מתכונים ממרח שעועית לבנה
כשר
טבעוני
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
190 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
6
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
כוס
שעועית לימה או כל שעועית לבנה שמעדיפים
4
כפות
טחינה גולמית
1
יחידה
שן שום
3-2
כפות
מיץ לימון טרי
2-1
כפות
שמן זית
מעט
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. משרים את השעועית במשך 24 שעות (לפחות) בהרבה מים קרים. מחליפים את המים פעמיים במהלך ההשרייה. מסננים ומבשלים שעתיים-שלוש בסיר עם מים או כשעה בסיר לחץ, עד שהשעועית רכה מאוד. שומרים כחצי כוס ממי הבישול. שומרים בצד גם כחצי כוס שעועית שלמה (לקישוט).
  2. שמים את השעועית, הטחינה, השום, מיץ הלימון, שמן הזית, המלח והפלפל במעבד המזון וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים ממי הבישול ששמרנו במידת הצורך - אם השעועית אינה נטחנת כמו שצריך או שהמרקם אינו חלק דיו.
  3. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מגישים עם שעועית שלמה ששמרנו בצד, שמן זית וצנוברים קלויים (לא חייבים). שומרים במיכל אטום במקרר יומיים-שלושה.