מרק בצל הוא אחד מהמנות שהכי מזוהות עם המטבח הצרפתי. מאז ומתמיד הוא נחשב כאוכל של עניים, בגלל מחירו הזול של הבצל לאורך ההיסטוריה. האגדה מספרת שמי שהמציא אותו היה השף של מלך צרפת - המלך היה רעב והשף מצא במזווה רק בצל ושמפנייה, וכך נולדה המנה.
2 צפייה בגלריה
מרק בצל
מרק בצל
(צילום:shutterstock)
המדקדקים שיגידו לכם שמרק בצל זו אומנות וצריך לפנות לפחות שלוש שעות במטבח בשביל להעמיד סיר ראוי, אבל אנחנו כאן בשביל לתקתק את הענינים. שלוש שעות להכין מרק זו פריבילגיה שאין לנו, ולכן הגרסה שלנו תיקח לכם לא יותר מחמש דקות עבודה, והתוצאה מושלמת וטעימה לא פחות מהגרסה הארוכה.
שימו לב - צבע המרק הוא תוצאה ישירה של זמן הבישול של הבצל - ככל שהבצל יתבשל יותר זמן כך צבעו יילך ויהיה חום עמוק וכהה.

מרק בצל בחמש דקות

המצרכים:
5 בצלים בגודל בינוני 50 גר' חמאה 3 כפות שמן זית 1/2 כוס יין לבן 2 כפות קמח 6 כוסות מים (או ציר עוף) מלח
לשדרוג (לא חובה) - חופן קרוטונים (אל תתצעלו, אפשר להכין בבית) חופן גבינת פרמזן או גרויר, מגוררת
2 צפייה בגלריה
מרק בצל
מרק בצל
(צילום:shutterstock)
אופן ההכנה:
  1. קולפים את הבצלים וחותכים אותם לרצועות דקות.
  2. מחממים מעט שמן זית בסיר ומוסיפים את כל הבצל. מתבלים במלח ומערבבים. מוסיפים את החמאה ומטגנים את הבצל על להבה גבוהה במשך כחמש דקות. אם אתם רוצים מרק בצבע חום, אתם יכולים להמשיך ולטגן 5-10 דקות נוספות עד שמשחים מעט (לא חובה).
  3. אחרי שהבצל מתרכך קצת ומקבל צבע זהוב עדין, מוסיפים את הקמח, ומערבבים. מתבלים במלח.
  4. מוסיפים את היין הלבן, מערבבים כחצי דקה ונותנים לאדי האלכוהול להתנדף.
  5. מוסיפים את המים או את הציר, מערבבים היטב, ומבשלים עם מכסה סגור במשך כרבע שעה.
  6. מוזגים לצלחות. אפשר להוסיף למעלה קצת קרוטונים וגבינה מגוררת לפני ההגשה.