מרק עדשים
כשר
טבעוני
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
130 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
20
מצרכים
5
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
מרכיבים:
1
כוס
עדשים
מכל סוג שאוהבים
1
כף
שמן זית
1
בצל גדול
קצוץ
1
כרשה קטנה
קצוצה
1
גזר גדול
חתוך לקוביות
1
עגבנייה גדולה ובשלה
חתוכה לקוביות
1
פלפל אדום
חתוך לקוביות
1
קישוא
חתוך לקוביות
1
תפוח אדמה
חתוך לקוביות
1
בטטה
חתוכה לקוביות
1/4
דלורית
או חתיכת דלעת
חתוכה לקוביות
2
ענפי סלרי
חתוכים גס
2
שיני שום
כתושות
2-3
ענפי פטרוזיליה
1
כף
רסק עגבניות
מלח, פלפל שחור גרוס
1
כפית
פפריקה חריפה
1/2
כפית
כמון טחון
אפשרות: פלפל חריף או פתיתי צ'ילי
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. משרים את העדשים במים במשך כשעה. מסננים.
  2. מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל ואת הכרשה עד להזהבה.
  3. מוסיפים את שאר הירקות החתוכים ומטגנים כדקה, תוך ערבוב.
  4. מוסיפים את העדשים, התבלינים ומים רותחים עד לכיסוי, ומערבבים.
  5. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כ-40 דקות.
  6. אם רוצים תבשיל סמיך יותר, עם תום הבישול מעבירים חלק מהירקות לקערה, טוחנים אותם למחית בבלנדר מוט ומחזירים לסיר.