אוכל
כשר
טבעוני
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
180 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
7
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לבצק:
1
ק”ג
קמח כוסמין לבן
או קמח אחר שמעדיפים
2
שקיות אבקת אפיה
2
כפות סוכר
1
כף
גדושה שמרים טריים/יבשים
2/3
כוס
שמן קנולה
1/4 2 - 1/2 2
כוסות
מים (בהדרגה)
1/2 1 כפות מל
1/2 1 כפות
מלח
לעיטור:
עשבי תיבול, עלי מאכל, ירקות פרוסים דק מאוד, עגבניות שרי צבעוניות, תירס, פטריות ועוד
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
צילום: אורלי פיטל
אופן הכנה:
  1. שמים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר, השמרים, השמן והמים, ומערבבים. מוסיפים את המלח ולשים כ-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד, רך ונעים.
  2. מכדררים לכדור, משמנים קלות, מניחים בקערה ומכסים אותה בניילון נצמד ובמגבת. מניחים במקום חמים למנוחה של שעה עד שעתיים או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  3. מחממים את התנור ל-250 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  4. מחלקים את הבצק ל 3-2 חלקים. לוקחים חלק אחד ומרדדים אותו בעדינות. מניחים בתבנית ומקשטים אותו בכל התוספות שאוהבים.
  5. אופים כ-15 דקות עד שהבצק מתחיל להשחים ומוכן גם מלמטה (אפשר להרים בזהירות את הפוקאצ'ה ולבדוק מתחת אם מוכן). מגישים ברגע שהפוקאצ'ה יצאה מהתנור.