לביבות בטטה אפויות
המצרכים:
4 בטטות בינוניות
1 זוקיני, מגורר וסחוט (יש לסחוט עם חיתול בד מעל הכיור לאחר הגירור בפומפייה)
1 בצל, מגורר וסחוט (יש לסחוט עם חיתול בד מעל הכיור לאחר הגירור בפומפייה)
4 כפות פטרוזיליה קצוצה (ניתן להוסיף עירית לפי הטעם)
1 כף שמן קוקוס או שמן זרעי ענבים
3 כפות גדושות קמח שיבולת שועל או קמח כוסמין או קמח חיטה מלאה
2 ביצים
2 כפות גבינת ריקוטה 5%
2 כפות גבינה בולגרית, מגוררת
3 כפות גבינת מוצרלה, מגוררת
1 כף שטוחה של מלח
מעט פלפל שחור לפי הטעם
1/3 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
- מרתיחים בסיר עם מים חמים את הבטטות עם הקליפה למשך 20 דקות על להבה בינונית, ולאחר שהתרככו – מוציאים את הבטטות, ומניחים להן להתקרר מעט. מקלפים בזהירות את הקליפה.
- מועכים את הבטטות עד לקבלת תערובת חלקה נטולת גושים. במידה והתערובת מעט קשה – מכניסים את התערובת למיקרוגל למשך 10 דקות נוספות.
- מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה עם מעט מלח ופלפל, ומוסיפים את הקישואים. מטגנים למשך 2 דקות נוספות.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות (אם משתמשים באייר פריי – אין צורך לחמם מראש).
- מעבירים לקערה גדולה אחת את הבצל והקישואים, ומוסיפים אליהם את יתר המצרכים. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצרים מהתערובת כדורונים ומשטחים אותם מעט בעזרת כרית האגודל. יוצרים מעין לביבה או כל צורה אחרת שתחפצו.
- מסרים את הלביבות על נייר אפייה ושומרים על רווח קטן ביניהן (בין אם הלביבות בתנור או באייר פריי).
- מכניסים לתנור למשך 20 דקות במצב טורבו בטמפרטורה של 180 מעלות (או לאייר פריי למשך 15-20 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות).
- מוציאים את הלביבות ומניחים להן להתקרר למשך 20 דקות נוספות על השיש.
*אפשר להגיש לצד סלט עלים רענן ליד.
שירה גבאי היא מנטורית לתזונה אפקטיבית, MASTER בשיטת NLP ומפתחת שיטת הרזיה בשליטת המוח