מרק בשר עם שעועית
המצרכים (ל-10 סועדים):
400 גר' בשר שריר, חתוך לקוביות
2 כוסות שעועית לבנה (מושרית בקערה עם מים במשך 8 שעות לפחות)
1 בצל גדול, קצוץ
2 כפות שום, כתוש
5 כפות רסק עגבניות
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
8 גבעולי סלרי, קצוצים
1/2 צרור כוסברה, קצוצה
אופן ההכנה:
- מבשלים את הבשר בסיר גדול עם מים עד לרתיחה, מקפים את הקצף ומוסיפים את השעועית. מבשלים עד לרתיחה, מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים היטב ומנמיכים את הלהבה.
- מוסיפים לסיר את הסלרי וחצי מכמות מהכוסברה, ומתבלים במלח, פלפל, כמון, פפריקה ושום.
- מערבבים היטב, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך שעה.