ריבת אננס אלכוהולית
המצרכים:
5 ק"ג אננס טרי, קלוף ללא הליבה וחתוך לקוביות קטנות
750 גר' סוכר
300 מ"ל ארמניאק לבן או קוניאק איכותי
מיץ משני לימונים
אופן ההכנה:
- בסיר על אש נמוכה שמים את כל המרכיבים מלבד האלכוהול.
- כשהפרי והסוכר נהיים בסמיכות הנכונה, מוסיפים את הארמניאק הלבן או הקוניאק מערבבים על האש דקה וסוגרים.
- מוזגים את הריבה בעודה חמה לצנצנות שעברו הרתחה, אפשר בזמן שהפרי מתבשל להרתיח אותן שזה בעצם תהליך העיקור ששומר על חיי המדף של הריבה.
- סוגרים ישר עם מכסה הצנצנת ומאחסנים במקום מוצל וקריר - ככה הריבה תישמר לאורך זמן באיכות טובה וטעימה. חשוב לשים לב שכל כלי שנכנס לצנצנת יהיה נקי וסטרילי.
פינה קולדה תוצרת בית
כשנסעתי לפאפוס לחתונה של השף שלנו במסעדת סנטה קטרינה, ליד הבריכה במלון הגישו פינה קולדה מאננס טרי. זה היה הקוקטייל הכי טעים שטעמתי בחיי והיינו שותים אותו לארוחת בוקר, צהריים, ערב ובין לבין. זה המתכון בגרסה משודרגת וקלה יותר להכנה.
המצרכים:
3/4 1 כוס (400 מ"ל) מיץ מאננס טרי סחוט
3/4 כוס (200 מ"ל) רום לבן
300 גר' קרם קוקוס (מקפיאים מראש בתבנית קרח)
חופן קוביות קרח
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל המצרכים בבלנדר, מומלץ לשים חצי כמות קרח ואז לפי הצורך.
- מוזגים לכוסות גבוהות יפות ומקשטים בדובדבנים ומשולשי אננס. אפשר לקשט עם אוכמניות, דובדבני אמרנה וכל מה שסקסי ומתאים.
אננס מקורמל
המצרכים:
1 אננס טרי
2 כוסות סוכר לבן
2 פלפל צ'ילי אדום, קצוץ לקוביות קטנטנות
אופן ההכנה:
- פורסים לרוחב את האננס עם הקליפה לטבעות בעובי 1 ס"מ.
- כל טבעת אננס חותכים לארבע, למשולשים בגודל של חריצי גבינה. לכל משולש מחברים מקל בתחתית הקליפה. אפשר לחבר מקל של קרטיבים, קיסם או שיפוד - כל דבר שיוכל להחזיק את האננס בזמן שאוכלים אותו.
- מסדרים את האננס על מגש או תבנית עם נייר אפייה.
- מכינים את הקרמל - על אש נמוכה ממיסים בעדינות את הסוכר, עדיף בכמה סבבים, עד שהצבע הופך לקרמל עינברי ואז מוסיפים את הצ'ילי. מורידים מהאש ובזהירות שופכים על האננס. נותנים לקרמל להתקרר על האננס ולוקחים ביס.
- אפשר לחתוך את הפרי בגדלים שונים לפי ההעדפה.
שייק אננס ואפרסק עם שוקולד לבן
המצרכים:
4 כוסות עם קוביות קרח
3/4 1 כוס (400 גר') חלב שקדים
300 גר' אננס טרי, חתוך לקוביות גדולות
200 גר' אפרסק מסוג פיתה, חתוך לקוביות גדולות
חופן צימוק פרסי או כל צימוק בהיר
לקישוט -
חופן שוקולד לבן, קצוץ דק או מגולף - מומלץ להקפיא לפני שמגלפים
אופן ההכנה:
- בבלנדר מערבבים את כל המרכיבים מלבד החלב, שאותו מוסיפים בהדרגה - חצי בהתחלה ואז מוסיפים עד למרקם של גרניטה.
- מוזגים את המשקה לכוסות גבוהות ומקשטים בשוקולד לבן, דובדבנים, אוכמניות או משולשי אננס. שותים מהר ומצטננים.
המתכונים באדיבות כרמלה און ליין והשפית איה אשוח, מבעלי מסעדת סנטה קתרינה ושפית לאירועים פרטיים