עוגת פקאן ובננה מקורמלת
נדב קמפ
המצרכים (ל-6 סועדים):
לעוגה -
4 ביצים
1 כוס סוכר לבן
1 כוס חלב
1/2 כוס שמן סויה
1 כוס פקאנים קצוצים
1 כוס אספרסו קצר
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות סוכר
2 כפיות אבקת אפייה
לרוטב טופי -
1/2 1 כוסות סוכר לבן
1 כוס שמנת מתוקה
1 כוס אספרסו קצר
3 בננות, חתוכות לרבעים
אופן ההכנה:
- מכינים את העוגה - במיקסר מקציפים בהקצפה איטית את הביצים עם הסוכר, ותוך כדי מוסיפים את שאר המרכיבים. שופכים את התערובת לתבנית אינגליש קייק משומנת, ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-40 דקות. מצננים את העוגה, ופורסים אותה לפרוסות בעובי של 3 ס"מ.
- מכינים את רוטב הטופי והבננות - בסיר קטן, מבשלים את השמנת והקפה עד לרתיחה ומורידים מהאש. בסיר נפרד, מבשלים את הסוכר תוך כדי ערבוב עם כף עץ עד לקבלת קרמל, יוצקים בעדינות ובזהירות רבה את תערובת השמנת והקפה על הקרמל, ומערבבים עם כף העץ עד שהמסה מגיעה לרתיחה. מוסיפים את הבננות, ומורידים מהאש.
- הגשה - מניחים פרוסת עוגה חמימה על צלחת, מעליה מסדרים את רבעי הבננות ויוצקים את רוטב טופי. מגישים מיד.
עוגת בננות ואגוזים
רוני ונציה
המצרכים (ל2- תבניות אינגליש קייק):
3 ו1/2- כוסות 370) גר') קמח
1 ו1/2- כפיות אבקת סודה לשתייה
1/3 כפית מלח
1 כוס ועוד 2 כפות ריוויון, בטמפרטורת החדר
3/4 כוס רסק בננה 2) בננות בינוניות, בשלות מאוד, מרוסקות במזלג)
125 גר' חמאה רכה, חתוכה לקוביות
3/4 כוס 150) גר') סוכר חום בהיר
1/3 כוס 70) גר') סוכר לבן
1/4 כוס 55) גר') שמן צמחי
1 כפית תמצית וניל טהור
3 ביצים, בטמפרטורת החדר
1 ו1/3- כוס 150) גר') אגוזי מלך, קצוצים גס
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לחום בינוני 180) מעלות).
- מנפים את הקמח, אבקת הסודה והמלח לקערה גדולה.
- בקערה בינונית אחרת מערבבים את הריוויון עם רסק הבננה ומניחים בצד.
- בקערת מיקסר שמים את החמאה עם שני סוגי הסוכר ומקציפים במהירות בינונית בעזרת הוו השטוח, עד לקבלת תערובת תפוחה וקלילה.
- בהדרגה מוסיפים את השמן והווניל, וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת אחידה. לאחר מכן מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומקציפים היטב לאחר כל הוספה, עד שכל ביצה מתאחדת היטב בתערובת.
- במהירות נמוכה מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח (ב3- פעמים) עם תערובת הבננה (ב2- פעמים,( כאשר מתחילים ומסיימים עם תערובת הקמח (חשוב שהתערובת תתאחד היטב, ולכן יש להקפיד לנקות את הדפנות לפני כל הוספה.( לבסוף מקפלים פנימה כוס אגוזים קצוצים (שומרים את 1/3 כוס האגוזים הנותרת לקישוט מעל).
- מחלקים את התערובת בין שתי תבניות אינגליש קייק משומנות באורך 22 ס"מ ומיישרים. מפזרים מעל פני העוגות את 1/3 כוס האגוזים הנותרת ואופים כ35- דקות, עד שהעוגה בצבע זהוב-שחום וקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.
- מצננים בתבנית על רשת 20 דקות, ואז הופכים וממשיכים לצנן צינון מלא על רשת.
לחם בננה
סאני דרעי
המצרכים (לתבנית אינגליש קייק סטנדרטית):
250 גר' קמח
1 כפית סודה לשתיה
1 כפית אבקת אפיה
2 ביצים
4 בננות בשלות מאוד
200 גר' סוכר
100 גר' שמן בטעם אגוזים
80 גר' פקאנים, קצוצים
60 גר' צימוקים
20 גר' שיבולת שועל (לא חובה)
אופן ההכנה:
- בקערה שמים את הביצים והסוכר וטורפים. מועכים את הבננות (אפשר ידנית) ומוסיפים אותם לעיסת הביצים והסוכר.
- מוסיפים קמח, סודה ואבקת אפיה, מערבבים ותוך כדי מזלפים את השמן ומוסיפים פקאנים וצימוקים.
- מעטרים בשיבולת שועל.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-35 דקות או עד להזהבה. מצננים ומגישים.
פרנץ' טוסט
שאול לוי
המצרכים (ל-4 מנות):
1/4 כוס חלב דל שומן 1%
2 ביצים גדולות, טרופות קלות
3/4 כפית תמצית וניל
1/2 כפית סוכר
1/8 כפית מלח
6 פרוסות לחם מלא
מעט שמן זית
1/2 4 כפות סירופ מייפל טבעי
1 כוס בננות, חתוכות דק
להגשה -
1/2 1 כפיות אבקת סוכר
מעט בננות חתוכות
חופן אגוזים
אופן ההכנה:
- מערבבים את החלב עם הביצים, כפית תמצית הווניל, הסוכר והמלח בקערה שטוחה.
- מורחים על שלוש פרוסות לחם כפית וחצי של סירופ מייפל טבעי, מפזרים על כל חתיכה 1/3 כוס בננות חתוכות וסוגרים עם 3 הפרוסות הנותרות.
- מחממים שמן זית במחבת טפלון על חום בינוני-גבוה. במקביל, טובלים כל סנדוויץ' בנפרד בתערובת החלב והביצה עד לכיסוי שני הצדדים. שמים את הסנדוויץ' העטוף בבלילה על המחבת בזהירות, ומטגנים במשך 2 דקות בכל צד או עד להשחמה קלה.
- חותכים כל סנדוויץ' ל-4 משולשים, מפזרים מעל אבקת סוכר, מעט בננות חתוכות ואגוזים ומגישים.
אלפחורס בננה
שי-לי ליפא
המצרכים (ל-20 אלפחורס):
4 בננות בשלות
ריבת חלב
לציפוי:
100 גר' שוקולד מומס
1/3 כוס קוקוס טחון
אופן ההכנה:
- מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- חותכים כל בננה לפרוסות עגולות בעובי 1 ס"מ. מניחים כ-1/4 כפית ריבת חלב על חצי מהפרוסות וסוגרים עם שאר הפרוסות למעין כריך בננה (אלפחורס).
- טובלים כל אלפחורס בשוקולד המומס לכיסוי חלקי, ומיד אחרי טובלים בקוקוס הטחון את החלק המצופה בשוקולד, ומניחים בתבנית. שומרים מכוסה במקרר.
גלידת בננה
רותי קינן
המצרכים (ל-4 מנות):
3 בננות בשלות
1/4 כוס חלב קוקוס או שקדים
2 כפות סירופ מייפל
1 כפית וניל
אופן ההכנה:
- קולפים את הבננות, חותכים לחתיכות גדולות ומכניסים לשקית ניילון אטומה. מקפיאים למשך לילה לפחות.
- מעבירים את הבננות הקפואות לבלנדר, מוסיפים את יתר החומרים ומרסקים למחית חלקה.
- אפשר להגיש מיד או להעביר לכלי אחסון, לכסות ולהקפיא שנית ל-6 שעות לפחות.
טראפלס בקרם נוגט ובננה חמה
רון (שפאץ) כהן
המצרכים (ל-4 מנות):
לטראפלס:
600 גר' שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו, קצוץ גס
300 מ"ל שמנת מתוקה
160 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות
קורט מלח דק
3/4 כוס (100 גר') קקאו משובח
לקרם פטיסייר -
500 מ"ל חלב
1/2 מקל וניל חצוי ומגורען
4 חלמונים
4 כפות (50 גר') סוכר
4 כפות (40 גר') קורנפלור
250 גר' נוגט
לבננות -
2 בננות חתוכות
4 כפות סוכר חום
עלי נענע לקישוט
אופן ההכנה:
- טראפלס: ממיסים את השוקולד והשמנת בבן מארי (סיר כפול), עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
- מורידים מהאש, מוסיפים את המלח והחמאה ומערבבים עד שהחמאה נמסה. מעבירים לתבנית מרופדת בניילון נצמד ומקררים ללילה.
- מוציאים מהתבנית והופכים על קרש חיתוך, חותכים לדלתונים/מקביליות בגודל 5 ס"מ בעזרת סכין חדה שטובלים בכוס מים רותחים אחרי כל חיתוך.
- מניחים את הקקאו בקערה, מעבירים את הטראפלס ומגלגליםאותם עד שהם לגמרי בקקאו, מעבירים לתבנית נקייה ומחזירים למקרר.
- קרם פטיסייר: שמים את החלב והווניל בסיר ומביאים לרתיחה.
- מערבבים את הסוכר והחלמונים בקערה נפרדת, מוסיפים וטורפים כ-2 דקות עד שהתערובת מלבינה. מוסיפים את הקורנפלור לעוד טריפה קצרה.
- מוסיפים בהדרגה לחלמונים את החלב החם וטורפים בלי הפסקה. מעבירים את כל התערובת חזרה לסיר ומחזירים לאש קטנה - בערבוב מתמיד מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כדקה.
- מסננים לקערה ומקררים במקרר, מכסים בניילון נצמד למניעת היווצרות של קרום.
- מעבירים את הפטיסייר הקר והנוגאט למיקסר ומקציפים יחד לכמה דקות עד לקבלת קרם מעט אוורירי ואחיד. שומרים במקרר.
- הגשה: מניחים 2 כפות מקרם הנוגט בצלחת הגשה, מעל מניחים 4 פרוסות בננה שנטבלו בסוכר חום.
- מקרמלים בעזרת "ברנר" עד שהסוכר נמס. מסדרים מעל 4 טראפלס ומפזרים מעט קקאו. מקשטים עם עלה נענע. מגישים מיד.
קאפקייקס בננה ושוקולד
חן שוקרון
המצרכים (לכ-12 קאפקייקס בגודל סטנדרטי):
לעוגות:
100 גר' חמאה רכה בטמפ' החדר
1/2 כוס (100 גר') סוכר חום בהיר
1/4 כוס (50 גר') סוכר לבן
1/2 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
3 בננות בשלות בגודל בינוני, מעוכות למחית
2 ביצים L
2 כוסות (280 גר') קמח
1 כפית סודה לשתייה
1 כוס (120 גר') שוקולד צי'יפס מריר
לציפוי (אופציונאלי):
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
200 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות או במטבעות
אופן ההכנה:
- העוגות: מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.
- בקערת המיקסר עם וו גיטרה מקרימים את החמאה עם 2 סוגי הסוכר. מוסיפים את המלח ומערבלים עד לקבלת תערובת בהירה וחלקה. מוסיפים את תמצית הווניל ואת מחית הבננות ומערבלים היטב. במידת הצורך מגרדים את תחתית הקערה בעזרת מרית. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה. בכל פעם מערבלים עד להטמעה מלאה.
- בקערה נפרדת מנפים את הקמח ואת הסודה לשתייה ומערבבים היטב. מוסיפים את הקמח לתערובת הבננות, ומערבלים היטב עד שהקמח נטמע לחלוטין. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבלים קצרות כדקה אחת נוספת.
- בעזרת כף קפיצית לגלידה (או כף רגילה) מחלקים באופן שווה את הבלילה בין השקעים. ממלאים כל שקע עד ל-2/3 מגובהו. אופים כ-18-20 דקות או עד שהעוגות תפוחות וזהובות (השתדלו מאוד להימנע מאפיית יתר שמייבשת את העוגות).
- מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.
- הציפוי: בקערת זכוכית מניחים את מטבעות או קוביות השוקולד.
- בסיר קטן מביאים מחצית מכמות השמנת (250 מ"ל) לרתיחה. מסירים מהאש ומיד יוצקים את השמנת על גבי השוקולד. מניחים לדקה, כעבור דקה מערבבים היטב עד להמסה מלאה.
- מצננים ושומרים במקרר כשעתיים לפחות.
- מוציאים מהקירור (אם קיררתם את התערובת למעלה משעתיים, נותנים לה להגיע לטמפ' החדר ולהתרכך מעט).
- יוצקים לקערת המיקסר יחד עם בלון ההקצפה את הגנאש שוקולד ואת יתרת השמנת המתוקה ומקציפים עד לקבלת קרם שוקולד רך. שימו לב, יש להיזהר מהקצפת יתר.
- מעבירים את הקרם לשק זילוף עם פייה משוננת ומזלפים מעל כל עוגה. עם הציפוי יש לשמור בקירור. ללא הציפוי אפשר לשמור בקופסא אטומה בטמפ' החדר.
- מומלץ בכל מקרה להגיש בטמפ' החדר.
מקפא בננות טבעוני
סבינה ולדמן
המצרכים:
50 מ"ל שמנת צמחית מתוקה
100 גרם קשיו מסוכר
1 ק"ג בננה בשלה מאוד, קפואה
3/4 1 כוס (200 גרם) אבקת סוכר
מיץ מ-1/2 לימון
100 מ"ל שמנת צמחית מתוקה
להגשה:
1 בננה פרוסה דק
1 תות פרוס דק
2 כפות סוכר
אופן ההכנה:
- טוחנים במעבד מזון את הקשיו המסוכר עם השמנת ושומרים במקרר.
- טוחנים את הבננות הקפואות עם אבקת הסוכר ומיץ הלימון עד לקבלת מחית, מוסיפים את השמנת ומערבבים היטב במיקסר. מעבירים מיד לכלי הגשה או לתבנית אישית נשלפת. מניחים פנימה 2 כפיות גדושות מקרם הקשיו ומערבבים עם קיסם ליצירת שיוש. מעבירים מיד להקפאה ל-4 שעות לפחות.
- מציאים מהמקפיא, מסדרים מעל במניפה את פרוסות הבננה והתות. בוזקים מעל כף סוכר ומקרמלים בעזרת ברנר. במידה ואין בהישג יד מכשיר ברנר ניתן להשתמש באבקת סוכר. מגישים מיד.