הכנת ציר העוף
מכינים ציר עוף מ- 5 כנפי עוף וכמה גרונות של הודו.
מוסיפים לסיר ליטר מים, 2 בצלים שלמים, כוס של גרגרי חומוס לא קלויים שהושרו בלילה (אפשר גם מקופסת שימורים) צרור של פטרוזיליה וכף של כורכום בסוף הבישול (בערך 40 דקות). מתבלים במלח.
מסננים את הירקות והעוף ומשאירים רק את המרק הצח והבצלים.
הכנת הגונדי, קציצות חומוס
מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות חוץ מהמים.
כשהתערובת מוכנה מוסיפים לאט אט את המים וממשיכים ללוש. התערובת אמורה להיות רכה ואוורירית אך מוצקה דיה כדי ליצור ממנה קציצות. אם היאא נוזלית יש להוסיף קמח חומוס. אם היא נוקשה מדי יש להוסיף מעט מים.
מניחים במקרר לפחות ל- 5 שעות. עדיפות ללילה שלם.
לתוך המרק המסונן קורצים כופתאות עגולות בגודל של כדור טניס.
חשוב שהסיר יהיה רחב ויכיל את הקציצות בקומה אחת. מביאים לרתיחה עדינה ומורידים לאש קטנה לעוד 45 דקות.
מגישים עם המרק לצד אורז לבן והמון ירק טרי כגון בזיליקום וטרגון או ללא המרק חם או קר.