לביבות ירק
המצרכים (ל-6-8 לביבות):
250 גרם גבעולי סלק ירוק (או מנגולד), קצוצים דק
כ-20 גבעולי כוסברה, קצוצים דק
כ-20 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים דק
15 גבעולי שמיר, קצוצים דק
15 גבעולי נענע, קצוצים דק
4 בצלים בינוניים, קלופים וקצוצים דק
3 פרוסות לחם, שרויות במים וסחוטות
1 כוס אורז, שטוף היטב ומבושל חלקית
3-4 ביצים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כמון
1/4 כפית אריסה או פלפלת חריפה
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- שמים בקערה רחבה את גבעולי הסלק, הכוסברה, הפטרוזיליה, השמיר, הנענע, כל הירקות הקצוצים ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הלחם הסחוט היטב, האורז והביצים מערבבים ומתבלים טועמים ומתקנים טעם בהתאם.
- מחממים שמן במחבת רחבה. מעצבים בכפות הידיים לביבות ומשטחים קלות.
- מניחים במחבת ומטגנים משני הצדדים אפשר לקחת עם כף מהעיסה ולהניח במחבת לשטח קלות בגב הכף ומטגנים. מגישים חם.