מתכונים עוגת שושנים עם שקדים וסילאן
כשר
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
45 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
5
מתכונים עוגת שושנים עם שקדים וסילאן
(צילום: מירי צדוק)
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
חבילה
של בצק עלים שמרים חמאה, מופשר לפי הוראות היצרן
3/4
צנצנת
שקדים טחונים (למשל שקדיה)
2
כפות
סילאן
4-3
כפות
סוכר קנים
חופן
שקדים, קצוצים
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה.
  2. פורשים את הבצק על משטח מקומח קלות ומורחים עליו שכבה דקה של השקדים הטחונים. משאירים שוליים נקיות.
  3. מזלפים למעלה סילאן ומפזרים את סוכר הקנים ואת השקדים הקצוצים.
  4. מגלגלים את הבצק לרולדה ופורסים לחתיכות בעובי של 4 ס"מ. מסדרים את הפרוסות בתבנית בדוגמת שושנים ואופים כ-35 דקות, עד שהעוגה משחימה.