סופגנייה קלאסית

המצרכים (לכ-25 יחידות בינוניות):
60 גר' (1 שקית + 1 כף) שמרים טריים שמרית (שמרים בצורת גרגירים שלא צריך להמיס לפני השימוש) 100 גר' ( 1/2 כוס) סוכר דמררה 240 מ"ל (1 כוס) מים קרים 120 מ"ל ( 1/2 כוס) חלב 1 ק"ג קמח לחם (מומלץ כדי לקבל בצק במרקם רך ואוורירי השומר על נפחו בגמר הטיגון) 4 ביצים בינוניות 10 גר' (1 כפית שטוחה) מלח 50 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות 50 גר' (1/4 כוס) שמן קנולה 1 כפית תמצית וניל 3 כפות ברנדי (רום כהה), לא חובה 1/4 תפוז מגורר, לא חובה
למלית - קונפיטורת תות שדה או כל ריבה שאוהבים
לקישוט - אבקת סוכר
לטיגון - 1/2 1 בקבוקי שמן קנולה - 1/2 1 ליטר
3 צפייה בגלריה
סופגניות של מיקי שמו
סופגניות של מיקי שמו
(צילום: יובל חן)
אופן ההכנה:
  1. במיקסר עם וו לישה לשים את כל החומרים עד לקבלת בצק חלק וגמיש (עד כ-10 דקות). חשוב לדאוג שהאלכוהול והמלח לא יבואו במגע עם השמרים הטריים.
  2. מוציאים את הבצק מקערת המיקסר ומניחים על שולחן מקומח מעט, מכדררים לכדור ומחזירים לקערת המיקסר, מכסים במגבת מטבח למשך כחצי שעה.
  3. מוציאים את כדור הבצק לשולחן מקומח ומרדדים אותו לעובי 2 ס"מ.
  4. קורצים מהבצק עיגולים בעזרת כוס שתייה ( סה"כ כ-25 סופגניות).
  5. מכסים במגבת מטבח וממתינים להכפלת הנפח.
  6. מטגנים כ-3 דקות מכל צד. מוציאים ומצננים על נייר סופג.
3 צפייה בגלריה
סופגניות של מיקי שמו
סופגניות של מיקי שמו
(צילום: יובל חן)

סופגניית מריטוצ'י אפויה

יש הקוראים לה מריטוצ'י ויש הקוראים לה מריטוצ'ו, אבל כך או כך מדובר בסופגנייה איטלקית אפויה וקלאסית - היא מכילה חמאה ויש לה מרקם אוורירי מושלם שנימוח בפה. במתכון הזה נמלא את הסופגניות בקרם וניל או שוקולד לבחירתכם, ותמיד אפשר לשלב את שני סוגי הקרם במריטוצ'י אחת. לאחר מכן נבזוק על הסופגנייה אבקת סוכר ונגיש לאורחים. הבטחה שלי: התגובות שתקבלו יהיו מדהימות.
המצרכים (לכ-20 מריטוצ'י, במשקל 70 גר' ליחידה):
לבצק - 420 גר' (3 כוסות) קמח 350 גר' (1/2 2 כוסות) קמח לחם 100 גר' (1/2 כוס) סוכר 1 כף דבש 50 גר' (שקית) שמרית / 20 גר' שמרים יבשים 3 ביצים במידה L 180 מ"ל (3/4 כוס) חלב 1 כפית תמצית וניל קליפת תפוז מגוררת מ-1/2 תפוז 175 גר' חמאה רכה (מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ) 1/2 כפית מלח
לקרם הוניל - 250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה 2 כפות סוכר 1 כפית תמצית וניל איכותית
לקישוט - ביצה טרופה + מעט מים אבקת סוכר
3 צפייה בגלריה
סופגניות של מיקי שמו
סופגניות של מיקי שמו
(צילום: יובל חן)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הבצק - מחממים תנור לחום של 140 מעלות.
  2. מערבבים את כל החומרים בקערת המיקסר מלבד החמאה והמלח במיקסר עם וו לישה כ-5 דקות. מוסיפים את קוביות החמאה בזו אחר זו, תוך כדי לישה, ולשים כ-7 דקות עד קבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפים את המלח ולשים כדקה נוספת. מוציאים את הבצק מהמיקסר, מחלקים את הבצק ל-20 יחידות (70 גר' כל יחידה) ומכדררים אותן לכדורים, מניחים על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור לכ-20 דקות ומוציאים את התבנית מהתנור.
  3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות, מורחים את הסופגניות בביצה טרופה ואופים כ-15 דקות עד להזהבה קלה.
  4. להכנה הקרם - מקציפים במיקסר את כל החומרים יחד לקבלת קרם. מעבירים את הקרם לשקית זילוף ומכניסים למקרר עד לשימוש.
  5. להרכבת הסופגנייה - חוצים את סופגניית המריטוצ'י באמצע, מזלפים קרם וניל, מפזרים אבקת סוכר מלמעלה ומגישים.
הכלים באדיבות LOVERAMICS ISRAEL