מתכונים כרובית ברוטב בשמל ומוצרלה
כשר
צמחוני
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
85 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
12
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית בגודל כ-20X30 ס"מ
1
יחידה
כרובית בינונית או 1 חבילה של כרובית קפואה, מופשרת (כרובית טרייה תהיה טעימה יותר במתכון הזה)
1
כף
חומץ
מעט
מלח
לרוטב הבשמל:
50
גרם
חמאה
1
כף
קמח
1
כוס
חלב
1
יחידה
ביצה
200
גרם
מוצרלה מגוררת, או כל גבינה קשה אחרת שמעדיפים
1
כפית
שטוחה מלח
מעט
פלפל שחור
לציפוי:
2
כפות
פירורי לחם
50
גרם
גבינת פרמז'ן מגוררת
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. משרים את הכרובית הטרייה במים עם כף אחת של חומץ למשך 10 דקות, שוטפים אותה ומחלקים לפרחים בגודל בינוני. מרתיחים את הכרובית בסיר עם מים מומלחים קלות עד לדרגת אל-דנטה, כלומר עד שאפשר לנעוץ בה מזלג אבל היא עדיין קצת קשה. אם משתמשים בכרובית קפואה, מפשירים, שוטפים וחולטים אותה. מסננים את הכרובית, מעבירים לקערה ומועכים אותה קלות עם המזלג.
  2. מחממים את התנור ל- 180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
  3. הרוטב - ממיסים בסיר את החמאה. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם חלק.
  4. מוסיפים בהדרגה את החלב ומערבבים תוך כדי עד לקבלת מרקם קרמי סמיך אך לא מדי. מסירים מהלהבה וטורפים פנימה את הביצה.
  5. מוסיפים את המוצרלה, המלח והפלפל ומערבבים עד שהגבינה נמסה בתוך התערובת ומתקבל רוטב סמיך. יוצקים אותו על הכרובית ומערבבים עד לציפוי אחיד.
  6. הציפוי - מעבירים את התערובת לתבנית, מפזרים מעל את פירורי הלחם והפרמזן ואופים כ-35 דקות עד להשחמה יפה.