הפעם יש לי מתכונים לשני קינוחים קלילים וטבעוניים - האחד זה מלבי, כי אין מישהו שלא אוהב מלבי. זה קינוח קליל וכיפי שתמיד טוב. אבל המלבי הזה הוא לא סתם מלבי - זה מלבי כל-כך קטיפתי שאני מבטיחה שאין אחד שלא יתלהב ממנו.
כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:
חוץ מהמלבי יש לי גם מתכון לעוגיות שוקולד מריר ושקדים, שהן הגרסה המשובחת יותר של עוגיות השוקולד צ'יפס הקלאסיות. הן מעולות לקפה בבוקר או כקינוח קליל אחרי ארוחה ועשויות ממרכיבים שיש בכל בית. בקיצור - ההצלחה מובטחת.

מלבי טבעוני קרמי במיוחד

המצרכים (ל-8 כלים גדולים או יותר קטנים): 400 גר' (1 פחית) קרם קוקוס, לא חייב מקירור 120 גר' (1/2 כוס) חלב צמחי שאוהבים 80 גר' (1/2 כוס פחות 2 כפות) סוכר 30 גר' (3 כפות) קורנפלור 4-5 טיפות מי ורדים
לסירופ: 150 גר' (3/4 כוס) סוכר 100 גר' (1/2 כוס פחות 2 כפות) מים חופן פירות יער קפואים 2-3 טיפות מי ורדים
לקישוט: קוקוס טחון או קוקוס קלוי או שברי פיסטוקים
2 צפייה בגלריה
מלבי
מלבי
(צילום: Shutterstock)
אופן ההכנה:
  1. מחממים בסיר קטן קרם קוקוס, חלב צמחי וסוכר.
  2. בינתיים מערבבים את הקורנפלור עם מעט חלב צמחי, עד שהוא מגיע למרקם דליל ונוח לערבוב.
  3. כאשר התערובת בסיר מתחילה לבעבע, מעבירים אליה את תערובת הקורנפלור ומערבבים עם מטרפה ברציפות עד שהיא מסמיכה.
  4. מעבירים ישירות לכלי הגשה ולמקרר להתייצבות של כ-3-4 שעות או למשך לילה.
  5. להכנת הסירופ: מבשלים סוכר, מים ופירות יער עד שכל הסוכר נמס. מוציאים את פירות היער ומעבירים למקרר.
  6. מגישים עם הסירופ ועם התוספת שבחרתם. המלבי מחזיק עד 3 ימים במקרר.

עוגיות שקדים ושוקולד מריר

המצרכים: 150 גר' (3/4 חבילה) חמאה טבעונית רכה או שמן קוקוס רך (3/4 כוס) 160 גר' (1 כוס פחות 4 כפות) סוכר חום בהיר קורט מלח 60 גר' (1/2 קופסה קטנה) רסק תפוחים 180 גר' (1 כוס ועוד 4 כפות) קמח 100 גר' (1 כוס) קמח שקדים 1 כפית שטוחה אבקת אפייה 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה 100 גר' שוקולד מריר + 50 גר' לקישוט חופן שקדים פרוסים לקישוט (אופציונלי)
2 צפייה בגלריה
עוגיות
עוגיות
(צילום: Shutterstock)
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-170 מעלות על תכנית טורבו.
  2. במיקסר עם וו גיטרה או בקערה עם לקקן מערבבים חמאה רכה, סוכר ומלח עד לקבלת תערובת קרמית.
  3. מוסיפים רסק תפוחים ומערבבים.
  4. מוסיפים קמח, קמח שקדים, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה ומערבבים רק עד לאיחוד.
  5. מוסיפים שוקולד מריר ומערבבים.
  6. מסדרים כדורים של הבצק במרווחים גדולים בעזרת כף גלידה קטנה, או יוצרים כדורים של 30 גר' עם הידיים ומניחים על מגש עם נייר אפייה. משטחים קצת את העוגיות עם היד.
  7. מקשטים בשוקולד ושקדים.
  8. אופים את העוגיות במשך 13 דקות עד שהן מעט זהובות. העוגיות מחזיקות 3 ימים בטמפרטורת החדר. מומלץ לחמם כמה שניות לפני ההגשה.