מרק ברוקולי מוקרם
המצרכים:
500 גר' פרחי ברוקולי
1 בצל בינוני
1 תפוח אדמה בינוני
2 שיני שום
50 מ"ל שמנת לבישול 10%
2 כפות שמן זרעי ענבים לטיגון (או שמן זית)
1/2 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית שטוחה פלפל שחור
750 מ"ל מים או ציר ירקות
מעט אגוז מוסקט
להגשה -
חופן עגבניות מיובשות או חופן שקדים פרוסים
אופן ההכנה:
- חותכים בצל ושום לקוביות קטנות ומטגנים בסיר במעט שמן כ-5 דקות עד שהם הופכים לשקופים.
- מוסיפים לסיר תפוח אדמה חתוך לקוביות בגודל בינוני.
- מוסיפים נוזלים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה או עד שתפוח האדמה מתרכך.
- בינתיים מפרידים את תפרחת הברוקולי לפרחים קטנים, שוטפים היטב ומסננים.
- כשתפוח האדמה מוכן ורך, מוסיפים לסיר את פרחי הברוקולי ומכסים את הסיר. מבשלים 10 דקות.
- מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון וטוחנים. מוסיפים תבלינים, מוסיפים שמנת לבישול וטוחנים שוב עד שכל הטעמים מתערבבים. אם צריך מתקנים תיבול.
- מגישים עם עגבניות מיובשות חתוכות או שקדים פרוסים.
שירה גבאי היא מנטורית לתזונה אפקטיבית, מאסטר בשיטת NLP ומפתחת השיטה "הרזיה מנצחת בשליטת המוח"