מרק ירקות
כשר
טבעוני
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
40 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
16
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
2
כפות
שמן זית
2
יחידות
בצלים או 2 יחידות כרישה, קצוצות
1
יחידה
גזר, קלוף וחתוך לקוביות
2
יחידות
גבעולי סלרי עם העלים, שטופים וקצוצים
1
יחידה
קישוא, חתוך לקוביות
1
יחידה
תפוח אדמה, קלוף וחתוך לקוביות
400
גרם
דלעת חתוכה לקוביות
8
כוסות
מים
1/2
כפית
פפריקה חריפה
1
כפית
פפריקה מתוקה
1
כפית
כמון טחון
1
כפית
כורכום טחון
1
כפית
פטרוזיליה מיובשת
1/4
כפית
פלפל שחור
1/2
כוס
עדשים כתומות
1/2 1
כפיות
מלח
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות

אופן ההכנה:
  1. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי, מערבבים ומטגנים כ-5 דקות עד להזהבה.
  2. מוסיפים את הקישוא, תפוח האדמה והדלעת, מערבבים ומטגנים כדקה נוספת.
  3. מוסיפים את המים, שני סוגי הפפריקה, הכמון, הכורכום, הפטרוזיליה והמלח ומביאים לרתיחה.
  4. כשהמים רותחים מוסיפים את העדשים ומבשלים כחצי שעה, עד שהן מוכנות.
  5. מוסיפים את המלח, טועמים ומתקנים תיבול. אם רוצים, אפשר לטחון או לטחון חלקית את המרק, עד מנת להסמיכו. מגישים חם.