סשימי אבטיח
המצרכים:
מלבן חתוך ממרכז האבטיח (200 גר')
100 גר' סשימי אינטיאס
100 גר' שמן בזיליקום
50 גר' יוגורט מוקצף
2 ראשי עלי נענע
50 גר' ריבת לימון (מתכון מצורף)
לריבת לימון -
500 גר' מיץ לימון טרי
400 גר' סוכר לבן
12 גר' פקטין צהוב (להשיג בחנויות אפיה)
אופן ההכנה:
- מכינים ריבת לימון - מבשלים בסיר את המצרכים יחד עד קבלת מרקם ריבתי. מצננים בכלי נקי ושומרים במקרר.
- מכינים את הסשימי - פורסים את מלבן האבטיח לפרוסות דקות בעובי של כסנטימטר.
- מניחים פרוסת דג בין שתי פרוסות אבטיח, סה"כ 5 פרוסות דג ו-5 פרוסות אבטיח.
- מזלפים מסביב שמן בזיליקום, מעל השמן מזלפים את היוגורט המוקצף, ומעל מניחים את ראשי הנענע לקישוט. מניחים בזהירות את ריבת הלימון מעל הפרוסות אבטיח וסשימי.
טרטר טונה אבטיח
המצרכים:
80 גר' טונה אדומה, קצוצה לקוביות קטנות
צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
צרור נענע, קצוץ דק
1/4 צ'ילי אדום, קצוץ דק
1/2 מלפפון קצוץ דק, רק החלק החיצוני של המלפפון
מלבן מהחלק הלבן של האבטיח, חתוך בגודל של 10 ס"מ
לקציפת אבטיח -
100 גר' חלב קוקוס
1/2 כוס מחית אבטיח (טוחנים במעבד מזון 1 כוס אבטיח ו-1 כפית סוכר, אפשר להכפיל אם רוצים כמות גדולה יותר, 2 כוסות ו-2 כפיות)
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל החומרים של הטרטר בקערה קטנה יחד עם שמן זית, מיץ לימון ומלח ים אטלנטי, טועמים ומתקנים במידת הצורך.
- מניחים את מלבן האבטיח על הצלחת, מניחים מעל את התערובת של הטרטר ומזלפים שמן זית לצידי הצלחת.
- לקציפת אבטיח: מחממים את מחית האבטיח יחד עם החלב קוקוס לטמפ' של 70 מעלות ומקציפים בעזרת בלנדר מוט. המקציף של הבלנדר מוט צריך להיות בשליש העליון של התערובת, עד שמתקבל קצף יציב. לסיום מניחים את הקצף לצד הטרטר.
קינוח סטייק אבטיח
המצרכים:
מלבן חתוך ממרכז האבטיח בגודל של 15 ס"מ על 5 ס"מ
5 כפות מחית אבטיח
100 גר' קרם מסקרפונה (מתכון מצורף)
1 פרוסה של עוגת בסבוסה או עוגיית חמאה או ביסקוויט
חופן עלים קישוט (עלעלי אמריטוס או לפי הטעם)
לקרם מסקרפונה:
200 גר' גבינת מסקרפונה בטמפ' החדר
50 גר' שמנת מתוקה 42%
מעט אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- מכינים קרם מסקרפונה - מקציפים את כל החומרים יחדיו עד למרקם יציב.
- מכינים סטייק אבטיח - שופכים את מחית האבטיח בתוך הקערה ועליה מניחים את סטייק האבטיח. מזלפים את קרם המסקרפונה בעזרת שקית זילוף.
- מפוררים את העוגיה או העוגה ומפזרים מעל ומניחים מעל את עלי הקישוט.
סלט אבטיח
8-10 כדורי אבטיח (מוציאים בעזרת כף פריזייר או לחלופין בעזרת כפית קטנה ובצורה מעגלית)
1 מלפפון, פרוס לעיגולים עבים בחיתוך גס
חופן עלי אורוגולה
חופן שקדים מולבנים קלויים (שקד פרוס)
5 כפות קרם סלק (מתכון מצורף)
60 גר' גבינת פטה
לקרם סלק -
2 סלקים גדולים אפויים בתנור
50 גר' חומץ בלסמי מיושן
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- מכינים קרם סלק - טוחנים במעבד מזון את כל החומרים של קרם הסלק עד לקבלת מרקם קרמי וסמיך.
- מכינים את הסלט - מורחים את קרם הסלק על הצלחת בעיגול. בקערה נפרדת מערבבים את כדורי האבטיח ביחד עם הירקות ומתבלים בשמן זית, לימון ומלח לפי הטעם.
- מניחים את הסלט מעל קרם הסלק ומפזרים מעל את הגבינה והשקדים הקלויים.
מוסעב אבו הדוואן הוא השף של מסעדת סיטארה בתל אביב