אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- חוצים את השזיפים, מגלענים ומניחים בצד. פורסים 3-2 מהם לחתיכות בינוניות (את היתר משאירים בחצאים).
- טורפים את הביצים עם הסוכר, מוסיפים את השמן, את המים, היוגורט, תמצית הווניל והקליפת הלימון המגוררת ומערבבים לבלילה אחידה.
- מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומערבבים. מקמחים את חתיכות השזיף ומוסיפים לבלילה מערבבים לפיזור אחיד ומעבירים לתבנית.
- מסדרים את חצאי השזיפים על הבלילה עם הקליפה כלפי מעלה ואופים כ-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.