מתכונים עוגת שזיפים בחושה
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
75 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
11
מצרכים
10
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית בקוטר 26 ס"מ
10
יח'
שזיפים
3
יח'
ביצים
1
כוס
סוכר
1/2
כוס
שמן
100
מ"ל
מים/חלב/משקה שקדים
1
יח'
יוגורט טבעי או יוגורט וניל טבעוני, ללא לקטוז
1
כפית
תמצית וניל
קליפת לימון מגוררת
350
גרם
קמח רגיל
1
שקית
אבקת אפיה
אבקת סוכר (לא חובה)
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. חוצים את השזיפים, מגלענים ומניחים בצד. פורסים 3-2 מהם לחתיכות בינוניות (את היתר משאירים בחצאים).
  3. טורפים את הביצים עם הסוכר, מוסיפים את השמן, את המים, היוגורט, תמצית הווניל והקליפת הלימון המגוררת ומערבבים לבלילה אחידה.
  4. מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומערבבים. מקמחים את חתיכות השזיף ומוסיפים לבלילה מערבבים לפיזור אחיד ומעבירים לתבנית.
  5. מסדרים את חצאי השזיפים על הבלילה עם הקליפה כלפי מעלה ואופים כ-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.