![אוכל](https://ynet-pic1.yit.co.il/cdn-cgi/image/f=auto,w=740,q=75/picserver5/crop_images/2020/05/12/9963830/9963830_0_58_2000_1202_0_large.jpg)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לרוטב:
3-4
כפות
שמן זית
2
כפות
ממרח פסטו
2
כפות
חומץ בלסמי
1
כף
סילאן
(או דבש)
לסלט:
1
כף
שמן זית
500
גרם
פסטה פנה
או כל פסטה קצרה שאוהבים, מבושלת לפי הוראות היצרן
1/2
כוס
רצועות של פלפלים קלויים וקלופים
ו/או חצי כוס עגבניות שרי מיובשות קצוצות
4
כפות
עלי פטרוזיליה קצוצים
1/2
כוס
זיתי קלמטה, קצוצים גס
2
יחידות
זוקיני
פרוסים דק (לא חייבים)
100
גרם
גבינת פטה, מפוררת
מלח
פלפל שחור גרוס
לפי הטעם
:רשימת קניות עבור המתכון
המרענן הרשמי: סלט פסטה קיצי עם פלפלים קלויים
אופן הכנה:
- להכנת הרוטב: מערבבים את מרכיביו עד לקבלת רוטב אחיד.
- להכנת הסלט: משמנים את הקערה בכף אחת של שמן זית.
- שמים את הפסטה בקערה, מוסיפים את הרוטב ומערבבים. עד כאן אפשר להכין מראש ולשמור במקרר עד להגשה.
- מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים ומגישים. חשוב להביא את המנה לטמפרטורת החדר לפי ההגשה.
טיפ: לגרסה טבעונית, החליפו את גבינת הפטה בפרוסות ארטישוק משומר בחומץ או שמן זית.