תפוח אדמה אפוי
המצרכים:
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית חרדל דיז'ון
1 תפוח אדמה בינוני, רצוי מזן אדום
1/4 כפית כמון
אופן ההכנה:
- מבשלים את תפוח האדמה עד לריכוך ומקלפים. פורסים לרבעים ומניחים להתקרר (אפשר להכין גם יום לפני).
- מערבבים בקערה את החרדל עם התבלינים, מוסיפים את תפוח האדמה ומערבבים בזהירות עד לכיסוי מלא.
- אופים בתנור על מצב גריל כרבע שעה, עד להשחמה ולמרקם קראנצ'י.
- אפשר להכין גם בלי לבשל את תפוח האדמה מראש, ולאפות בחום בינוני כ-45 דקות.
- אפשר להוסיף לתיבול הבסיסי גם 1-2 שיני שום כתוש או עלי רוזמרין, וכן לגוון בפפריקה חריפה במקום מתוקה ועוד.
סלמון אפוי בחרדל וטימין
המצרכים (ל-5 מנות):
1 ק”ג סלמון בנתח שלם או 5 פרוסות פילה סלמון במשקל 200 גר' לפרוסה
3 כפות חרדל
2-3 שיני שום, פרוסות דק
1/2 לימון פרוס
ענפי טימין ומרווה
פלפל שחור
אופן ההכנה:
- שוטפים ומייבשים את הדג, מורחים בחרדל ומפזרים פלפל שחור גס.
- מפזרים מעל את שיני השום הפרוסות ואת פרוסות הלימון, מניחים את ענפי הטימין והמרווה על הדג.
- מעבירים את הדג לתבנית המרופדת בנייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני לכ-20-30 דקות. יש להימנע מאפיית יתר כדי לא לייבש את הדג.
המתכונים באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא