מרק ברוקולי
כשר
טבעוני
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
20 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
6
מצרכים
10
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
600
גרם
ברוקולי טרי
600
גרם
כרובית טריה (אפשר להשתמש בכמות כפולה של ברוקולי)
2
ליטר
ציר ירקות או מים
2
כוסות
אפונה טריה או קפואה
2
כוסות
קרם קוקוס 17% שומן לפחות
מעט
מלח
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. קוצצים את הברוקולי ואת הכרובית לפרחים קטנים, מקלפים את הגבעולים ופורסים אותם לפרוסות, מניחים בסיר עם ציר הירקות ומבשלים עד לריכוך. מכבים את האש.
  2. מוציאים את הברוקולי עם כף מחוררת למי קרח, כדי לשמר את צבעו. ממתינים כמה שניות, מסננים היטב ומחזירים אותו לסיר עם הציר.
  3. מוסיפים את האפונה, קרם הקוקוס ומלח וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים כחצי כוס מים, אם המרק דליל, מסמיכים אותו עם כפית קורנפלור מומסת ברבע כוס מים ובישול קצרצר של שתי דקות. טועמים ומתקנים תיבול.