אופן ההכנה:
- משרים את השעועית במשך 24 שעות (לפחות) בהרבה מים קרים. מחליפים את המים פעמיים במהלך ההשרייה. מסננים ומבשלים שעתיים-שלוש בסיר עם מים או כשעה בסיר לחץ, עד שהשעועית רכה מאוד. שומרים כחצי כוס ממי הבישול. שומרים בצד גם כחצי כוס שעועית שלמה (לקישוט).
- שמים את השעועית, הטחינה, השום, מיץ הלימון, שמן הזית, המלח והפלפל במעבד המזון וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים ממי הבישול ששמרנו במידת הצורך - אם השעועית אינה נטחנת כמו שצריך או שהמרקם אינו חלק דיו.
- טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מגישים עם שעועית שלמה ששמרנו בצד, שמן זית וצנוברים קלויים (לא חייבים). שומרים במיכל אטום במקרר יומיים-שלושה.