לביבות בטטה אפויות

המצרכים: 4 בטטות בינוניות 1 זוקיני, מגורר וסחוט (יש לסחוט עם חיתול בד מעל הכיור לאחר הגירור בפומפייה) 1 בצל, מגורר וסחוט (יש לסחוט עם חיתול בד מעל הכיור לאחר הגירור בפומפייה) 4 כפות פטרוזיליה קצוצה (ניתן להוסיף עירית לפי הטעם) 1 כף שמן קוקוס או שמן זרעי ענבים 3 כפות גדושות קמח שיבולת שועל או קמח כוסמין או קמח חיטה מלאה 2 ביצים 2 כפות גבינת ריקוטה 5% 2 כפות גבינה בולגרית, מגוררת 3 כפות גבינת מוצרלה, מגוררת 1 כף שטוחה של מלח מעט פלפל שחור לפי הטעם 1/3 כפית כורכום 1 כפית פפריקה מתוקה
1 צפייה בגלריה
לביבות בטטה וגבינה אפויות
לביבות בטטה וגבינה אפויות
(צילום: Depositphotos)
אופן ההכנה:
  1. מרתיחים בסיר עם מים חמים את הבטטות עם הקליפה למשך 20 דקות על להבה בינונית, ולאחר שהתרככו – מוציאים את הבטטות, ומניחים להן להתקרר מעט. מקלפים בזהירות את הקליפה.
  2. מועכים את הבטטות עד לקבלת תערובת חלקה נטולת גושים. במידה והתערובת מעט קשה – מכניסים את התערובת למיקרוגל למשך 10 דקות נוספות.
  3. מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה עם מעט מלח ופלפל, ומוסיפים את הקישואים. מטגנים למשך 2 דקות נוספות.
  4. מחממים את התנור ל-180 מעלות (אם משתמשים באייר פריי – אין צורך לחמם מראש).
  5. מעבירים לקערה גדולה אחת את הבצל והקישואים, ומוסיפים אליהם את יתר המצרכים. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. יוצרים מהתערובת כדורונים ומשטחים אותם מעט בעזרת כרית האגודל. יוצרים מעין לביבה או כל צורה אחרת שתחפצו.
  7. מסרים את הלביבות על נייר אפייה ושומרים על רווח קטן ביניהן (בין אם הלביבות בתנור או באייר פריי).
  8. מכניסים לתנור למשך 20 דקות במצב טורבו בטמפרטורה של 180 מעלות (או לאייר פריי למשך 15-20 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות).
  9. מוציאים את הלביבות ומניחים להן להתקרר למשך 20 דקות נוספות על השיש.
*אפשר להגיש לצד סלט עלים רענן ליד.
שירה גבאי היא מנטורית לתזונה אפקטיבית, MASTER בשיטת NLP ומפתחת שיטת הרזיה בשליטת המוח