תפוח אדמה אפוי

המצרכים: 1/2 כפית פפריקה מתוקה 1 כפית חרדל דיז'ון 1 תפוח אדמה בינוני, רצוי מזן אדום 1/4 כפית כמון
2 צפייה בגלריה
תפוח אדמה עם חרדל
תפוח אדמה עם חרדל
(צילום: יח"צ)
אופן ההכנה:
  1. מבשלים את תפוח האדמה עד לריכוך ומקלפים. פורסים לרבעים ומניחים להתקרר (אפשר להכין גם יום לפני).
  2. מערבבים בקערה את החרדל עם התבלינים, מוסיפים את תפוח האדמה ומערבבים בזהירות עד לכיסוי מלא.
  3. אופים בתנור על מצב גריל כרבע שעה, עד להשחמה ולמרקם קראנצ'י.
  4. אפשר להכין גם בלי לבשל את תפוח האדמה מראש, ולאפות בחום בינוני כ-45 דקות.
  5. אפשר להוסיף לתיבול הבסיסי גם 1-2 שיני שום כתוש או עלי רוזמרין, וכן לגוון בפפריקה חריפה במקום מתוקה ועוד.

סלמון אפוי בחרדל וטימין

המצרכים (ל-5 מנות): 1 ק”ג סלמון בנתח שלם או 5 פרוסות פילה סלמון במשקל 200 גר' לפרוסה 3 כפות חרדל 2-3 שיני שום, פרוסות דק 1/2 לימון פרוס ענפי טימין ומרווה פלפל שחור
2 צפייה בגלריה
סלמון עם חרדל
סלמון עם חרדל
(צילום: יח"צ)
אופן ההכנה:
  1. שוטפים ומייבשים את הדג, מורחים בחרדל ומפזרים פלפל שחור גס.
  2. מפזרים מעל את שיני השום הפרוסות ואת פרוסות הלימון, מניחים את ענפי הטימין והמרווה על הדג.
  3. מעבירים את הדג לתבנית המרופדת בנייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני לכ-20-30 דקות. יש להימנע מאפיית יתר כדי לא לייבש את הדג.
המתכונים באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא