בראוניז קפה

המצרכים (לתבנית 30X40 ס"מ):
400 גר' שוקולד מריר 240 גר' חמאה 50 מ"ל אספרסו או קפה נמס 100 מ"ל ליקר אמרטו 5 (250 גר') ביצים 1/2 1 כוס (280 גר') סוכר 1/4 1 כוס (160 גר') קמח 1/2 כפית (3 גר') אבקת אפייה חופן אגוזי מלך, שבורים גס
6 צפייה בגלריה
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. ממיסים את השוקולד והחמאה בקערה המונחת על סיר ובו מים רותחים (בן-מארי). מוסיפים את האספרסו והליקר ומערבבים.
  2. מקציפים ביצים וסוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח, ומוסיפים לתערובת השוקולד. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים בתנועת קיפול.
  3. יוצקים את התערובת לתבנית שרופדה בנייר אפיה ואופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות. מצננים על רשת במשך חצי שעה בטמפרטורת החדר. מעבירים לשעתיים שלוש למקפיא. לאחר ההקפאה שומרים במקרר.
  4. הגשה: חותכים לקוביות ומגישים קר.

עוגיות קפה ואגוזי לוז בציפוי אבקת סוכר

נטלי לוין
המצרכים (ל-45 עוגיות קטנטנות):
1 כוס גדושה (150 גרם) קמח לבן 70 גר' אגוזי לוז טחונים 100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות 3 כפות (45 גרם) סוכר קורט מלח 1 ביצה 1 חלמון 1 כף (10 מ"ל) נוזל אספרסו 1/2 כוס אבקת סוכר לציפוי
אופן ההכנה:
  1. במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד קמח, אגוזי לוז טחונים, חמאה, סוכר ומלח ומעבדים יחד לתערובת פירורית.
  2. מוסיפים פנימה ביצה, חלמון ואספרסו ומעבדים רק עד שנוצרים גושי בצק.
  3. מגלגלים עוגיות קטנות ומניחים במרווחים על גבי תבנית עם נייר אפייה.
  4. מצננים את העוגיות במקפיא 15 דקות לפני האפייה.
  5. אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 10-14 דקות, או עד שהתחתית זהובה לחלוטין והעוגיות מוכנות.
  6. מצננים את העוגיות עשר דקות מחוץ לתנור.
  7. מניחים את אבקת הסוכר בקערה קטנה, ובעוד העוגיות חמות מגלגלים אותן באבקת סוכר ומניחים לצינון מוחלט בטמפרטורת החדר.

פנקוטה עם סירופ קפה והל

רז רהב
המצרכים:
לפנקוטה - 300 מ"ל חלב 600 מ"ל שמנת מתוקה 3/4 כוס (150 גר') סוכר 1/2 כפית מלח 4 דפי ג'לטין
לסירופ - 5 מנות אספרסו 3/4 כוס (150 מ"ל) מים 3 תרמילי הל ירוק 1/2 כפית סוכר 1/4 כפית מלח
לקישוט - 20 גר' פולי קקאו, גרוסים
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הפנקוטה - מחממים בסיר את החלב, השמנת, הסוכר והמלח. במקביל, מרככים את הג'לטין במי קרח, סוחטים את הג'לטין מהמים ומערבבים בסיר עם השמנת הרותחת. לאחר מכן מעבירים את הבלילה לכלי הגשה, מצננים ומקררים.
  2. מכינים את הסירופ - מחממים את המים והסוכר ביחד עם ההל. מביאים לרתיחה ולאחר מכן מורידים מהאש ומוסיפים את מנות האספרסו. מסננים את הסירופ ומקררים. לאחר שהפנקוטה התייצבה במקרר, מגישים ביחד עם הסירופ ופולי הקקאו הגרוסים.

עוגיות קפה לשבת בבוקר

המצרכים (30 עוגיות):
3 כוסות קמח 1 שקית אבקת אפייה 2 ביצים 150 גר' חמאה מומסת 150 גר' אגוזי פקאן קלופים ושבורים גס 1 כפית תמצית וניל 1 כף קפה נמס מגורען 3 כפות גדושות סוכר חום 1/2 כוס סוכר
אופן ההכנה:
  1. במערבל מערבבים את הקמח, אבקת האפיה הסוכר החום והסוכר הרגיל.
  2. מערבבים את החמאה, המרגרינה, תמצית הוניל והקפה הנמס. מוסיפים לתערובת, מוסיפים גם את הביצים והאגוזים ולישים עד לקבלת בצק גס.
  3. משמנים תבנית, יוצרים כדורים גסים ומניחים אותם על התבנית במרווחים גדולים.
  4. אופים בחום בינוני כ 15-20 דקות , מוציאים כשהעוגיות עדיין רכות ומניחים להצטננן.

מאפינס קפה

המצרכים (ל-12 מאפינס גדולים או 22 קטנים):
2 כוסות (280 גר') קמח לבן 1/2 2 כפיות (1 שקיק, 10 גר') אבקת אפייה 1 כפית שטוחה קינמון טחון 3/4 כוס (150 גר') סוכר לבן 2 כפות קפה נמס 1/4 כפית שטוחה מלח 1 כוס (250 מ"ל) חלב 3% 1/2 כוס (115 גר') חמאה ממומסת 1 ביצה 1 כפית תמצית וניל 3/4 כוס (120 גר' לערך) שוקולד צ'יפס מריר
לשימון התבנית - מעט חמאה מומסת
6 צפייה בגלריה
מאפינס
מאפינס
(צילום: יעל גרטי)
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית מאפינס או מיני מאפינס (רצוי מסיליקון) במעט חמאה מומסת.
  2. מניחים בתחתית התנור כלי חסין חום קטן-בינוני, מלא במי ברז עד מחצית גובהו.
  3. בקערה יבשה מערבבים קמח, אבקת אפייה, קינמון, סוכר, קפה ומלח.
  4. בקערה אחרת מערבבים חלב, חמאה מומסת (חשוב להמס את החמאה בעדינות, במשך לא יותר מ-40 שניות במיקרוגל כשממסים חלקית ומערבבים עד שכל הכמות נמסה, כדי שתישאר לבנה), ביצה, תמצית וניל ושוקולד צ'יפס.
  5. בעזרת כף, מאחדים את תוכן שתי הקערות ובוחשים עד לקבלת עיסה לחה - אך נמנעים מערבוב יתר.
  6. יוצקים מן העיסה לתבנית, כ-2 כפות גדושות לכל שקע בתבנית מאפינס גדולים או כף עד כף וחצי מן העיסה לכל שקע בתבנית מיני-מאפינס, אך לא יותר מ-2/3 גובה השקעים.
  7. כשהתנור חם מכניסים ואופים במשך 15 דקות לתבנית מיני-מאפינס או 22-23 דקות לתבנית מאפינס גדולים, או עד שקיסם שננעץ בהם יוצא יבש. מוציאים, מצננים מעט ומגישים.

עוגיות קפה עם שוקולד לבן

עידית חייט
המצרכים (כ-50 יחידות):
100 גר' שוקולד לבן, שבור לקוביות 1 כף שטוחה קפה נמס מגורען ‭3/4‬ כוס ‭150)‬ גרם) סוכר חום בהיר 100 גר' חמאה, רכה 2 ביצים 2 כוסות ‭280)‬ גרם) קמח, מנופה 1 כפית סודה לשתייה ‭1 1/2‬ כוסות ‭150)‬ גרם) אגוזי לוז, חצויים
6 צפייה בגלריה
עוגיות קפה ואגוזים, עידית חייט
עוגיות קפה ואגוזים, עידית חייט
(צילום: עידית חייט)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור לחום בינוני ‭180)‬ מעלות) ומרפדים תבניות תנור בניירות אפייה.
  2. שמים את השוקולד הלבן בכלי מתאים וממיסים בהדרגה ובזהירות במיקרוגל. מוציאים, מוסיפים את הקפה ומערבבים לקרם חלק ואחיד. מניחים להצטנן קצת.
  3. שמים את הסוכר, החמאה והביצים בקערת המערבל ומערבלים במהירות בינונית כ-2 דקות, עד שמתקבל קרם חלק. מוסיפים את קרם השוקולד ומערבלים עוד כמה שניות. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים את הקמח ואבקת הסודה לשתייה. מערבלים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
  4. מניחים על התבניות, בעזרת שתי כפיות, תלוליות מהעיסה. מניחים, בלחיצה עדינה, 4 חצאי אגוז על כל תלולית. אופים ‭12-10‬ דקות, עד שהעוגיות מזהיבות קלות. מצננים קצת, מעבירים לרשת לצינון מלא, ומגישים.

עוגת קפה

המצרכים (ל-2 תבניות אינגליש):
2 גביעים (400 מ"ל) שמנת חמוצה (15% שומן) 4 כפות שטוחות אבקת נס קפה 200 גר' חמאה רכה 2 כוסות (400 גר') סוכר 3 ביצים 450 גר' (3 כוסות + 3 כפות) קמח 2 כפיות אבקת אפייה 1 כפית אבקת סודה לשתייה קורט מלח חופן אגוזים שאתם אוהבים, שבורים לחצי או שבורים גס
לשימון התבנית - מעט חמאה מומסת או חמאה רכה
6 צפייה בגלריה
עוגת קפה
עוגת קפה
(צילום: דניאל לילה)
אופן ההכנה:
  1. מערבבים 2 גביעי שמנת חמוצה וקפה מגורגר בקערה קטנה, בעזרת כף, ומניחים בצד ל-10 דקות. מערבבים שוב עד להמסתם המלאה של גרגרי הקפה בשמנת. מניחים בצד.
  2. מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים 2 תבניות אינגליש במעט חמאה מומסת.
  3. מקציפים חמאה רכה וסוכר עד לקבלת תערובת קרמית.
  4. מוסיפים ביצים, אחת אחרי השנייה, ומקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה קלות.
  5. בקערה נפרדת, מנפים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח.
  6. מוסיפים בהדרגה את תערובת השמנת ותערובת הקמח לתערובת הביצים, לסירוגין, תוך הקצפה איטית, עד לקבלת מסה אחידה וחלקה.
  7. מוסיפים אגוזי מלך, מערבבים ידנית, בעזרת מרית, ויוצקים את העיסה לתבניות. מכניסים לתנור ואופים במשך 50-55 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא לח (אך לא רטוב) או כמעט יבש. מוציאים, מצננים כחצי שעה-שעה ומגישים.

עוגיות קפה פריכות בחוץ ורכות בפנים

מרילין איילון
המצרכים (כ-20 עוגיות):
80 גר' חמאה רכה (אך לא נוזלית) 5 כפות גדושות סוכר חום כהה 1 ביצה 2 כפיות אבקת קפה נמס 100 גר' (3/4 כוס) קמח לבן 1 כפית אבקת אפייה 3/4 כוס אגוזים טחונים 3/4 כוס אגוזים גרוסים
6 צפייה בגלריה
עוגיות קפה, מרילין איילון
עוגיות קפה, מרילין איילון
(צילום: מרילין איילון)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. שמים בקערה בינונית את החמאה והסוכר ומעבדים בכף למשחה אחידה. מוסיפים את הביצה והקפה ומערבבים למרקם אחיד.
  3. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והאגוזים הטחונים ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד. מכניסים את הקערה למקרר ל- 5 דקות.
  4. שמים את האגוזים הגרוסים בקערה קטנה. בעזרת הידיים קורצים מהבצק כדורים בגודל אגוזי לוז ומגלגלים אותם באגוזים עד שהם מצופים היטב. מניחים בתבנית במרווחים של כס"מ זה מזה.
  5. אופים 12-10 דקות, עד שעוגיות הקפה והאגוזים מזהיבות בשוליים. מצננים לפני לגמרי לפני שמוציאים מהתבנית.

עוגת קפה בחושה עם שמנת חמוצה

המצרכים (לתבנית אינגליש קייק 30 ס"מ):
100 גר' חמאה בטמפרטורת החדר 3/4 כוס (150 גר') סוכר 2 ביצים 1 כוס (150 גר') קמח 50 מ"ל אספרסו או קפה נמס קורט אבקת אפיה קורט אבקת סודה לשתייה 135 גר' שמנת חמוצה
אופן ההכנה:
  1. מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה וסוכר והאספרסו. מוסיפים בהדרגה את הביצים ומערבבים.
  2. מוסיפים את הקמח אבקת האפייה וסודה לשתייה ומערבבים, מנקים את דפנות המיקסר מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים.
  3. יוצקים לתבנית מרופדת בניר אפיה ואופים כ-45 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות.

עוגת קפה ושוקולד צ'יפס

המצרכים (ל-2 תבניות אינגליש קייק בגודל 9X22 ס"מ או לתבנית עגולה אחת בקוטר 24 ס"מ):
1/2 כוס פחות 2 כפות (100 מ"ל) שמנת מתוקה 1 כפית אבקת קפה נמס 1 כוס (140 גר') קמח 1/2 כוס (70 גר') קמח תפוחי אדמה 1 כפית שטוחה אבקת אפייה 3 ביצים 1 כוס פחות 2 כפות (170 גר') סוכר קורט מלח 3 כפות דבש נוזלי 5 כפות שוקולד צ'יפס 70 גר' חמאה מומסת
לקישוט - 2 כפות שוקולד צ'יפס
לסירופ קפה - 1 כוס (240 מ"ל) מים 1/2 כוס (100 גר') סוכר 1 כפית אבקת קפה נמס
6 צפייה בגלריה
עוגה בחושה
עוגה בחושה
(צילום: אפיק גבאי)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים את התבניות.
  2. מערבבים בקערה קטנה את השמנת ואבקת הקפה הנמס (וליקר קפה, אם רוצים). מנפים יחד את הקמח, קמח תפוחי האדמה ואבקת האפייה.
  3. מתקינים במיקסר את וו ההקצפה. שמים בקערת המיקסר את הביצים, הסוכר וקורט מלח ומקציפים במהירות גבוהה כמה דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
  4. מורידים את מהירות ההקצפה לבינונית ומוסיפים את הדבש. לאחר שהוא נבלע בקצף מוסיפים גם את תערובת השמנת ואת השוקולד צ'יפס. מקציפים עד שהתערובת נטמעת בקצף.
  5. מורידים את מהירות ההקצפה לנמוכה. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים כמה שניות – רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (הקצפת יתר תפגע באווריריות העוגה).
  6. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבלים עוד כמה שניות, רק עד לקבלת מרקם אחיד.
  7. יוצקים את התערובת לתבניות ומפזרים מעל שוקולד צ'יפס. אופים כ-30 דקות, עד שהעוגות מזהיבות וחלקן העליון מתקשה. מצננים לטמפרטורת החדר.
  8. שמים בסיר קטן את כל מרכיבי הסירופ ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש ויוצקים מיד על העוגות שהתקררו. שומרים במקרר או בטמפרטורת החדר.
פורסם לראשונה: 10:38, 01.10.21