4 דקות מכל צד.
- לאחר השחמה של שני הצדדים, מוציאים בזהירות בעזרת כף מחוררת ומניחים על מגש מרופד בנייר סופג.
- מכינים את האיולי בצל - מחממים מחבת עם שמן זית על להבה נמוכה ומטגנים את הבצל למשך כחצי שעה עד להשחמת הבצל. ממתינים שהבצל יתקרר ורק אז עוברים לשלב הבא.
- טוחנים במעבד מזון את הבצל המטוגן עם יתרת מרכיבי האיולי, מלבד שמן החמניות, עד לקבלת מרקם חלק כמו של מחית.
- מזגגים את שמן החמניות באיטיות תוך כדי ערבוב במערבל עד לקבלת קרם אחיד.
- מרכיבים את המנה - חוצים את הסופגנייה לרוחב (כמו לחמניית המבורגר). מורחים איולי על שני הצדדים. לוקחים חופן אסאדו מפורק ועלי רוקט וממלאים את הסופגנייה.
המתכון באדיבות צחי אלבז, שף רשת "נתח קצבים"