![אוכל](https://ynet-pic1.yit.co.il/cdn-cgi/image/f=auto,w=740,q=75/picserver5/crop_images/2020/04/12/9904838/9904838_0_31_2000_1202_0_large.jpg)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לבצק:
1
ק”ג
קמח כוסמין לבן
או קמח אחר שמעדיפים
2
שקיות אבקת אפיה
2
כפות סוכר
1
כף
גדושה שמרים טריים/יבשים
2/3
כוס
שמן קנולה
1/4 2 - 1/2 2
כוסות
מים (בהדרגה)
1/2 1 כפות מל
1/2 1 כפות
מלח
לעיטור:
עשבי תיבול, עלי מאכל, ירקות פרוסים דק מאוד, עגבניות שרי צבעוניות, תירס, פטריות ועוד
:רשימת קניות עבור המתכון
אופטימי: כך תכינו בבית פוקאצ'ה פרחונית
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/hypp4wuw3צילום: אורלי פיטל
אופן הכנה:
- שמים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר, השמרים, השמן והמים, ומערבבים. מוסיפים את המלח ולשים כ-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד, רך ונעים.
- מכדררים לכדור, משמנים קלות, מניחים בקערה ומכסים אותה בניילון נצמד ובמגבת. מניחים במקום חמים למנוחה של שעה עד שעתיים או עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מחממים את התנור ל-250 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מחלקים את הבצק ל 3-2 חלקים. לוקחים חלק אחד ומרדדים אותו בעדינות. מניחים בתבנית ומקשטים אותו בכל התוספות שאוהבים.
- אופים כ-15 דקות עד שהבצק מתחיל להשחים ומוכן גם מלמטה (אפשר להרים בזהירות את הפוקאצ'ה ולבדוק מתחת אם מוכן). מגישים ברגע שהפוקאצ'ה יצאה מהתנור.