עם כל הכבוד לסופגניות, ויש כבוד, אני שייכת לאסכולה שמעדיפה לאכול לביבות בחנוכה. אם אתם מארחים להדלקת נרות ורוצים להכין מנה ביתית לצד כל הסופגניות הגרנדיוזיות של הקונדיטוריות, זה המתכון בשבילכם - לביבות זוקיני ותפוח אדמה עם מיקס גבינות, שאין מצב שלא יטרפו אותן ולכן מומלץ מראש להכין כמות כפולה.
לביבות זוקיני, תפוח אדמה וגבינות לחנוכה
המצרכים (ל-12-15 לביבות):
1 זוקיני גדול
1 תפוח אדמה גדול
2 ביצים
50 גר' מוצרלה מגורדת
50 גר' בולגרית או פטה
מלח, פלפל
1/5 כוס פירורי לחם
שמן לטיגון (אני עשיתי מיקס של שמן חמניות ומעט שמן זית)
להגשה -
שמנת חמוצה עם עירית
שום כתוש
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- מגרדים בפומפייה דקה זוקיני ותפוח אדמה וסוחטים היטב מעל מסננת או בבד טטרה.
- את התערובת הסחוטה מעבירים לקערה ומאחדים עם יתר המרכיבים לעיסה אחידה.
- בסיר סוטאג' או במחבת רחבה מטגנים את הלביבות משני הצדדים עד להזהבה על אש בינונית ומעבירים לנייר סופג.
- מומלץ לטגן לביבה אחת ולטעום אם צריך להוסיף תיבול, ורק אז להמשיך עם יתר העיסה.
- הגיש לצד שמנת חמוצה מתובלת בעירית קצוצה, שן שום כתושה, מלח ופלפל, או טחינה.
המתכון באדיבות יולי איז'ק מהבלוג מחשבות שהיולי