שוקיים בדבש ויין
ניר צוק
המצרכים (ל-6 מנות):
12 שוקי עוף
לרוטב -
4 שיני שום
2 בצלים גדולים
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
1 כפית כמון
5 עלי דפנה
1 כפית פלפל אנגלי טחון
1 כפית אגוז מוסקט טחון
250 גר' דבש
1 בקבוק יין לבן
אופן ההכנה:
- מכינים את הרוטב: מבשלים את היין בסיר עד לרתיחה, ומוסיפים את שאר המרכיבים למעט השוקיים. ממשיכים לבשל עד לרתיחה.
- מסדרים את השוקיים בתבנית אפייה. מוזגים בעדינות את הרוטב על השוקיים. מכסים בנייר כסף, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35 דקות.
- מסירים את הכיסוי וממשיכים באפייה במשך כ-10 דקות עד להשחמה.
שוקי עוף ובמיה
רפי כהן
המצרכים:
8 שוקי עוף
500 גר' במיה
1/2 כוס שמן זית
1 כוס משמשים יבשים חצויים
1 בצל סגול, קצוץ דק
1 בצל לבן, קצוץ דק
1 כף רכז תמרינדי
1 כף סוכר
1 כוס עגבניות מרוסקות
1/2 כף פלפל שחור גרוס
1/2 כף מלח
3 כוסות מים
אופן ההכנה:
- ממליחים ומפלפלים את שוקי העוף. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים מכל הצדדים עד להזהבה. מוציאים את השוקיים מהמחבת ומוסיפים במקומם לשמן בצל ומשמשים. מטגנים 5 דקות ומוסיפים את שאר המרכיבים מלבד השוקיים. מביאים לרתיחה עדינה.
- מחזירים פנימה את שוקי העוף, מכסים את התבשיל במים במידת הצורך ומכסים את הסיר. מבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה ומגישים עם אורז לבן.
שוקיים בתנור עם אורז בכורכום
אסנת לסטר
המצרכים (6-4 מנות):
8-6 שוקי עוף
שמן לטיגון
3-2 תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים
2 בצלים, קלופים ופרוסים
1 כוס אורז
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כף מלח
אופן ההכנה:
- מחממים אתה תנור ל-180 מעלות.
- מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים פרוסות תפוחי האדמה משני הצדדים עד להזהבה יפה. מעבירים לתבנית שבה נאפה את העוף.
- מוסיפים למחבת את הבצל ומטגנים עד שהוא מראה סימנים ראשונים של הזהבה. מעבירים לקערה גדולה.
- מוסיפים למחבת את השוקיים (אם יש צורך, מוסיפים שמן) ומטגנים מכל הצדדים עד להזהבה. מסירים מהכיריים.
- מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בתחתית התבנית.
- מוסיפים לקערת הבצל המטוגן את האורז והתבלינים ומערבבים. משטחים את התערובת על פרוסות תפוחי האדמה.
- מניחים את השוקיים על האורז ויוצקים בזהירות לתבנית 3 כוסות מים. מכסים בנייר אלומיניום ואופים במשך כשעה. לקראת סוף האפייה בודקים מצב האורז, ואם הוא עדיין לא מוכן מוסיפים מעט מים רותחים, מכסים שוב ואופים עוד מעט.
- לאחר שהאורז מוכן מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד כמה דקות, עד להזהבה.
עוף עם ערמונים
ללי האס
המצרכים:
10 שוקיים
3 בצלים סגולים, חתוכים לשמיניות
1 ראש סלרי גדול, חתוך לקוביות
3 גזרים, פרוסים לטבעות של 2 ס״מ
10 שיני שום, שלמות
3 ענפי תימין טריים
2 חבילות ערמונים (בואקום)
לרוטב -
1/2 כוס סויה
1/2 כוס סילאן
1/2 כוס צ'ילי מתוק
1/2 כוס טריאקי
אופן ההכנה:
- בסיר גדול מטגנים את שוקי העוף היטב מכל הצדדים עד להשחמה ומוציאים לצלחת נפרדת.
- לאותו הסיר מוסיפים את כל הירקות ואת ענפי הטעמים ומערבבים במשך כ-5 דק לזיגוג קל. מוסיפים את הערמונים, ומערבבים היטב.
- מחזירים את שוקי העוף, מוסיפים את מרכיבי הרוטב, ומוסיפים מים רותחים עד 3/4 מגובה הסיר.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות במצב טורבו, ומכניסים לשעה וחצי.
- לאחר שעה וחצי, מסירים את המכסה וממשיכים באפייה כ-15-20 דקות נוספות עד שהתבשיל משחים.
- אפשר לבשל את הסיר על הלהבה לשעה וחצי, ולסיום להכניס אותו לתנור בטמפרטורה של 200 מעלות ללא כיסוי ל-20 דקות.
עוף בתנור עם בטטות ודבש
אפרת סיאצ'י
המצרכים (6-4 מנות):
8-7 שוקי עוף
1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות
9-7 שיני שום שלמות, קלופות
לרוטב -
2 כפות שמן זית או קנולה
2 כפות רוטב סויה
2 כפות גדושות דבש
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- מערבבים יחד את מרכיבי הרוטב.
- מניחים בקערה את שוקי העוף, קוביות הבטטה ושיני השום. מוסיפים את הרוטב ומערבבים היטב.
- מעבירים לתבנית וצולים בתנור כחצי שעה. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות וצולים כחצי שעה נוספת, עד שהעוף משחים והבטטות רכות.
שוקיים בטחינה וסילאן
טל כהן
המצרכים (ל-4 מנות):
12 שוקי עוף
1/2 כוס טחינה גולמית
1/4 כוס רוטב סויה משובח
3 כפות סילאן (דבש תמרים)
1 צרור נענע
שיניים מראש שום שלם, לא קלופות
מלח גס
פלפל שחור גרוס
לעיטור -
טחינה גולמית
עלי נענע טריים ויפים
סילאן
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
- מסדרים את שוקי העוף בצפיפות בתבנית מתאימה ויוצקים עליהן את הטחינה. מניחים את שיני השום על השוקיים ויוצקים סויה וסילאן. בוזקים מלח גס ופלפל שחור.
- קוצצים את הנענע ומפזרים בצורה אחידה על התבנית. מעברבים קלות.
- מכניסית את התבנית לתנור וצולים כשעה וחצי, עד שהעוף מבושל.
- הגשה: מניחים במרכז צלחת כף מהרוטב, מוסיפים כמה שיני שום ועליהן מניחים שוקי עוף. מעטרים בטחינה גולמית, סילאן ונענע.
תבשיל עוף וקישואים
נופר זוהר
המצרכים:
1 ק"ג שוקי עוף
1 ק"ג קישואים, פרוסים לטבעות עבות
1/2 צרור כוסברה, קצוצה
8 שיני שום, פרוסות
4 פלפל יבש אדום
1 כף פפריקה מתוקה בשמן
1 כף מלח ים אטלנטי
1/4 כפית כורכום
קורט משיה
1/2 כפית פלפל שחור
פרוסות לימון כבוש בסיום (לא חובה)
1 כוס מים רותחים
אופן ההכנה:
- צורבים את העוף עד לקבלת צבע זהוב, ומוציאים לקערה.
- פורסים את הקישואים לטבעות עבות.
- שמים בסיר שבו צרבנו את העוף, שיני שום פרוסות וארבעה פלפלים אדומים יבשים חצויים לשניים. מערבבים קלות ופותחים טעמים.
- מסדרים את העוף בסיר רחב ועליו את טבעות הקישוא. מוסיפים פפריקה מתוקה ואת הכוסברה הקצוצה. מוסיפים כוס מים רותחים, ומכסים.
- מבשלים על להבה נמוכה כשעה ורבע, עד שהעוף מפריש את הנוזלים שלו ורך לגמרי. מכבים ומגישים.
שוקי עוף בטעם חמוץ-מתוק-חריף
רפי כהן
המצרכים:
1/2 כוס צ׳ילי אדום טרי, נקי מזרעים וקצוץ דק
2 כפות ג׳נג׳ר מגורר
2 כפות שום קצוץ
1/2 כף פלפל שחור שלם קטן
1 כפית מלח
1/2 כוס סוכר
1 כוס חומץ יין
1 כוס מים
אופן ההכנה:
- מכניסים למחבת את כל החומרים, למעט השוקיים, ומבשלים כעשר דקות.
- מוסיפים את שוקי העוף המבושלים ומטוגנים בשכבה אחת.
- מבשלים על להבה גבוהה כחמש דקות, עד אשר הרוטב מצומצם ומזגג את השוקיים כמו סוכריה.
עוף בלימון בנוסח קזבלנקה
נופר זוהר
המצרכים:
4 שוקי עוף עם עור (כ-600 גר')
1 כף סוכר חום
5 פלפל שושקה מתוק יבש
3-4 חתיכות לימון כבוש או כף מחית לימון כבוש שאפשר לקנות בצנצנת
1 כף מלח ים אטלנטי
1 כפית כורכום
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית משייה, טחונה
1 כפית זרעי כוסברה גרוסים במכתש ועלי
5 שיני שום, שבורות
צרור פטרוזיליה טרייה
1 כוס מים
מיץ מחצי לימון טרי ממש בסוף
אופן ההכנה:
- מטגנים את הפלפלים היבשים ומוסיפים את השום.
- במחבת נפרדת צורבים את העוף עד להזהבה ומוסיפים לו משייה, כורכום, מלח ופלפל.
- מעבירים את העוף לסיר עם הפלפלים, מוסיפים כוס וחצי מים ומבשלים על להבה נמוכה בין שעה לשעה ורבע עד שמתרכך ומתפרק מהעצמות.
- רבע שעה לפני הסוף מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, לימון כבוש ומיץ לימון.
עוף בחרדל ודבש
המצרכים:
8 שוקי עוף
3 כפות חרדל דיז'ון (חלק או עם גרגירים)
1 כף דבש
1 כף צ'ילי
1 כף פפריקה מתוקה
לרוטב -
5 שיני שום
חופן כוסברה
קליפה מגוררת מלימון אחד
מיץ מלימון אחד
2 כפות מיונז
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את החרדל, הדבש, הצ'ילי והפפריקה. מוסיפים את שוקי העוף ומערבבים היטב, כך שיצופו ברוטב. מכסים ומכניסים ל-30 דקות.
- מחממים את התנור ל-250 מעלות.
- מסדרים את שוקי העוף בשכבה אחת בתבנית בינונית, ויוצקים עליהן את הרוטב שנותר בקערה. צולים 5 דקות, מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומנמיכים את חום התנור ל-200 מעלות. צולים 15 דקות נוספות.
- מסירים את נייר האלומיניום, מגבירים שוב את חום התנור ל-250 מעלות ומעבירים את התנור למצב טורבו. צולים את השוקיים עוד כמה דקות, עד שהן מקבלות מעטה פריך.
- מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות וצולים את השוקיים עוד 15 דקות.
- מכינים את הרוטב - קוצצים את שיני השום והכוסברה. מעבירים לקערה ומוסיפים את גרידת הלימון, מיץ הלימון, המיונז ומלח. מערבבים. מגישים את העוף עם הרוטב.