אופן ההכנה:
- קוצצים את הברוקולי ואת הכרובית לפרחים קטנים, מקלפים את הגבעולים ופורסים אותם לפרוסות, מניחים בסיר עם ציר הירקות ומבשלים עד לריכוך. מכבים את האש.
- מוציאים את הברוקולי עם כף מחוררת למי קרח, כדי לשמר את צבעו. ממתינים כמה שניות, מסננים היטב ומחזירים אותו לסיר עם הציר.
- מוסיפים את האפונה, קרם הקוקוס ומלח וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים כחצי כוס מים, אם המרק דליל, מסמיכים אותו עם כפית קורנפלור מומסת ברבע כוס מים ובישול קצרצר של שתי דקות. טועמים ומתקנים תיבול.