מתכונים כדורי בשר עם אורז מבושלים ברוטב חמצמץ
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
60 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
17
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לקציצות:
שמן זית
2
יחידות
בצלים גדולים קצוצים דק
1
ק"ג
בשר בקר טחון
2
כוסות
אורז לבן מבושל, קר
1
יחידה
ביצה
1
כף
כמון, טחון
1
כפית
שטוחה פלפל
1
כף
שטוחה מלח
לרוטב:
1
יחידה
כרשה, פרוסה לקוביות גדולות
2
יחידות
גזרים, קלופים קצוצים דק
1/2
כפית
אבקת סודה לשתייה
1
כפית
שטוחה פלפל שחור
1
כף
כמון, טחון
1
כף
שטוחה מלח
1
חבילה
תרד, קייל או מכפילים את הכמות של המנגולד
1
חבילה גדולה
עלי מנגולד, רק החלק הירוק, שטוף וקצוץ גס
1
כוס
יין לבן יבש או מיץ מחצי לימון עסיסי במיוחד
3
יחידות
בצלים ירוקים, קצוצים
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. הקציצות: מחממים שמן בסיר רחב וגדול מאוד. מטגנים בו את הבצל כ-5 דקות, עד שהוא מתחיל להשחים. מכבים את האש ומעבירים 3/4 מהכמות של הבצל לקערה גדולה. את יתרת הבצל עם השמן משאירים בסיר.
  2. מוסיפים לקערה את הבשר, האורז, הביצה, הכמון, הפלפל והמלח, מערבבים לתערובת אחידה ומניחים בצד.
  3. הרוטב: מחממים את הבצל שטיגנו בסיר הגדול. מוסיפים את הכרשה, מערבבים ומטגנים כ-4 דקות, עד שהכרשה מתרככת מעט. מוסיפים את הגזר ומטגנים כ-4 דקות נוספות.
  4. מוסיפים את אבקת הסודה ומערבבים. הבצל יתסוס מעט והריח ישתנה. מוסיפים את הפלפל, הכמון והמלח ומערבבים.
  5. מוסיפים את העלים הקצוצים ומאדים עד שהם מאבדים מנפחם, כ-5 דקות. מוסיפים את היין, מביאים לרתיחה ומבשלים שתי דקות, עד שהאלכוהול מתאדה. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי העלים, מערבבים ומביאים לרתיחה. אם משתמשים במיץ לימון, פשוט מוסיפים מים רותחים ומיץ, מערבבים וטועמים, מתקנים תיבול - הרוטב אמור להיות מלוח וחמצמץ.
  6. מרטיבים את הידיים, יוצרים מתערובת הבשר כדורים בגודל כדורי פינג-פונג ומניחים בסיר. כשמסיימים מסובבים את הסיר, כדי שהכדורים יתכסו ברוטב. הרוטב לא אמור לכסות לגמרי את הקציצות. מוסיפים מעל את הבצל הירוק הקצוץ ומבשלים 40-30 דקות ללא כיסוי על להבה בינונית-קטנה, מסובבים את הסיר מדי פעם.