אוכל
כשר
זמן הכנה
60 דקות
זמן כולל
90 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
9
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
מרכיבים:
120
גרם
חמאה
רכה
1
כוס (200 גרם)
סוכר
3
ביצים
1
כוס (240 מ"ל)
יוגורט
3
כפות
מחית פיסטוק
(להשיג בחנויות לבישול ואפייה)
1/4 2
כוסות (315 גרם)
קמח תופח
1
כוס (100 גרם)
פיסטוקים טחונים
1/3
כוס (50 גרם)
דובדבנים משומרים (רצוי מסוג אמרנה)
חצויים
3
כפות
פיסטוקים לא קלויים
קלופים
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. שמים את החמאה והסוכר בקערת המיקסר ומעבדים עם המקצף במשך כמה דקות, עד שהסוכר נמס.
  3. מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו, ומעבדים 4 דקות. מוסיפים את היוגורט ומחית הפיסטוק ומעבדים עד להאחדה. עוצרים
  4. מנפים את הקמח והפיסטוקים הטחונים לתוך הקערה ומערבבים בתנועות קיפול עדינות רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  5. מניחים כף גדושה מהבלילה בכל תבנית. מפזרים מעל מעט דובדבנים ומכסים בכף נוספת מהבלילה. מקשטים בדובדבנים ובפיסטוקים.
  6. אופים 30-25 דקות, עד שסכין הננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש.
עוד מתכונים מצוינים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"