עוגת מייפל וקינמון

מימי נאמן
המצרכים: 3 ביצים 1/4 כוס סוכר 1/3 כוס מייפל 1 שקית סוכר וניל 1/2 כוס שמן חמניות 1 כוס מיץ תפוזים 1/2 1 כוס קמח תופח (525 גר') 2 כפות סוכר חום 1/2 כפית קינמון 80 גר' אגוזי מלך, קצוצים 2 כפות אבקת סוכר לקישוט
7 צפייה בגלריה
עוגת מיילפ מאפה נאמן
עוגת מיילפ מאפה נאמן
(צילום: נאמן סטודיו)
אופן ההכנה:
  1. בקערה מערבבים את הביצים עם כוס סוכר, מייפל וסוכר וניל.
  2. לאחר מכן מוסיפים את השמן ומערבבים היטב לעיסה אחידה.
  3. מוסיפים את התפוזים ומערבבים שוב, בסוף מוסיפים את הקמח ומערבבים לבלילה אחידה.
  4. בקערה נפרדת מערבבים את האגוזים עם הסוכר החום והקינמון עד שהאגוז עטוף באופן מקסימלי, חצי מתערובת האגוזים מכניסים לבלילה ומערבבים. יוצקים לתבנית אינגליש קייק ואת האגוזים שנשארו מפזרים מעל. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות ל-38-40 דקות ומגישים.

בריוש קינמון

מורן גיל
המצרכים (לתבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס"מ):
לבצק בריוש - 5 גר' שמרים יבשים 110 מ"ל מים פושרים 550 גר' קמח לבן 20 גר' סוכר לבן 1/2 כפית מלח 4 ביצים 240 גר' חמאה, חתוכה לריבועים
לתערובת קינמון - 200 גר' סוכר חום כהה 2 כפיות קינמון טחון
לסירופ - 120 מ"ל מים 150 גר' סוכר לבן פלח תפוז או לימון
7 צפייה בגלריה
בריוש קופים
בריוש קופים
(צילום: מורן גיל)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הבצק הפריך - מכניסים לקערת המיקסר עם וו לישה את כל המצרכים חוץ מהחמאה ונותנים למיקסר לעבוד עד שכל המצרכים התאחדו לבצק סדוק.
  2. מוסיפים את החמאה שחתוכה לריבועים לבצק בזמן שהמיקסר עובד ונותנים למיקסר לעבוד 10 דקות נוספות, עד שמתקבל בצק חלק ויפה.
  3. משמנים קערה בתרסיס שמן, מניחים בה את בצק הבריוש ומכניסים למקרר לכ-4 שעות עם ניילון נצמד.
  4. אחרי שהבצק נח במשך 4 שעות במקרר מוציאים ומחלקים לכדורים קטנים בגודל של כדור פינג פונג.
  5. מגלגלים את הכדורים בתערובת הקינמון והסוכר כך שהתערובת מכסה אותם לחלוטין.
  6. לוקחים את התבנית ומשמנים אותה בחמאה. מסדרים את כל הכדורים המצופים בתבנית המשומנת אחד על השני, מכסים את התבנית ומעבירים להתפחה שניה במשך כשעה.
  7. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  8. לאחר שהכדורים תפחו אחד על השני בתבנית, מכניסים את העוגה לתנור החם לאפייה של 32-35 דקות או עד שמכניסים קיסם למרכז התבנית והוא יוצא יבש.
  9. מכינים את סירופ הסוכר - מרתיחים בסיר קטן את המים, הסוכר ומוסיפים חתיכה של תפוז או לימון.
  10. כאשר העוגה יוצאת מהתנור מברישים אותה בנדיבות.
  11. מחכים כשבע דקות עד שהנוזלים נספגים בעוגה.

מאפינס קינמון

רוני ונציה
המצרכים (ל-12 מאפינס): 1/3 כוס סוכר חום בהיר 3 כפות קמח 2 כפיות קינמון 50 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות 2 כוסות קמח 1/4 כפית מלח 3/4 כפית אבקת סודה 100 גר' חמאה, בטמפרטורת החדר 3/4 כוס סוכר 2 ביצים, בטמפרטורת החדר 1 כוס ריוויון קליפת לימון מגוררת מ-2 לימונים 1 כפית תמצית וניל הכלים: תבנית שקעים למאפינס משומנת, או מרופדת בעטרות נייר
אופן ההכנה:
  1. המלית - במעבד מזון שמים את הסוכר החום, הקמח והקינמון ומערבבים בלהב הפלדה. מוסיפים את החמאה, ומעבדים בקצרה בתנועות "הפסק-הפעל" לקבלת תערובת פירורים (מפסיקים לעבד ברגע שהתערובת פירורית, לפני שהתערובת תהפוך למחית). מניחים במקרר.
  2. המאפינס - מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
  3. מנפים ביחד את הקמח, המלח ואבקת הסודה.
  4. בקערת מערבל מקציפים את החמאה עם הסוכר לתערובת אוורירית. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, ומקציפים היטב לאחר כל הוספה. במהירות נמוכה מוסיפים את הריוויון ואת תערובת הקמח לסירוגין, כאשר מתחילים ומסיימים עם תערובת הקמח (נמנעים מערבולים מיותרים הגורמים למרקם קשה). מוסיפים את קליפת הלימון והווניל. מפזרים את המלית מעל, ומקפלים פעם או פעמיים בלבד, לקבלת מראה שיש.
  5. יוצקים לשקעים וממלאים עד הסוף (לקבלת מאפינס גבוהים במיוחד), לא מיישרים (המאפינס מתיישרים לבד). אופים כ-25 דקות עד שהמאפינס תפוחים ובצבע זהוב-שחום. מצננים כמה דקות על רשת, ומגישים חם.

עוגיות מתובלות

אפרת סיאצ'י
המצרכים (ל20-16 עוגיות): 1/2 1 כוסות קמח לבן 1 כפית שטוחה אבקת אפיה 1 כפית שטוחה קינמון טחון 2 כפות סוכר 1 ביצה קטנה 2 כפות דבש 25 גרם חמאה או מרגרינה מומסת 3 כפות שמן קנולה אבקת סוכר (לעיטור)
7 צפייה בגלריה
עוגיות דבש וקינמון
עוגיות דבש וקינמון
(צילום: אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפיה.
  2. מוסיפים את החומרים לפי הסדר (למעט אבקת הסוכר) ומערבבים אותם בין לבין בעזרת כף, עד לקבלת בצק רך ואחיד.
  3. יוצרים כדורים קטנים ומשטחים אותם לעוגיות. אם הבצק מתפורר, אפשר להרטיב מעט את הידיים. מסדרים את העוגיות במרווחים שווים בתבנית.
  4. אופים 15-12 דקות, עד שהעוגיות משחימות מעט בשוליים. מוציאים, מצננים ומעטרים באבקת סוכר. העוגיות מתקשות לאחר צינון.

שושני שמרים עם קינמון, פקאן וקרמל

דור משה
המצרכים (ל-12 שושני שמרים):
לבצק - 3 כוסות (420 גר') קמח 1/2 2 כפיות שמרים יבשים 1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן 1/2 כפית מלח 1/2 כוס (125 מ"ל) חלב 2 ביצים בגודל L 1 חלמון מביצה בגודל L 150 גר' חמאה רכה, חתוכה לקוביות
לסירופ - 1/4 כוס (60 מ"ל) מים 1/4 כוס (50 גר') סוכר
למלית - 2 כוסות (220 גר') אגוזי פקאן 1 כוס (200 גר') סוכר חום כהה, מעט דחוס 1 כף קינמון 100 גר' חמאה רכה 1/3 כוס (85 מ"ל) חלב
7 צפייה בגלריה
שושני שמרים קינמון
שושני שמרים קינמון
(צילום: דור משה)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הבצק - מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את כל מרכיבי הבצק, למעט החמאה ומעבדים במהירות בינונית כ-3 דקות, עד שנוצר בצק אחיד. מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה, ולאחר שהן נטמעות לשים כ-5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק אחיד.
  2. מעבירים את הבצק לקערה נקייה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקרר במשך 14-10 שעות.
  3. מכינים את סירופ הסוכר - שמים בסיר קטן את המים והסוכר. מביאים לרתיחה, תוך ערבוב, ומבשלים במשך 3 דקות נוספות. מסירים מהכיריים, מצננים ומעבירים למקרר.
  4. מכינים את המלית - טוחנים את אגוזי הפקאן במעבד מזון, עד שמתקבלים פירורים דקים יחסית. מעבירים את האגוזים לקערה ומערבבים עם שאר מרכיבי המלית. שומרים בצד.
  5. מעצבים ואופים - מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. מקמחים היטב את משטח העבודה ומרדדים את אחד החלקים לריבוע בגודל 30X30 ס"מ. מורחים על הבצק מחצית מכמות המלית ומגלגלים לרולדה. בעזרת סכין חדה, מסירים את קצוות הרולדה וחותכים אותה ל-6 חלקים שווים. משכיבים כל חלק בתבנית מאפינס.
  6. יוצרים באותו אופן 6 מאפים נוספים מהחלק השני של הבצק.
  7. מכסים את המאפים בניילון נצמד באופן רופף ומתפיחים במשך 50 דקות. לקראת סוף ההתפחה מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  8. אופים את שושני השמרים במשך 20-15 דקות, עד שהם מזהיבים מבחוץ ואפויים מבפנים (אפשר לבדוק את אחד המאפים בעזרת סכין).
  9. מוציאים את שושני השמרים מהתנור ומצננים 15 דקות. מברישים בסירופ הסוכר הקר. מקררים לטמפרטורת החדר ומגישים.

עוגת וניל וקינמון

מיכל שמיר
המצרכים (ל-תבניות אינגליש קייק או תבנית קוגלהוף): 150 גר' חמאה רכה (לא מומסת) 2 ביצים בטמפרטורת החדר 1 כוס (200 גר') סוכר 1/2 1 כפיות תמצית וניל 1 גביע (200 גר') שמנת חמוצה 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב 1/3 כפית סודה לשתייה 2 כוסות (280 גר') קמח 2/3 כף (6 גר') אבקת אפייה 1/2 כפית מלח 2 כפות סוכר חום כהה 1/4 כפית קינמון
לשטרויזל - 2 כפות (30 גר') חמאה קרה, חתוכה לקוביות 1/4 כוס (35 גר') קמח 2 כפות סוכר חום כהה 1/4 כפית קינמון
7 צפייה בגלריה
עוגת וניל וקינמון
עוגת וניל וקינמון
(צילום: מיכל שמיר)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. משמנים את התבניות בחמאה רכה, מפזרים בתוכן מעט קמח ומנערים, כדי שיכסה בשכבה דקה את התחתית והדפנות.
  3. השטרויזל: שמים את כל מרכיביו בקערה, ובעזרת מזלג מועכים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת במרקם של חול. שומרים במקרר או במקפיא עד לשימוש.
  4. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
  5. מערבבים בקערה נוספת את השמנת החמוצה, החלב ואבקת הסודה לשתייה.
  6. שמים בקערת המיקסר את החמאה, הביצים והסוכר ומקציפים כ-5 דקות עם וו גיטרה, עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה (אפשר להכין את העוגה גם עם מיקסר ידני שמצויד במערבל הרגיל).
  7. מוסיפים, בהדרגה ולחלופין, את תערובת הקמח ותערובת השמנת החמוצה והחלב (מתחילים ומסיימים בקמח). משתדלים לערבל כמה שפחות – עיבוד יתר יפגע במקם העוגה.
  8. יוצקים מחצית מהבלילה לתבניות.
  9. מערבבים בקערית את הקינמון והסוכר החום ומפזרים על הבלילה שבתבניות. מכסים ביתרת הבלילה ומפזרים את השטרויזל.
  10. אופים עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים יבשים – 35-30 דקות בתבנית אינגליש קייק ו-45-40 דקות בתבנית קוגלהוף. מניחים לעוגה להתקרר לפני שפורסים אותה.

קוגל ירושלמי

רותי קינן
הסוד הוא בתיבול - סוכר מקורמל מול פלפל שחור. מומלץ להגיש פושר.
המצרכים: 400 גר' (1 חבילה) אטריות דקות 3/4 כוס סוכר 1/2 כוס שמן 4 ביצים 1 כף קינמון 1/2 כפית מלח 1/4 כפית פלפל שחור חופן צימוקים שחורים
7 צפייה בגלריה
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (170 מעלות). משמנים תבנית פיירקס בגודל 25X25 ס"מ.
  2. מבשלים את האטריות במי מלח על פי ההוראות שעל האריזה, מסננים, שוטפים תחת זרם מים קרים ומנקזים היטב את המים. מעבירים לקערה.
  3. מניחים את הסוכר במחבת, וממיסים אותו עד שנוצר קרמל כהה. מסירים מיד מהלהבה, ויוצקים על פני האטריות. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב. מוסיפים את כל יתר החומרים, ומערבבים לתערובת אחידה.
  4. מעבירים את התערובת לתבנית, ואופים כשעתיים ללא כיסוי. אפשר גם לאפות בחום נמוך מאוד (120 מעלות) במשך הלילה, אך יש לכסות את התבנית בנייר כסף כדי למנוע התייבשות יתר של החלק העליון.

עוגת קינמון בחושה

סיון ורקר-פלג
המצרכים (לתבנית אינגליש קייק או תבנית 12 שקעים סטנדרטית): 3 ביצים 1/3 כוס שמן 1/2 כוס סוכר חום או לבן 1/2 כוס חלב/מים רותחים 1/2 1 כפיות קינמון 1/2 1 כוסות קמח תופח או קמח מלא/כוסמין מעורבב עם 1 כפית אבקת אפייה מעט אבקת סוכר וקינמון (לקישוט)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית
  2. טורפים את הביצים יחד עם השמן בקערה, מוסיפים את הסוכר ואת החלב וטורפים נמרצות, כדי שהביצים לא תתבשלנה.
  3. מוסיפים את הקינמון ואת הקמח ומערבבים רק עד לאיחוד. נזהרים לא לערבב יותר מידי.
  4. יוצקים את בלילה לתבנית ואופים 40-30 דקות (לעוגה) או 20-15 דקות (למאפינס), עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה, יוצא עם פירורים לחים בלבד.
  5. מוציאים מהתנור ומצננים. מפזרים מעל אבקת סוכר וקינמון לקישוט (לא חייבים).

סינבון קינמון ופקאנים

מורן גיל
המצרכים (לתבנית ריבועית בגודל 25X25 ס״מ):
לבצק - 220 מ"ל חלב חם 100 גר' סוכר לבן 10 גר' שמרים יבשים 2 ביצים 50 גר' חמאה מומסת 630 גר' קמח לבן
למילוי קינמון ופקאנים - 75 גר' חמאה רכה מאוד 225 גר' סוכר חום כהה 2 כפיות קינמון 80 גר' פקאנים טחונים 100 מ"ל שמנת חמה (לא רותחת)
לציפוי - 170 גר' גבינת שמנת רכה 50 גר' חמאה רכה 300 גר' אבקת סוכר 1 כפית מחית וניל
7 צפייה בגלריה
סינבון
סינבון
(צילום: shutterstock)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הבצק - מחממים את החלב במיקרו במשך כדקה. שימו לב שהוא לא מגיע לרתיחה.
  2. בקערת מיקסר עם וו לישה מוסיפים את החלב החם, הסוכר, השמרים והחמאה ומעבדים מספר דקות באמצעות המיקסר.
  3. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, עד שהן נטמעות בבלילה, ולאחר מכן מוסיפים בבת אחת את הקמח.
  4. ממשיכים לערבל במיקסר את כל החומרים יחדי עד שמקבלים בצק. לשים את הבצק כ-10 דקות.
  5. לאחר שהבצק מוכן מעבירים אותו לקערה משומנת בשמן ריסוס. מרססים מעט שמן גם על החלק העליון של הבצק ומכסים אותו במגבת להתפחה, עד שהוא מכפיל את גודלו. משאירים למשך שעה עד לשעה וחצי. שימו לב שאתם משאירים אותו להתפחה בחלל חמים ולא קריר.
  6. מכינים את המילוי והסינבון - בזמן שהבצק נח, מכינים את המילוי שלו. מערבבים עם לקקן את החמאה הרכה, הסוכר והקינמון לכדי ממרח אחיד.
  7. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, מוציאים אותו לשטח רידוד נוח ומרדדים לעובי של כ-3 מ״מ - לא דק מדי וגם לא עבה מדי. פותחים את כל הבצק על המשטח.
  8. מורחים את ממרח הקינמון בעזרת מרית על גבי הבצק המרודד.
  9. מגלגלים בעדינות את הבצק לרולדה. מתחילים מהחלק הקרוב אלינו, ולפני כל גלגול מותחים קצת את הבצק ורק אז מגלגלים. כך הוא יצא דחוס ובלי אוויר בתוכו. את הרולדה חותכים לחתיכות בעובי של 5 ס״מ.
  10. מורחים על תבנית אפייה שכבה דקה של חמאה, כדי למנוע מהסינבון להידבק לאחר האפייה. מסדרים את חתיכות הסינבון בתבנית ברווחים של 1-2 ס"מ אחד מהשני. שימו לב - לא לסדר אותם צפוף מדי, כי הם יתפחו וצריך לתת להם מקום לגדול.
  11. שופכים את השמנת המתוקה החמה ומורחים אותה בעדינות על חתיכות הסינבון בתבנית, כך שהיא תספג בבצק ובין הרווחים של החתיכות. מפזרים שכבה נדיבה של הפקאנים הטחונים מעל הסינבון ומכסים את התבנית במגבת.
  12. נותנים לסינבונים לתפוח כחצי שעה נוספת בתבנית. בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות. לאחר התפיחה השנייה, מכניסים את התבנית לתנור החם למשך 22-25 דקות, עד שהחלק העליון של הסינבונים שחום, והם אפויים מבפנים (ניתן לבדוק עם קיסם).
  13. מכינים את הציפוי - מערבבים היטב את כל חומרי הציפוי יחד עד לקבלת ציפוי חלק ונוזלי. שופכים את הציפוי על הסינבונים החמים שזה עתה יצאו מהתנור, ונותנים לו לנזול ולחלחל בין הרווחים.
  14. נותנים לסינבון להתקרר בטמפרטורת החדר מעט (אם מצליחים), ומגישים.

עוגת תפוחים וקינמון

רוני ונציה
המצרכים: 2 כוסות קמח 1/2 1 כפיות קינמון ‭1/2‬ כפית אגוז מוסקט טחון 1 כפית אבקת סודה לשתייה ‭1/4‬ כפית מלח 3 ביצים 1 כוס סוכר חום בהיר 1 כוס שמן צמחי 1/4 כוס קלבדוס (ברנדי תפוחים) או מים 1 כפית תמצית וניל טהור 5 תפוחים מסוג גרנד, קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ ‭3/4‬ כוס אגוזי מלך קצוצים גס הכלים: תבנית אפייה קפיצית בקוטר כ‭24-‬ ס"מ משומנת ומקומחת
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור לחום בינוני ‭175)‬ מעלות).
  2. מנפים יחד קמח, קינמון, אגוז מוסקט, סודה לשתייה ומלח.
  3. בקערת מערבל מקציפים את הביצים עם הסוכר במהירות בינונית-גבוהה, במשך כ‭5-‬ דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
  4. במהירות נמוכה מוסיפים את השמן בזרם דק ובהדרגה, ומקציפים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הברנדי ואת הווניל.
  5. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת החומרים היבשים, ומערבלים רק עד שהם נספגים בתערובת, והתערובת אחידה.
  6. מחוץ למערבל מקפלים פנימה את קוביות התפוחים ואת האגוזים.
  7. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים ‭70-60‬ דקות, עד שהעוגה בצבע זהוב, וכשנועצים קיסם במרכז, הוא יוצא יבש. מצננים בתבנית 10 דקות. משחררים את הטבעת הקפיצית, וממשיכים לצנן על רשת.