קציצות
המצרכים:
1/2 קג בשר טחון
1 פרוסת לחם לבן שרויה במים וסחיטה היטב
1 בצל גדול מגורד בפומפייה
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- מערבבים היטב את כל החומרים.
- מטגנים במחבת עם מעט שמן עד להשחמה. אפשר להוסיף רוטב שאוהבים.
עוף וירקות כתומים
המצרכים:
3 ירכיים של עוף
קערה קטנה עם תערובת של ירקות כתומים חתוכים גס (דלעת, דלורית, דלעת ערמונים, בטטה, גזר)
חופן בצלי שאלוט חצויים
אופן ההכנה:
- מורחים את העוף ברוטב ברביקיו, מלח ופלפל ומעט שמן זית.
- מתבלים את הירקות במלח פלפל, 2-3 ענפי טימין טרי ושמן זית.
- מערבבים, מסדרים בתבנית אפיה ואופים בתנור חם 180-190 מעלות כ- 45 דקות.
אורז עם גזר ופיצוחים
המצרכים:
אורז בסמטי
חופן שבבי שקדים, פיסטוקים, קלופים
חופן חמוציות
2 גזרים, חתוכים לגפרורים
אופן ההכנה:
- מבשלים אורז בסמטי לפי הוראות ההכנה על האריזה.
- מכינים תערובת של שבבי שקדים, פיסטוקים קלופים, חמוציות וגזר חתוך לגפרורים.
- קולים את התערובת במחבת.
- כשהתערובת מתחילה להשחים, מוסיפים כפית סוכר וכף גרידת תפוז.
- מערבבים היטב, מוסיפים את התערובת לאורז החם, מוסיפים חופן קטן של כוסברה קצוצה וחופן גרגרי חומוס מבושלים. מערבבים היטב, ומגישים.
המתכונים באדיבות סולתם