קציצות

המצרכים: 1/2 קג בשר טחון 1 פרוסת לחם לבן שרויה במים וסחיטה היטב 1 בצל גדול מגורד בפומפייה 3 כפות פטרוזיליה קצוצה 2 כפות שמן זית מלח ופלפל
3 צפייה בגלריה
קציצות בקר
קציצות בקר
(צילום: גיל אבירם)
אופן ההכנה:
  1. מערבבים היטב את כל החומרים.
  2. מטגנים במחבת עם מעט שמן עד להשחמה. אפשר להוסיף רוטב שאוהבים.

עוף וירקות כתומים

המצרכים: 3 ירכיים של עוף קערה קטנה עם תערובת של ירקות כתומים חתוכים גס (דלעת, דלורית, דלעת ערמונים, בטטה, גזר) חופן בצלי שאלוט חצויים
3 צפייה בגלריה
עוף וירקות
עוף וירקות
(צילום: גיל אבירם)
אופן ההכנה:
  1. מורחים את העוף ברוטב ברביקיו, מלח ופלפל ומעט שמן זית.
  2. מתבלים את הירקות במלח פלפל, 2-3 ענפי טימין טרי ושמן זית.
  3. מערבבים, מסדרים בתבנית אפיה ואופים בתנור חם 180-190 מעלות כ- 45 דקות.

אורז עם גזר ופיצוחים

המצרכים: אורז בסמטי חופן שבבי שקדים, פיסטוקים, קלופים חופן חמוציות 2 גזרים, חתוכים לגפרורים
3 צפייה בגלריה
אורז בסמטי
אורז בסמטי
(צילום: גיל אבירם)
אופן ההכנה:
  1. מבשלים אורז בסמטי לפי הוראות ההכנה על האריזה.
  2. מכינים תערובת של שבבי שקדים, פיסטוקים קלופים, חמוציות וגזר חתוך לגפרורים.
  3. קולים את התערובת במחבת.
  4. כשהתערובת מתחילה להשחים, מוסיפים כפית סוכר וכף גרידת תפוז.
  5. מערבבים היטב, מוסיפים את התערובת לאורז החם, מוסיפים חופן קטן של כוסברה קצוצה וחופן גרגרי חומוס מבושלים. מערבבים היטב, ומגישים.
המתכונים באדיבות סולתם