כשר
צמחוני
זמן הכנה
25 דקות
זמן כולל
80 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
9
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המצרכים (ל-16 יחידות):
14
תפוחי אדמה
קלופים ושטופים
250
מ"ל
שמנת מתוקה לבישול
מעט אגוז מוסקט טחון
(לא חובה)
מלח
פלפל שחור טחון טרי
1/2
כוס גבינה צהובה מגוררת
עלים מענפי טימין
מעט חמאה להברשה
שן שום חצויה
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. ממיסים חמאה יחד עם שן שום, ומברישים את שקעי התבנית.
  2. פורסים דק את תפוחי האדמה בעזרת סכין חדה, מתבלים כל שכבה במלח, פלפל ומעט טימין ומסדרים בתבנית שקעים.
  3. מערבבים שמנת עם מחצית מכמות הגבינה, יוצקים עד ל-3/4 מגובה תלולית תפוחי האדמה ומכסים ברדיד אלומיניום.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-45 דקות, מסירים את הכיסוי לאחר 30 דקות, מפזרים מעל כל תלולית מעט גבינה מגוררת ואופים כ-15 דקות נוספות עד להזהבה. משהים כ-10 דקות להתייצבות, ומגישים מיד.
  • אפשר להשמיט את המרכיבים החלביים, ובמקומם להשתמש בשמן זית להברשת השקעים: מסדרים את תלוליות התפודים, ויוצקים מעל כפית שמן זית ומים או ציר מרק ירקות לכיסוי תפוחי האדמה.