מה שטוב בקינוח הזה הוא שהוא יכול להתאים גם לחולי צליאק ולאנשים שנמנעים מגלוטן. איך בדיוק? בקלות: תוכלו להמיר את הקרמבל חמאה בחתיכות מרנג אפוי (אפשר גם קנוי), וכך "ניקיתם" את המנה מגלוטן. אם תרצו ממש להקל על עצמכם אז תוכלו גם להמיר את הקרמבל חמאה בכל עוגיית חמאה אחרת שתקנו, רק הקפידו לפורר אותה היטב.
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 150 מעלות.
- מכינים את הקראמבל - מכניסים את כל החומרים היבשים לקערה. בסיר קטן ממיסים על להבה נמוכה את החמאה (בזהירות שלא תקציף), ושופכים אותה על שאר החומרים היבשים שבקערה. מערבבים בעזרת כף עד לקבלת בצק אחיד. כאשר התקבל בצק אחיד מיישרים אותו עם הידיים למשטח אחיד ומחוררים עם מזלג על כל פני השטח.
- אופים את הקרמבל במשך 30 דקות. כאשר ה"עוגיה" שלנו זהובה ומעט קשיחה מוציאים אותה מהתנור ומניחים בצד להצטנן, לאחר הצינון בעזרת סכין שוברים את העוגיה לקרמבל דק.
- מכינים את קרם המסקרפונה - בקערת המיקסר מקציפים יחד את האבקת סוכר והשמנת המתוקה עד להתייצבות (שימו לב - לא לקצף קשה אלא לקצף רך).
- מוסיפים פנימה את המסקרפונה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף קשה. מעבירים את הקרם לשק זילוף.
- מכינים את הקולי תותים - מסירים את העלים הירוקים וטוחנים את כל החומרים יחד לנוזל.
- הרכבת הקינוח - בכוסות אישיות מניחים קודם שתי כפות של קרמבל חמאה. לאחר מכן מזלפים שכבה של קרם מסקרפונה, לאחר מכן מפזרים תותים.
- חוזרים על אותה פעולה בכדי לבנות שכבות ומסיימים עם שכבת תותים שעליה מוזגים מעט מהקולי תות. מקררים מעט, ומגישים.
סאני דרעי היא השף קוניטור של מסעדת "טורקיז" בתל אביב