אופן ההכנה:
- משרים את הכרובית הטרייה במים עם כף אחת של חומץ למשך 10 דקות, שוטפים אותה ומחלקים לפרחים בגודל בינוני. מרתיחים את הכרובית בסיר עם מים מומלחים קלות עד לדרגת אל-דנטה, כלומר עד שאפשר לנעוץ בה מזלג אבל היא עדיין קצת קשה. אם משתמשים בכרובית קפואה, מפשירים, שוטפים וחולטים אותה. מסננים את הכרובית, מעבירים לקערה ומועכים אותה קלות עם המזלג.
- מחממים את התנור ל- 180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
- הרוטב - ממיסים בסיר את החמאה. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם חלק.
- מוסיפים בהדרגה את החלב ומערבבים תוך כדי עד לקבלת מרקם קרמי סמיך אך לא מדי. מסירים מהלהבה וטורפים פנימה את הביצה.
- מוסיפים את המוצרלה, המלח והפלפל ומערבבים עד שהגבינה נמסה בתוך התערובת ומתקבל רוטב סמיך. יוצקים אותו על הכרובית ומערבבים עד לציפוי אחיד.
- הציפוי - מעבירים את התערובת לתבנית, מפזרים מעל את פירורי הלחם והפרמזן ואופים כ-35 דקות עד להשחמה יפה.