אופן ההכנה:
- הבצק: מנפים יחד את הקמח והמלח לתוך קערת מעבד המזון. מוסיפים את קוביות החמאה וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה במרקם פירורים.
- מוסיפים את המים וטוחנים רק עד שהבצק מתגבש לכדור.
- מרדדים את הבצק לעלה גדול במעט מהתבנית ומסדרים אותו בתוכה. מקפיאים במשך חצי שעה.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- דוקרים את הקלתית במזלג. מניחים על הקיש עיגול נייר אפייה ועליו משקולות אפייה ייעודיות או שעועית יבשה/ גרגרי חומוס. המשקולות והחורים נועדו להבטיח שהקלתית לא תתפח.
- אופים 10 דקות, מוציאים ומצננים. לא מכבים את התנור. מסירים את המשקולות ואת נייר האפייה (את הקטניות אפשר לשמור לפעמים הבאות).
- המלית: מרפדים תבנית בנייר אפייה. מערבבים את הבטטות עם שמן הזית, מעט מלח ופלפל שחור, עד לציפוי אחיד. מסדרים את הפרוסות בתבנית ואופים 25 דקות, עד שהבטטות רכות אך לא שרופות. מוציאים ומצננים.
- מערבבים יחד את יתר מרכיבי המלית עד לקבלת בלילה אחידה.
- מסדרים את פרוסות הבטטה בשכבה אחידה. יוצקים מעל מחצית מהבלילה. מסדרים מעל שכבה נוספת של פרוסות בטטה ומעליה יוצקים את שאריות הבלילה. אופים כ-40 דקות. מוציאים, מצננים ומגישים.