אוכל הודי ואוכל תאילנדי יש אצלנו בשפע אבל מה עם המטבח הויטנאמי? במטבח הזה כמעט ואין פחמימות והוא בנוי על שילוב מסחרר של טעים - חריף, חמוץ, מתוק ומלוח, ועל שלל ירקות טריים וצבעוניים שעושים נעים בעין ולא רק בחיך. כך תכינו באן מי עם רצועות בקר, בו בון וסלט פומלה עם חזה עוף, ממש כמו במסעדה.
באן מי
המצרכים:
150 גר' רצועות בקר
1 בצל סגול קטן, פרוס לטבעות
1 למון גראס קצוץ
קובייה קטנה של ג’ינג’ר, קצוץ
120 מ"ל רוטב טריאקי
3-4 כפות מים
1 מלפפון, חתוך לגפרורים דקים
1/2 גזר, חתוך לגפרורים קטנים
1 כף סויה שחורה
1 בגט רוסטיקו
2 כפות מיונז
1 כפית שמן שומשום
חופן בוטנים
אופן הכנה:
- מקפיצים ג'ינג'ר קצוץ ביחד עם למון גראס קצוץ עם מעט שמן סויה. מקפיצים עד לחריכה, עדינה ומוסיפים בצל חתוך לטבעות, מקפיצים מעט ומוסיפים את הבקר.
- מקפצים מעט ומוספים את רוטב הטריאקי ביחד עם המים עד שהבשר מוכן ואז מניחים בצד.
- מכניסים בגט רוסטיקו לתנור בטמפרטורה של 150 מעלות לחימום איטי.
- בינתיים מכינים את האיולי - לוקחים את המיונז ומכניסים לתוך קערה, מוספים את הסויה ושמן השומשום ומערבבים.
- מוציאים את הבגט מהתנור ומוסיפים לתוך הבגט: איולי סויה, מלפפון, גזר ואז את הבשר ומפזרים מעל בוטנים.
בו בון
חופן נבטים
1 מלפפון, חתוך לגפרורים
1/2 גזר, חתוך לגפרורים
100 גר' איטריות אורז או שעועית
3 עלי חסה קרועים
1 בצל ירוק חתוך
120 גר' רצעות חזה עוף
1 בצל סגול קטן, פרוס
100 מ"ל רוטב סויה
3-4 כפות מים
1 קובייה קטנה של ג’ינג’ר, קצוץ
1 למון גראס טרי קצוץ
מעט פלפל סיצואן
חופן בוטנים גרוסים
אופן ההכנה:
- מחמים סיר עם מים על האש, ברגע שהמים רותחים מכניסים את האיטריות לבישול. האיטריות מוכנות תוך 3-4 דקות מקסימום אז שימו לב שהן לא מוכנות 100 אחוז.
- ברגע שהאיטריות מוכנות מסננים אותן במי קרח כדי לעצור את הבישול. ברגע שהאיטריות קרות אפשר להתחיל להכין את הצלחת של הבובון.
- מסדרים את האיטריות על חצי צלחת, על החצי השני מנחים את עלי החסה ועליהם מנחים את המלפפון וגזר גוליין עם הנבטים.
- מכינים את העוף - מוסיפים שמן למחבת ומוספים מעט שמן סויה. ברגע שהשמן חם מוסיפים את הבצל הפרוס, ג'ינג'ר קצוץ והלימון גראס הקצוץ.
- מקפיצים עד לפתיחת הטעמים, מוסיפים את רצועות העוף ומקפיצים עד לחריכה של העוף.
- מוסיפים את הסויה ביחד עם המים, את הפלפל סיצואן והבצל הירוק ומבשלים עד שהעוף מוכן.
- ברגע שהעוף מוכן מוסיפים את העוף עם מעט רוטב לתוך הצלחת, מפזרים מעל את הבוטנים וזהו הבובון מוכן.
מתכון לסלט פומלה עם חזה עוף
המצרכים:
1 כוס גדולה של פילה פומלה
100 גר' חזה עוף במרינדה
1/4 צ'ילי אדום, פרוס לטבעות
חופן עלי כוסברה
חופן עלי נענע
1 מלפפון, חתוך לרצועות דקות
למרינדה לחזה עוף -
330 מ"ל סויה
2 כפיות שמן שומשום
2 כפות סוכר לבן או חום
3-4 כפות מים
לרוטב לסלט פומלה -
1 קובייה קטנה של ג'ינג'ר
1/4 צ'ילי אדום, קצוץ
4 שיני שום טרי, קצוץ
4 כפות חומץ
2 כפות רוטב דגים
1 כף סוכר לבן
קומץ מלח
אופן הכנה:
- משרים את חזה העוף במרינדה למשך שעה וחצי.
- להכנת הרוטב לסלו - מכניסים את מצרכי הרוטב לקערה, מערבבים עד שהסוכר נעלם.
- מניחים את הרוטב בצד ל-20 דקות כדי שכל הטעמים של הירקות יפתחו ויכנסו לתוך הרוטב.
- לאחר שעה וחצי, מחממים את התנור לטמפ' של 170 מעלות ומכניסים את חזה העוף לתנור עד שהוא מוכן.
- מניחים את חזה העוף בצד עד לקירור מוחלט של העוף. בינתיים מתחילים להכין את הסלט: מכניסים לקערת הערבוב את הפומלה הנקייה, הצ'ילי, המלפפון, הכוסברה והנענע. מפרקים את חזה העוף ליצכות קטנות ומוספים לקערה של הסלט. מוסיפים את הרוטב, מערבבים היטב ומגישים.
המתכונים באדיבות אברהם אלמליח, השף של מסעדת ק-פה האנוי בתל אביב