היא ביתית, פשוטה להכנה ואי אפשר להפסיק לאכול ממנה - העוגה הבחושה. הפעם הכנתי עוגה שהולכת לשדרג לכם את הקפה - זו עוגה בטעמים עדינים של שוקולד, קפה וקוקוס, שילוב שבעיניי הוא שילוב חלומי ואין מישהו שלא יאהב אותה. מכינים אותה בשתי קערות ויוצרים בבלילה צורת שיש, ככה שההכנה כיפית גם לגדולים וגם לקטנים.
העוגה השנייה מוקדשת לקלמנטינה שעכשיו העונה שלהן מסתיימת וזאת הזדמנות מצוינת להכין עוגת קלמנטינות נימוחה ומפנקת שממלאת את הבית בריח הדרים. מכינים אותה בקערה אחת ותוך כמה דקות היא בתנור ומה שנשאר זה רק להכין קפה וליהנות. וכמובן - הכל טבעוני, נהדר וימלא את הבית בריחות אפייה משכרים.
עוגת שוקולד קוקוס קפה
המצרכים (לתבנית אינגליש קייק):
לתערובת הבהירה -
200 גר' (1 כוס) סוכר
125 גר' חמאה טבעונית
150 גר' (1 גביע קטן ועוד 1 כף) רסק תפוחים
100 גר' (1/2 כוס פחות 2 כפות) חלב סויה
200 גר' (1/2 1 כוסות פחות כף) קמח
15 גר' (3 כפיות) אבקת אפייה
70 גר' (1 כוס פחות 3 כפות) קוקוס טחון
60 גר' (4 כפות) משקה אספרסו
100 גר' (1 חפיסה) שברי שוקולד מריר
לתערובת הכהה -
30 גר' (1/3 חפיסה) שוקולד מריר
20 גר' (2 כפות) חלב סויה
30 גר' ( 2 כפות) משקה אספרסו
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה סוכר, חמאה, יוגורט, חלב סויה ואספרסו.
- מוסיפים קמח, אבקת אפייה וקוקוס טחון. מערבבים עם מטרפה.
- מוסיפים את שברי השוקולד ומקפלים עם לקקן.
- ממיסים בקערה נפרדת שוקולד, חלב סויה ואספרסו ומערבבים עם מטרפה.
- מעבירים 1/2 מהתערובת הבהירה לתערובת השוקולד ומערבבים עד לאיחוד.
- מעבירים לתבנית אינגלישקייק משומנת חצי מהבלילה הבהירה, אחריה את הבלילה הכהה ומעליה את יתרת הבלילה הבהירה ויוצרים צורת שיש עם שיפוד או סכין.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות בתכנית טורבו, לאפייה של כ-45 דקות. השיפוד בבדיקה אמור לצאת עם פירורים לחים. מומלץ לבדוק את התערובת הבהירה כי יש חתיכות של שוקולד וזה עלול לבלבל.
עוגת קלמנטינות
המצרכים (לתבנית קוגלהוף או תבנית עגולה בקוטר 22):
1/2 ליטר מיץ קלמנטינות
150 גר' (3/4 כוס) שמן
150 גר' (3/4 כוס) סוכר
קורט מלח
150 גר' (1/2 1 כוס) קוקוס טחון או קמח שקדים
400 גר' (3 כוסות פחות 2 כפות) קמח
20 גר' (2 שקיות) אבקת אפייה
לסירופ:
100 גר' (1/2 כוס) סוכר
120 גר' (1/2 כוס) מיץ קלמנטינות
גרידת קלמנטינות
אופן הכנה:
- מחממים תנור לטמפ' של 170 מעלות בתכנית טורבו.
- מערבבים מיץ תפוזים ושמן עם מטרפה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים רק עד לאיחוד.
- משמנים תבנית ומעבירים אליה את הבלילה.
- אופים כ-40-50 דקות עד שבודקים עם שיפוד והוא יוצא עם פירורים לחים.
- בינתיים מבשלים את הסירופ. מפסיקים את הבישול כשכל הסוכר נמס. מקררים לחלוטין.
- יוצקים על העוגה החמה את הסירופ הקר ונותנים לה להתקרר בחוץ.