אופן ההכנה:
- שוטפים היטב את הקינואה ושמים בסיר (לא מדלגים על שלב השטיפה, אחרת הקינואה תהיה מרירה). מוסיפים את המים ומבשלים 13 דקות עם מכסה סגור. מכבים את הלהבה, ומניחים לסיר לנוח ל-15 דקות. פותחים, מעבירים למגש ומצננים לחלוטין. מעבירים לקערה.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים, למעט השמן להברשה ומערבבים היטב.
- יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג, מניחים אותן בתבנית ומשטחים אותן מעט.
- מברישים את הקציצות במעט שמן ואופים 30 דקות עד להזהבה.