סלט ירוקים עם גבינת פטה

חיים כהן
המצרכים:
חופן שעועית ירוקה 5 גבעולי אספרגוס חופן שעועית רחבה 1 לימון, סחוט למיץ 1 שן שום 5 עלי נענע מעט שמן זית מלח, פלפל שחור 1 פלפל ירוק טרי 100 גר' גבינת פטה
9 צפייה בגלריה
סלט ירוקים - חיים כהן
סלט ירוקים - חיים כהן
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. חולטים קלות במים רותחים את השעועית, האספרגוס והשעועית הרחבה. מקררים בקערה מלאה מי קרח על מנת לעצור את הבישול.
  2. חותכים את כל הירקות הירוקים שחלטנו לגודל אחיד, מעבירים לקערה, מתבלים במלח, פלפל שחור, פלפל ירוק טרי, מיץ לימון, שמן זית שן שום קצוצה ועלים של נענע.
  3. מניחים בצלחת ומפזרים גבינת המאירי או פטה רגילה מעל, ומגישים.

סלט עגבניות צבעוניות עם מוצרלה בופאלו

רפי כהן
המצרכים:
3-2 עגבניות תמר או עגבניות שטח אדומות ובשלות 20-15 עגבניות שרי מסוגים שונים (תמר, מנומרות, צהובות) 2-1 כדורי מוצרלה מחלב בופאלו (טריים ככל האפשר) חופן עלי בזיליקום – ירוקים, סגולים, ומיקרו בזיליקום מעט מלח גס 1/4 כוס שמן זית
9 צפייה בגלריה
סלט עגבניות צבעוניות ומוצרלה
סלט עגבניות צבעוניות ומוצרלה
(צילום: דן פרץ)
אופן ההכנה:
  1. פורסים את העגבניות הגדולות לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומסדרים בצלחת הגשה. חותכים את עגבניות השרי לרבעים ומסדרים בצלחת.
  2. קורעים את כדורי המוצרלה בידיים ל-4-3 קרעים כל אחד ומסדרים על גבי העגבניות.
  3. מוסיפים עלי בזיליקום ובוזקים מלח גס. יוצקים שמן זית בנדיבות ומגישים.

סלט קיסר עם גבינת פרמזן

נדב טל
המצרכים:
לסלט - 1 חסה לבבות קיסר 4 גבעולי פטרוזיליה 1/3 כוס פרמזן, מגוררת דק
לקרוטונים - 1 לחמניית שמינייה (אם אין אז אפשר גם פרוסות חלה או לחמנייה רגילה) 1/4 כוס שמן זית 2 שיני שום, כתושות 1/4 כפית פלפל שחור גרוס 1/4 כפית מלח גס
לרוטב - 3-5 יחידות פילה אנשובי 1/2 1 כפית צלפים 1 כף גדושה מיונז 1/2 1 כפיות חרדל 1/2 לימון, סחוט למיץ 4 כפות שמן 1 כף שמן זית 1 כפית דבש 1/4 כפית פלפל שחור גרוס 1/4 כפית מלח גס (אפשר קצת פחות)
9 צפייה בגלריה
סלט קיסר - נדב טל
סלט קיסר - נדב טל
(צילום: נדב טל)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הקרוטונים - אפשר להשתמש בפרוסות חלה או בלחמניית שומשום פשוטה. לא משנה באיזו מהאופציות בחרתם, עדיף שהלחם יהיה ישן (בן יום או יומיים, או כזה שהתייבש קצת). פורסים את הלחמנייה לשתי פרוסות (כמו שחוצים כשמכינים כריך). חותכים לקוביות קטנות יחסית של 1-2 ס"מ. מעבירים לקערה ומוסיפים את יתר המרכיבים. מערבבים היטב בעזרת הידיים, כך שהשמן יעטוף את כל קוביות הלחם. מניחים בצד למספר דקות על מנת שקוביות הלחמנייה ייספגו את השמן ואת שאר הטעמים.
  2. מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות. מפזרים את קוביות הלחמנייה או החלה על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. השתדלו לא לערום את הקוביות זו על גבי זו. אופים כ-8 דקות עד להזהבה והשחמה קלה. מוצאים מהתנור ומניחים לצינון עד להרכבת הסלט.
  3. מכינים את הסלט - שוטפים ומייבשים היטב את לבבות הקיסר. ברגע שהעלים יבשים לחלוטין, חוצים את העלים לאורכם, חותכים לרוחב לרצועות עבות, ומעבירים לקערת ערבוב. מפרידים את עלי הפטרוזיליה מהגבעול ומוסיפים אותם בשלמותם לקערה עם החסה.
  4. מכינים את הרוטב - מכניסים למעבד מזון או קוצץ חשמלי את כל מרכיבי הרוטב, למעט המלח והפלפל, וטוחנים בפולסים קצרים עד שמתקבלת בלילה חלקה. טועמים ומוסיפים בהתאם לטעמכם את הפלפל השחור והמלח הגס.
  5. מרכיבים את הסלט - מפזרים את הקרוטונים מעל הסלט, מוסיפים את הרוטב, ומערבבים היטב בעזרת הידיים. חשוב לוודא שהרוטב עוטף את כל המרכיבים. מעבירים לקערת הגשה, מפזרים את גבינת הפרמזן למעלה, ומגישים.

סלט פסטה עם כדורי מוצרלה קטנים

המצרכים:
500 גר' פסטה קצרה, מבושלת לפי הוראות היצרן ומצוננת 1 כוס עגבניות שרי אדומות קטנות, חצויות לחצי 1 כוס עגבניות שרי צהובות, חצויות לחצי גביע בייבי כדורי מוצרלה עלים מצרור בזיליקום טרי, קצוצים גס
לרוטב - 3 כפות חומץ בלסמי 6 כפות שמן זית 1/4 כפית סוכר קורט מלח
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הרוטב - מערבבים היטב בקערית את מרכיבי הרוטב - חומץ, שמן, מלח וסוכר.
  2. בקערה גדולה מערבבים יחד את כל מרכיבי הסלט.
  3. רגע לפני ההגשה - שופכים את הרוטב על הסלט, מערבבים קלות ומגישים.

סלט בורגול עם גבינה בולגרית

רות אוליבר
המצרכים (ל-6 מנות):
1 כוס בורגול גס 1 כוס זיתי קלמטה, מגולענים 3 שיני שום, קצוצות דק 2 בצלים סגולים, פרוסים דק 5 לימונים כבושים, קצוצים 1/2 סלסילת עגבניות שרי, חצויות חופן עלים קצוצים מצרור בזיליקום 1/2 כוס שמן זית מלח, פלפל שחור גרוס 1/2 כוס מיץ לימון 150 גר' גבינה בולגרית, חתוכה לקוביות קטנות או מפוררת
9 צפייה בגלריה
(צילום: דן לב)
אופן ההכנה:
  1. משרים בורגול במים פושרים כשעה. מסננים.
  2. מעבירים לקערת הגשה, מוסיפים את שאר המרכיבים מלבד הגבינה, ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
  3. אחרי שהסלט מתובל ומעורבב מפזרים את הגבינה, ומגישים.

סלט עם גבינת סנט מור

מוקי בכרך
המצרכים:
1/2 ק"ג עלי בייבי תרד, שטופים היטב 3 מנגו בינוניים, קלופים ופרוסים לפרוסות דקות 150 גר' חמוציות 100 גר' פקאן סיני 1 גבינת סנט מור מפוחמת, פרוסה לטבעות בעובי של כ-1-1/2 ס"מ 20 עלי נענע
לרוטב - 2 כפות שמן זית 4 כפות סילאן 3 כפות חומץ בלסמי מלח גס פלפל גרוס
להגשה - 2 פרוסות לחם קסטן לבן או רבע בגט
9 צפייה בגלריה
סלט סנט מור
סלט סנט מור
(צילום: מוקי בכרך)
אופן ההכנה:
  1. מניחים את טבעת הגבינה על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה משוח קלות בשמן זית, ומתיכים אותם בטוסטר או בתנור בטמפ' של 180 מעלות לכ-5 דקות.
  2. מערבבים יחד את חומרי הרוטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מניחים בקערה את עלי הבייבי, הנענע, החמוציות ופלחי המנגו, ויוצקים מעל את הרוטב. מפזרים את הפקאן הסיני מעל לקישוט, ומניחים את הגבינה. מתבלים עם פלפל ומלח.
  4. הגשה - חותכים לחם קסטן או בגט לפרוסות, קולים אותו בתנור עם שמן זית. את הסלט מניחים בעדינות על הלחם, ומגישים.

סלט יווני עם גבינה פטה

ענת לבל
המצרכים:
5-4 עגבניות חתוכות לפלחים (עדיף עגבניות מזן תמר) 3 מלפפונים חתוכים גס 1 בצל סגול קטן פרוס 2 כפיות צלפים (אני השתמשתי בצלפים במלח, לא חובה) חופן זיתי קלמטה 1 פלפל ירוק פרוס לטבעות (אפשר להוסיף גם פלפל אדום) מעט שמן זית1 כף חומץ יין אדום 1 כפית אורגנו יבש או טרי מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם 150 גרם גבינת פטה מפוררת או חתוכה לקוביות
9 צפייה בגלריה
סלט יווני
סלט יווני
(צילום: ענת לבל)
אופן ההכנה:
  1. מניחים בקערה את העגבניות, המלפפונים, הבצל, הצלפים (אם משתמשים), הזיתים והפלפל הירוק.
  2. מוסיפים את שמן הזית, החומץ, האורגנו, מלח ופלפל, ומערבבים.
  3. מוסיפים את הגבינה ומערבבים קלות. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.

סלט קינואה עם גבינת רוקפור

עדי כהן סימן טוב
המצרכים:
1 כוס קינואה, שטופה ומסוננת היטב 1/2 1 כוסות מים 2 סלקים בינוניים, מבושלים וקלופים 2 תפוחי עץ חמוצים, פרוסים לגפרורים 1 חבילה (200 גרם) גבינת רוקפור טבעונית, או גבינה אחרת שאוהבים, פרוסה לקוביות 8 גבעולי בצל ירוק, קצוצים 2 פלפלים קלויים, קלופים ופרוסים לרצועות מעט שמן זית מיץ מחצי לימון מלח ופלפל שחור, לפי הטעם חופן פיסטוקים קלופים, לא קלויים 1 פלפל חריף טרי פרוס (לא חובה)
9 צפייה בגלריה
סלט קינואה
סלט קינואה
(צילום: עדי כהן סימן טוב)
אופן ההכנה:
  1. מבשלים את הקינואה ב-1/2 1 כוסות מים עם מעט מלח כ-12 דקות, עד שהיא מוכנה. מפוררים את הקינואה במזלג ומצננים בקערת ההגשה.
  2. פורסים את הסלקים לקוביות או יוצרים מהם כדורים קטנים בעזרת כף פריזיאן, מוסיפים לקינואה.
  3. מוסיפים את התפוחים, את הגבינה, הבצל הירוק, הפלפלים, שמן הזית, מיץ הלימון המלח והפלפל. מערבבים בעדינות, טועמים ומתקנים תיבול.
  4. מפזרים פיסטוקים ופלפל חריף ומגישים.

סלט זוקיני וגבינה בולגרית

המצרכים:
3 זוקיני, פרוס לדפים דקיקים (בעזרת קולפן) 1 בצל סגול, חצוי ופרוס דק צרור עלי רוקט, חתוכים גס 1/2 צרור פטרוזיליה טרייה, קצוצה חופן נענע טרייה, קצוצה 1/2 צרור כוסברה טרייה, קצוצה 5 יחידות בצל ירוק, קצוצים
לרוטב - 1/2 כוס שמן זית 1/2 כוס מיץ לימון טרי מלח ופלפל שחור
להגשה - 200 גבינה בולגרית 1/4 פלפל צ'ילי טרי חופן פלחי ליים, מפולטים
9 צפייה בגלריה
סלט זוקיני
סלט זוקיני
(צילום: שחר גולדשטיין)
אופן ההכנה:
  1. מניחים את כל המרכיבים בצלחת ההגשה, מערבבים ומניחים בצד.
  2. מכינים את הרוטב - מערבבים את מרכיביו ומזלפים מעל הסלט.
  3. להגשה - מפוררים מעל את הגבינה, מפזרים את הצ'ילי, מניחים פלחי ליים ומגישים.

סלט חסה חלוטה עם גבינת עיזים

מירי הבר
10 עלי חסה רומית 1 לימון 3 אגוזי ברזיל מרוסקים 2 כפות גבינת עיזים, מפוררת 4 גבעולי בצל ירוק, חתוכים לאורך שמן זית מלח ים אטלנטי פלפל שחור
אופן ההכנה:
  1. חולטים את עלי החסה שתי דקות במים רותחים עם מעט מלח. מסננים ומניחים בצד. מגררים את קליפת הלימון וסוחטים את המיץ.
  2. מגלגלים כל עלה חסה ומסדרים בשכבה אחידה בצלחת הגשה.
  3. מפזרים על החסה את קליפת הלימון המגוררת , בצל ירוק, גבינת עזים, שמן זית ואת מיץ הלימון הסחוט. מתבלים במלח ים אטלנטי ובפלפל שחור. מגישים בטמפרטורת החדר.