חובבי הפסטות יעופו על המנה הזאת, אבל אנחנו בטוחים שגם שאר הסועדים ישמחו לטעום: מתכון למנת פסטה חגיגית המשלבת את סמלי חגי תשרי - רימון, תפוח ודבש. מלמעלה מפזרים גם שקדים קלויים, מה שהופך אותו לטעים עוד יותר ולקראנצ'י. המתכון קל להכנה ורוב הסיכויים שהוא יכניס את כל האושפיזין שלכם לאווירת החג.
סלט פסטה עם רימונים, תפוחים ודבש
המצרכים:
1 חבילה (500 גר') פסטה "פרפלה"
1 שקית עלי בייבי תרד
1 תפוח עץ מסוג גרני סמית (ירוק וחמצמץ)
1 בצל אדום
חופן עלי נענע
1 כוס גרגרי רימון
חופן שבבי שקדים קלויים (על מחבת יבשה)
לרוטב -
1/3 כוס שמן זית
2 כפות חומץ יין לבן או חומץ תפוחים
1 כף דבש
1 כף שומשום קלוי
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה, מסננים ומצננים. מומלץ להוסיף מעט שמן זית לפסטה החמה, למניעת הידבקות.
- חותכים את התפוח לרבעים, מנקים את ליבת התפוח וחותכים לפרוסות דקות. חותכים את הבצל האדום לחצי ופורסים לטבעות דקות.
- מכינים את הרוטב: מכניסים יחד את כל הרכיבים למיכל סגור או צנצנת ומנערים עד לאיחוד החומרים.
- מרכיבים את הסלט: בקערה גדולה מערבבים פסטה, תרד, נענע, תפוחי עץ ובצל. יוצקים את הרוטב ומערבבים היטב. רגע לפני ההגשה מפזרים למעלה את גרגרי הרימון והשקדים הקלויים – ומגישים.
המתכון באדיבות פסטה ברילה