בימים שבין החגים, נראה שכל מה שאנחנו צריכים זה מנות טעימות וקלות להכנה, כאלה שמצד אחד לא נצטרך לבזבז עליהן שעות של התעסקות במטבח, אבל מצד שני שהן יהיו מנות שוות מספיק לארוחת שישי עם המשפחה.
היום אני מגיש לכם שני מתכונים - אחד הוא דג אפוי בתנור במעטפת נייר אפייה, טכניקה שמשאירה את הדג לח וטעים. בתוך נייר האפייה מתחבאת גם אפונת שלג, וכל הסיפור הזה מקבל את הטעמים מחמאת אצות נורי (לא להיבהל, זה פשוט וקל) ומפרוסת הלימון.
3 צפייה בגלריה
רז רהב
רז רהב
רז רהב עם תבשיל האונטריב בבישול ארוך
(צילום: נמרוד גנישר)
המתכון השני הוא תבשיל בשר עם הרבה ירקות, שבו הבשר מתרכך אחרי הבישול הארוך, וטעמיו העשירים מעניקים לירקות טעם נפלא. אין כאן תבלינים מלבד מלח ופלפל שחור, ועל אף שההכנה קלה - המנה מרשימה ואפשר גם להגיש אותה למרכז השולחן בתוך הסיר שבו היא בושלה.

דג אפוי במעטפה

המצרכים:
4 פילטים של דג 1 חבילת אפונת שלג נקייה 20 גר' אבקת אצות נורי 10 גר' מלח 100 גר' חמאה קרה 1 לימון מעט שמן זית
3 צפייה בגלריה
רז רהב
רז רהב
רז רהב, דג במעטפה
(צילום: נמרוד גינוסר)
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-200 מעלות במצב טורבו.
  2. מחלקים את החמאה הקרה לקוביות ומעבירים לקערה. מוסיפים מלח ואבקת אצות נורי, ומערבבים לכדי תערובת אחידה.
  3. לוקחים נייר אפייה רגיל ומניחים במרכזו את אפונת השלג. מעליה את פילה הדג.
  4. מורחים בנדיבות את הדג בתערובת החמאה ואבקת אצות הנורי, ומעל מניחים פרוסת לימון. סוגרים היטב את נייר האפייה וקושרים את הקצוות הנותרים של הנייר, על מנת שלא ייצאו האדים. חוזרים על הפעולה עם שלושת הפילטים הנותרים.
  5. אופים בתנור במשך 7-8 דקות, מוציאים מהתנור, סוחטים מעט לימון ומגישים בתוך הנייר.

תבשיל אונטריב

המצרכים: 4 כפות קמח 1/2 כפית מלח 1/4 פלפל שחור מעט שמן זית 1 ק"ג בשר אונטריב, חתוך לקוביות 3-4 גזרים 1 בצל לבן 1/2 כרוב, חתוך לחתיכות בגודל 3-4 ס"מ 3 שיני שום מים לכיסוי
3 צפייה בגלריה
רז רהב
רז רהב
(צילום: נמרוד גנישר)
אופן ההכנה:
  1. חותכים את בשר האונטריב לקוביות שווה בגודלן.
  2. מערבבים בקערה מעט קמח עם מלח ופלפל ומצפים את הבשר בתערובת המתובלת.
  3. צורבים את הבשר בסיר עם שמן זית במשך מספר דקות, עד להשחמה.
  4. מוציאים את הבשר וצורבים באותו הסיר גזר, בצל, כרוב ושיני שום, מספר דקות עד להזהבה.
  5. לאחר הזהבת הירקות, מחזירים את הבשר לסיר ומכסים במים חמים. מביאי לרתיחה.
  6. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה במשך 3 שעות.
המתכונים באדיבות רז רהב, שף הבית של סימנס