אם לא שמתם לב אז ט"ו בשבט הגיע, וזה חג מלא בטעמים מתוצרת העץ ומפרי האדמה. כדי לציין אותו כמו שצריך, הכנו לכם 3 מתכונים עם פירות יבשים, אגוזים, פירות וכל הטוב של החג שישדרגו את כוס הקפה שלכם: עוגת תמרים, עוגת אגוזים ועוגת שיש תפוזים בחושה וגבוהה, שתוכלו להתפאר בה.
מתכונים נוספים עם פירות יבשים:
עוגת תמרים
המצרכים:
1 חבילת תמרים בוואקום (500 גר')
1 כוס מים רותחים
2 ביצים גודל בינוני
1 כוס סוכר
200 גר' חמאה
525 גר' קמח תופח מנופה
100 גר' אגוזים, קצוצים (לחלק ל-50 גרם ו-50 גרם להמשך)
100 גר' שוקולד מריר מגורר (לחלק ל-50 גרם ו-50 גרם להמשך)
אופן ההכנה:
- לצורך הכנת עוגה זאת משתמשים בתמרים בוואקום (ניתן למצא ברשתות השיוק) מרתיחים כוס מים בסיר ומוסיפים חצי מחבילת התמרים עד שזה מתרכך ונראה כמו מחית, מניחים בצד.
- מקציפים 2 ביצים וכוס סוכר כדקה וחצי, מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים 3/4 חמאה וכוס וחצי קמח תופח מנופה. לאחר מכן מוסיפים את 50 גרם אגוזים קצוצים ו-50 גרם שוקלד מריר מגורד ומוסיפים את מחית התמרים שבינתיים התקררה.
- מערבבים הכל בתנועת קיפול היטב באופן ידני.
- שופכים לתבנית ולמעלה שמים 50 גר' אגוזים קצוצים ו-50 גר' שוקלד מגורר.
- אופים בין 35-40 דקות בחום 165 מעלות לתנור שחומם מראש.
עוגת תפוזים בחושה
המצרכים:
5 ביצים
1 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
½ כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח תופח
3 כפות ריבת תפוזים
חופן תפוזים מיובשים
3 כפות סוכר
מעט מים חמים
אופן ההכנה:
- מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב במקסר למספר דקות.
- בקערה נפרדת, מערבבים את החלמונים, שמן, סוכר וניל, קמח תופח ומיץ תפוזים, מערבבים כל פעם קצת קצת ולאט לאט כדי לקבל תערובת אחידה ומערבבים היטב.
- מקפלים את קצף החלבונים בתנועות עטיפה לתוך התערובת של החלמונים. שופכים 2/3 מהתערובת לתבנית ששומנה מעט.
- בקערה קטנה מערבבים את ריבת התפוזים עם סוכר ומעט מים ומוסיפים ל-1/3 תערובת שנותרה. שופכים את מה שנותר לתבנית באופן אחיד, ואופים בחום של 180 מעלות במשך 45 דקות.
עוגת מייפל וקינמון
המצרכים:
3 ביצים
1/4 כוס סוכר
1/3 כוס מייפל
1 שקית סוכר וניל
½ כוס שמן חמניות
1 כוס מיץ תפוזים
1/2 1 כוס קמח תופח (525 גרם)
2 כפות סוכר חום
1/2 כפית קינמון
80 גר' אגוזי מלך, קצוצים
2 כפות אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
- בקערה מערבבים את הביצים עם כוס סוכר, מייפל וסוכר וניל.
- לאחר מכן מוסיפים את השמן ומערבבים היטב לעיסה אחידה.
- מוסיפים את התפוזים ומערבבים שוב, בסוף מוסיפים את הקמח ומערבבים לבלילה אחידה.
- בקערה נפרדת מערבבים את האגוזים עם הסוכר החום והקינמון עד שהאגוז עטוף באופן מקסימלי, חצי מתערובת האגוזים מכניסים לבלילה ומערבבים. יוצקים לתבנית אינגליש קייק ואת האגוזים שנשארו מפזרים מעל. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות ל-38-40 דקות ומגישים.
באדיבות מימי נאמן ורשת מאפה נאמן