אופן ההכנה:
- ממיסים חמאה יחד עם שן שום, ומברישים את שקעי התבנית.
- פורסים דק את תפוחי האדמה בעזרת סכין חדה, מתבלים כל שכבה במלח, פלפל ומעט טימין ומסדרים בתבנית שקעים.
- מערבבים שמנת עם מחצית מכמות הגבינה, יוצקים עד ל-3/4 מגובה תלולית תפוחי האדמה ומכסים ברדיד אלומיניום.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-45 דקות, מסירים את הכיסוי לאחר 30 דקות, מפזרים מעל כל תלולית מעט גבינה מגוררת ואופים כ-15 דקות נוספות עד להזהבה. משהים כ-10 דקות להתייצבות, ומגישים מיד.
- אפשר להשמיט את המרכיבים החלביים, ובמקומם להשתמש בשמן זית להברשת השקעים: מסדרים את תלוליות התפודים, ויוצקים מעל כפית שמן זית ומים או ציר מרק ירקות לכיסוי תפוחי האדמה.