אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
- מועכים את תפוחי האדמה לפירה חלק. מוסיפים את החלמונים, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים לתערובת אחידה.
- מחממים את השמן ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את השום, מערבבים ומטגנים כדקה נוספת.
- מוסיפים את הבשר טחון, מערבבים ומטגנים אותו כחמש דקות, עד להשחמה. מוסיפים את רסק העגבניות ואת מחית העגבניות, מערבבים ומבשלים כחמש דקות נוספות. מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את האפונה ומערבבים בזהירות.
- משטחים את תערובת הבשר בתבנית לשכבה אחידה. משטחים מעל את הפירה ומהדקים. עושים חריצים בעזרת מזלג (לקישוט) ואופים כחצי שעה, עד להשחמה של הפירה.
* המתכון באדיבות המותג מאסטר שף