סלט גזר וזוקיני

המצרכים: 3 זוקיני יפים וטריים 1 גזר בינוני 1 כף נענע, קצוצה 1 שן שום, קצוצה 1 לימון קטן, קצוץ לקוביות קטנות, עם הקליפה, ללא הגרעינים מיץ מ-1/2 לימון 1 כפית שמן שומשום 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד מלח ופלפל לפי הטעם
3 צפייה בגלריה
סלט גזר
סלט גזר
(צילום: Shutterstock)
אופן ההכנה:
  1. פורסים את הגזר ואת הזוקיני לרצועות דקות (גפרורים). אם הזוקיני יפים, רצוי להשאיר את הקליפה.
  2. מערבבים את הירקות עם שאר המרכיבים, מעסים היטב את גפרורי הירק שיצופו ברוטב ומניחים לספיגת טעמים לפני ההגשה.
טיפ: ויטמין C (חומצה אסקורבית) הוא ויטמין מסיס במים הידוע בתפקידו בתמיכה במערכת חיסון בריאה והעוזר לקצר את משך תקופת ההתקררות בחורף. הגוף לא יכול לייצר ויטמין C לבד ולכן יש לקבל אותו מהמזון על בסיס יומיומי. הוא נמצא בכל הירקות והפירות. יש לזכור שויטמין C נהרס בבישול על כן חשוב לאכול גם בחורף מידי יום גם ירקות לא מבושלים בתפריט ופירות טריים.

פטריות ממולאות טונה או סלמון

המצרכים: 6 פטריות שמפניון או פורטובלו גדולות
למלית טונה - 1 קופסה טונה במים 1 כף גבינת סימפוניה 5% 1 כף פתיתי עמק 9% 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים פלפל לבן
3 צפייה בגלריה
פטריות ממולאות
פטריות ממולאות
(צילום: Shutterstock)
למלית סלמון מעושן - 50 גר' סלמון מעושן, חתוך לקוביות 2 כפות שמיר, קצוץ 2 כפות קוטג' 5% 1 ביצה מלח, פלפל אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
  1. מערבבים בקערה את כל רכיבי המלית.
  2. ממלאים את הפטריות, מניחים בתבנית המרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להתייצבות המלית (כ-15 דקות, אפשרי על גריל).

רולדה במילוי קרם בטעם ריבת חלב

המצרכים (בתבנית מלבנית בגודל 27x33 ס"מ): 5 ביצים שלמות 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גר')
למלית קרם - 1/2 כוס חלב 1% 1/2 חבילה של אינסטנט פודינג בטעם ריבת חלב (40 גרם) 500 גר' גבינה לבנה 5%
3 צפייה בגלריה
רולדה
רולדה
(צילום: Shutterstock)
אופן ההכנה:
  1. לרולדת עוגת הספוג - מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה, משמנים את הנייר בתרסיס שמן.
  2. במיקסר מקציפים את הביצים במהירות בינונית במשך דקה. מוסיפים חבילת אינסטנט פודינג בהדרגה עד לקבלת קצף מבריק וקרמי.
  3. משטחים את התערובת בתבנית ואופים 12 דקות עד שהעוגה קפיצית למגע ועדיין רכה וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
  4. מוציאים את העוגה מהתנור ולצנן היטב לפני הפרדת הנייר מהעוגה.
  5. לקרם בטעם ריבת חלב - בקערה טורפים חצי כוס חלב, גבינה לבנה ואינסטנט פודינג לקרם אחיד ללא גושים.
  6. מורחים את הקרם על העוגה ומשאירים שוליים של 2 ס”מ מכל הכיוונים לגלגול נוח ונקי ויוצרים רולדה מגולגלת.
  7. מעבירים את הרולדה למקרר לשעתיים להתייצבות.
טיפ: בחורף כשקר יש נטייה לשתות פחות, אך שתיה חמה עוזרת לשמור על טמפרטורת הגוף יציבה ולכן גם ממתנת את תחושת הרעב. אפשר לשלב חליטות של צמחים ופירות ללא קפאין או תה ירוק ללא סוכר ומרקים לאורך היום כתחליף למים. הקפידו לשלב כוס שתיה חמה במקום כוס מים רגילה לפני ואחרי הארוחה.
המתכונים באדיבות חלי ממן, תמיכה לאורח חיים בריא