צילום: אורלי פיטל
אופן הכנה:
- שמים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר, השמרים, השמן והמים, ומערבבים. מוסיפים את המלח ולשים כ-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד, רך ונעים.
- מכדררים לכדור, משמנים קלות, מניחים בקערה ומכסים אותה בניילון נצמד ובמגבת. מניחים במקום חמים למנוחה של שעה עד שעתיים או עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מחממים את התנור ל-250 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מחלקים את הבצק ל 3-2 חלקים. לוקחים חלק אחד ומרדדים אותו בעדינות. מניחים בתבנית ומקשטים אותו בכל התוספות שאוהבים.
- אופים כ-15 דקות עד שהבצק מתחיל להשחים ומוכן גם מלמטה (אפשר להרים בזהירות את הפוקאצ'ה ולבדוק מתחת אם מוכן). מגישים ברגע שהפוקאצ'ה יצאה מהתנור.