אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- ממיסים את החמאה.
- מניחים את הקמח והסוכר בקערה, שופכים עליהם את החמאה המומסת ויוצרים בצק,
- בתבנית מרופדת בנייר אפיה משטחים את הבצק לשכבה אחידה ואופים כ-15 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים בצד.
- מכינים את קרם הלימון - שמים יחד בקערה מיץ לימון, חלב מרוכז וחלמונים, ומערבבים היטב. שופכים את תערובת קרם הלימון על הבצק החם, מנמיכים את הטמפרטורה ל-160 מעלות, ומכניסים לעוד כ-15 דקות אפייה עד להתייצבות כמעט מלאה.
- כאשר החטיף אפוי מצננים, ומכניסים למקרר לשעה-שעתיים להתייצבות מלאה. פורסים לקוביות ומפזרים מעל אבקת סוכר.
*שומרים בכלי אטום במקרר.
סאני דרעי היא השף-קונדיטורית של מסעדת "טורקיז" בתל אביב