שלל עוגות בחושות נחו בחודש האחרון על רוב שולחנות החג - החל מעוגות בשילוב פירות עונתיים, דרך עוגות שוקולד ועוגות עם פירות יבשים, אבל נראה שכולם בעצם מחכים לעוגות של צאת יום כיפור, לרגע שבירת הצום שבו תשבו עם כוס תה ביד ופרוסת עוגה שמתפוררת בפה. הבאנו לכם כאן שש עוגות מושלמות לצאת הצום, כולן קלות להכנה ומהירות, שיהפכו לכם את הרגע לטעים במיוחד.
עוגת תפוזים הפוכה של מימי
המצרכים (לתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ):
1 כוס סוכר
קורט מלח
1 מיכל יוגורט 3% שומן
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס שמן
3/4 כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח
קליפה מגוררת מ-2 וחצי תפוזים
60 גר' שקדים טחונים
3 כפיות אבקת אפייה
2 תפוזים, קלופים ופרוסים דק
מעט סוכר לפיזור
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות. משמנים את התבנית.
- בקערה מערבבים ביצים סוכר, וניל, שמן, מלח, יוגורט, מיץ תפוזים וקליפת תפוזים עד שמקבלים תערובת הומוגנית ואחידה.
- מוסיפים קמח, שקדים טחונים ואבקת אפייה ,ומערבבים עד שהתערובת אחידה
- בתחתית התבנית מסדרים פרוסות תפוזים עד לכיסוי מלא של התחתית. מפזרים מעל פרוסות התפוזים קצת סוכר.
- יוצקים על התפוזים את הבלילה ומיישרים.
- מכניסים לתנור ואופים במשך 35-40 דקות או עד שהעוגה תפוחה ויציבה.
- מקררים את העוגה בטמפרטורת החדר וכשהעוגה קרה לחלוטין הופכים אותה על גבי צלחת הגשה. אם צריך מיישרים את החלק העליון כדי שהעוגה "תשב" כמו שצריך על הצלחת.
- לפני ההגשה ניתן לפזר עוד קצת סוכר בחלק העליון של העוגה מעל פרוסות התפוזים ולקרמל באמצעות ברנר. זה לא חובה, אבל מעניק מראה קצת יותר זהוב לחלק העליון.
עוגת אגוזים שוקולד וקוקוס
המצרכים (2 תבניות אינגליש קייק):
3 ביצים גדולות
1/4 1 מיץ תפוזים או מים
1 כפית תמצית וניל
3/4 כוס סוכר
2 כפיות אבקת אפיה
1 כוס קוקוס טחון
2/3 כוס אגוזי מלך, טחונים
3/4 כוס שמן
1/2 1 כוס קמח לבן
100 גר' שוקולד מריר מגורר בפומפייה גסה
לציפוי -
2 כפות שמן
100 גר' שוקולד מריר
2 כפות מים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור מראש לטמפרטורה של 180 מעלות ומשמנים את התבניות.
- מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך כ-3 דקות. מוסיפים תמצית וניל, שמן ומיץ תפוזים ומערבבים.
- בקערה נפרדת מערבבים קמח עם אבקת אפייה. מוסיפים את הקמח לתערובת הביצים והמיץ, ומערבבים בעדינות. מוסיפים אגוזים טחונים, קוקוס, ושוקולד מגורר, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים במשך 35-40 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.
- לציפוי - שמים בקערה 2 כפות שמן, 2 כפות מים וקוביות שוקולד מריר ומחממים במיקרוגל במשך כמה שניות עד להמסה. מערבבים עד לקבלת לתערובת חלקה ומזגגים מעל העוגה בעודה חמה.
עוגת בננה עם שקדים ושוקולד
המצרכים (ל-2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ):
1/2 כוס סוכר חום
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כוס שמן
3/4 כוס סוכר לבן
3 ביצים
60 גר' שקדים מולבנים טחונים
4 בננות קטנות מרוסקות במזלג
1 כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
210 גר' (כוס וחצי) קמח לבן
150 גר' שוקולד צ'יפס מריר
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- בקערה גדולה מערבבים שמן, סוכר לבן, סוכר חום, וניל ביצים, קינמון, מלח ובננות מרוסקות ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה
- מנפים לתוך הקערה את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ואת השקדים הטחונים, ומקפלים לתערובת אחידה בעזרת מרית.
- יוצקים את התערובת לתבניות, ואופים במשך 35-45 דקות או עד שקיסם שמכניסים למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים לטמפרטורת החדר.
עוגת לימון וריבה
המצרכים (ל-2 תבניות אינגליש קייק):
לעוגה -
200 גר' או כוס סוכר
1/2 כוס שמן
4 ביצים
2 כפיות אבקת אפייה
200 מ"ל (1 מיכל) שמנת חמוצה
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
80 מ"ל (1/3 כוס) מיץ לימון סחוט טרי
קליפה מגוררת מלימון 1 גדול
2 כוסות קמח
75 גר' שקדים טחונים
3 כפות ריבת לימון
1 כף אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות ומשמנים את התבניות.
- טורפים בקערה ביצים, וניל, סוכר, שמנת, מלח, שמן, מיץ לימון וקליפת לימון מגוררת, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים לקערה אבקת אפייה, קמח, ושקדים טחונים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מחלקים את הבלילה לתבניות.
- בעזרת כף יוצקים גבעות קטנות של ריבה על גבי בלילת העוגה. בעזרת מזלג "משקשקים" את החלק העליון של העוגה על מנת שתתקבל דוגמת שיש עדינה.
- אופים במשך 35-45 דקות או עד שהעוגות תפוחות ויציבות למגע.
- מצננים את העוגה בטמפרטורת החדר, ומפזרים מעל אבקת סוכר ופרוסות לימון דקות לקישוט.
עוגת אגוזים וקינמון עם דבש
המצרכים (ל-2 תבניות אינגליש קייק):
3 ביצים
50 גר' דבש
1 כפית תמצית וניל
1 כפית קינמון טחון
קורט מלח
125 גר' סוכר חום כהה
1 מיכל יוגורט 3% שומן
175 גר' קמח
50 גר' אגוזי מלך, טחונים
1/2 כוס שמן
2 כפיות אבקת אפייה
4 כפות שקדים, פרוסים
2 כפות סוכר דמררה
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבניות.
- מערבבים בקערה ביצים, דבש, קינמון, סוכר חום, מלח, וניל, יוגורט ושמן, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים אגוזים טחונים, קמח ואבקת אפייה, ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מחלקים את הבלילה לשתי התבניות, ומפזרים מעל כל תבנית סוכר דמררה ואת השקדים הפרוסים.
- מכניסים לתנור ואופים במשך 35-40 דקות או עד שנועצים קיסם במרכז העוגות והוא יוצא מכוסה במעט פירורים לחים.
- לאחר שהעוגה מוכנה מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
- הצעת הגשה - הזליפו 2 כפות דבש מחומם קלות על העוגה לפני ההגשה.
עוגת משמשים יבשים
המצרכים (לתבנית עגולה עם חור):
4 ביצים
1 כוס סוכר
20 גר' סוכר וניל
1/2 כוס מיץ תפוזים
3/4 כוס שמן קנולה
1 כף של גרידת תפוז
2 כוסות קמח תופח
500 גר' משמשים מיובשים מגולענים
אופן ההכנה:
- מערבבים את היטב את כל המצרכים, למעט המשמשים, לפי הסדר בקערה גדולה. אם הבלילה דלילה מדי אפשר להוסיף מעט קמח.
- משמנים ומקמחים תבנית עגולה, ויוצקים את הבלילה אל תוך התבנית.
- מסדרים מעל את המשמשים מקומחים במעט קמח עם הפתח כלפי מטה.
- אופים בטמפרטורה של 180 מעלות במשך 40 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה מעט.
- מצננים היטב ומקשטים באבקת סוכר.
מימי נאמן היא מתכונאית ובתו של מייסד רשת מאפה נאמן