שוק לוינסקי ושוק התקווה בתל אביב עמוסים במעדניות משובחות וותיקות, רובן מעדניות משפחתיות וותיקות. חג השבועות הוא גם חג המעדניות - מגבינות, זיתים ושמן זית ועד מעדנים לאירוח.
9 צפייה בגלריה
גבינות מכל הסוגים
גבינות מכל הסוגים
גבינות מהמעדנייה, אבל לא רק
(צילום: Shutterstock)
לפעמים קפיצה קטנה למעדנייה שאתם אוהבים, יכולה לסדר לכם את מה שאתם צריכים לארוחת שבועות קלילה וטעימה, ועכשיו יש גם חוברת מתכונים שהפיקה עיריית תל אביב-יפו יחד עם בעלי העסקים בשווקים: הפשטידה עם הריח המטריף של מעדניית חיים רפאל; הצזיקי הביתי המושלם של מעדניית אמיגה; עוגת גבינה קלילה ואוורירית של מעדני עופר; מאפה שושנים קריספי של מעדניית רוזי'ס שגם הילדים יעופו עליו; בורקס טורקי של מעדניית יום טוב שבא בול לכל מי שחושק בפחממה עם קצת טחינה בצד וביצה; לאבנה תוצרת בית של מעדניית ארדיטי, שהוא מתכון אסלי ששרד מאז גלות ספרד; וקלסונס גבינה מפתיע וטעים של מעדניית החלבן.

ציזיקי של אבא

מעדניית אמיגה, שוק התקווה
המצרכים:
1 ליטר יוגורט 1/2 ק''ג לאבנה 350 גר' שמנת צרור עלי שמיר 200-150 גר' שום כתוש 7 מלפפונים מעט מלח
9 צפייה בגלריה
איציק אמיגה, מעדניית אמיגה
איציק אמיגה, מעדניית אמיגה
הציזיקי של איציק אמיגה, מעדניית אמיגה
(צילום: אילן ספירא)
אופן ההכנה:
  1. קוצצים את עלי השמיר וחותכים את המלפפונים לפרוסות דקות.
  2. מערבבים את השמיר והמלפפונים עם היוגורט, הלאבנה, השמנת, המלח והשום בקערה, ומגישים.

עוגת גבינה של בית

מעדני עופר, שוק התקווה
המצרכים:
6 ביצים 750 גר' גבינה לבנה 9% 500 גר' שמנת חמוצה רגילה 1 כוס סוכר 1 כפית תמצית וניל 1 שקית סוכר וניל 4 כפות קורנפלור 2 כפות קמח 4 כפות פודינג וניל
9 צפייה בגלריה
עדן איפרגן מעדני עופר
עדן איפרגן מעדני עופר
עוגת הגבינה של עדן איפרגן מעדני עופר
(צילום: אילן ספירא)
אופן ההכנה:
  1. מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים. מקציפים את החלבונים ואת כוס סוכר יחד עד שמתקבלת קציפה אחידה.
  2. בקערה נפרדת מערבבים את הגבינה הלבנה, השמנת, החלמונים, תמצית הווניל, סוכר הווניל, הקורנפלור, הקמח והפודינג.
  3. מערבבים את הכול יחד בתנועות קיפול, ויוצקים לתבנית אפייה.
  4. מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים ומעליה את תבנית העוגה.
  5. אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות במשך שעה ורבע. שימו לב - אין לפתוח את התנור מתחילת האפייה ועד כארבע שעות אחרי סיום האפייה, כשהתבנית נשארת בתוך התנור.

סלט קפרזה

מעדניית האחים, שוק התקווה
המצרכים:
חופן עלי בזיליקום 20-15 עגבניות שרי (צהובות ואדומות) 1 גבינת בוראטה 2 כפיות שמן זית 2 כפיות חומץ בלסמי חופן צנוברים חופן שקדים פרוסים
9 צפייה בגלריה
שלומי שימחייב מעדניית האחים
שלומי שימחייב מעדניית האחים
הסלט של שלומי שימחייב, מעדניית האחים
(צילום: אילן ספירא)
אופן ההכנה:
  1. שוטפים את עלי הבזיליקום ומניחים בקערה.
  2. חוצים את עגבניות השרי הצבעוניות ומפזרים מעל את עלי הבזיליקום.
  3. מפזרים את השקדים הפרוסים ומניחים את גבינת הבוראטה במרכז הקערה.
  4. מוסיפים שמן זית וחומץ בלסמי, ומפזרים מעט צנוברים.

מאפה שושנים

מעדניית Deli Rozi's שוק התקווה
המצרכים:
500 גר' בצק פילו טורקי 150 גר' חמאה מומסת או שמן זית 1 כוס שקדים פרוסים
למילוי - 300 גר' גבינת מוצרלה איטלקית 200 גר' קרם פרש 300 גר' גבינה בולגרית 15 עגבניות שרי חתוכות קוביות קטנות חופן עלי בזיליקום טרי מעט מלח פלפל שחור אגוז מוסקט טרי
9 צפייה בגלריה
רוזי מלך, מעדניית רוזי
רוזי מלך, מעדניית רוזי
המאפה של רוזי מלך, מעדניית רוזי
(צילום: אילן ספירא)
אופן ההכנה:
  1. ממיסים את חמאה במיקרוגל או בתנור. מפרידים חמישה דפים מבצק הפילו, ומברישים כל דף במעט חמאה.
  2. בקערה נפרדת מערבבים את כל מרכיבי המילוי - גבינת המוצרלה, קרם פרש, גבינה בולגרית, בזיליקום, מלח, פלפל, אגוז מוסקט וקוביות העגבנייה, ולהעביר לשק זילוף.
  3. מזליפים שכבה דקה של המילוי על הבצק ולגלגל לרולדה. חותכים לשושנים ומניחים בתבנית.
  4. מורחים את השושנים בחמאה או שמן זית, מפזרים את השקדים הפרוסים ואופים במשך 30 דקות בתנור בטמפרטורה של 180 במעלות.

בורקס טורקי של סבתא

מעדניית יום טוב, שוק לוינסקי
המצרכים:
לבצק - 1 ק"ג בצק יופקה 2 ביצים 1/4 כוס שמן זית 1/4 כוס מים
למלית - 400 גר' גבינת פטה בקוביות 150 גר' גבינת קשקבל 1 כדור מוצרלה 1 כף פסטו
9 צפייה בגלריה
יומי יום טוב, מעדניית יום טוב
יומי יום טוב, מעדניית יום טוב
הבורס של יומי יום טוב, מעדניית יום טוב
(צילום: אילן ספירא)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור לטמפרטורה של 180-200 מעלות.
  2. מחלקים את הבצק לשני חלקים. חצי מהבצק משטחים ומורחים עליו את השמן ואת המים.
  3. מערבבים את כל מצרכי המלית עד שמתקבל מרקם חלק ומניחים על הבצק.
  4. מרדדים את חצי הבצק שנותר, ומניחים על המלית.
  5. מורחים על הכל ביצה טרופה (וגם שומשום אם אתם רוצים), וחותכים לקוביות.
  6. אופים בתנור במשך 20-25 דקות. מצננים מעט ומגישים.

לאבנה של סבא

מעדניית ארדיטי, שוק לוינסקי
המצרכים:
500 גר' יוגורט 1 שמנת מתוקה 1/2 כפית מלח 2 כפיות שמן זית 1 חיתול או בד כותנה לחביצה
9 צפייה בגלריה
רותם שחר ושמואל ארדיטי מעדניית ארדיטי
רותם שחר ושמואל ארדיטי מעדניית ארדיטי
הלאבנה של רותם שחר ושמואל ארדיטי מעדניית ארדיטי
(צילום: אילן ספירא)
אופן ההכנה:
  1. מערבבים יחד את היוגורט, השמנת, המלח והשמן בקערה עמוקה.
  2. מניחים את התערובת (בזהירות) במרכז חיתול בד ולוחצים עד שיוצאים כל הנוזלים. משאירים בצד מחוץ למקרר למשך 12 שעות.
  3. בתום 12 שעות הלאבנה מוכנה.

קלסונס גבינה של אמא

מעדניית החלבן, שוק לוינסקי
המצרכים:
לקלסונס - 1 ק"ג קמח 5 ביצים 1 כף מלח 2 כוסות מים בטמפרטורת החדר
למלית - 1/2 ק"ג גבינה צפתית מגוררת 2 ביצים 2 כפות קורנפלור
לפיזור למעלה - חופן גבינה צהובה, מגוררת
אופן ההכנה:
9 צפייה בגלריה
דגנית קנטי מעדניית החלבן
דגנית קנטי מעדניית החלבן
דגנית קנטי מעדניית החלבן
(צילום: אילן ספירא)
  1. מכינים את הבצק - מערבבים את כל המרכיבים, עד שמתקבל בצק רך וחלק.
  2. מניחים את הבצק במקרר לשעתיים.
  3. מכינים את המלית - מערבבים בקערה את הגבינה, הביצים והקורנפלור, עד שמתקבלת תערובת האחיד.
  4. מרדדים את הבצק לעלה דק, וקורצים עיגולים בעזרת כוס.
  5. מפזרים קורנפלור, ועליו מניחים בעדינות מעט מהמלית. סוגרים את עיגול הבצק, וחורצים פס לאורכו.
  6. מרתיחים מים סיר שטוח ועמוק, ומכניסים את הכיסונים. ברגע שהכיסונים צפים ממתינים חמש דקות נוספות, מורידים מהאש ומפזרים למעלה גבינה צהובה מגוררת.

פשטידה עם הפתעה

מעדניית חיים רפאל, שוק לוינסקי
המצרכים:
לבצק - 600 גר' תרד 250 גר' גבינת קשקבל קסרי יווני 3 פרוסות של לחם שחור 100 גר' גבינת קפלוטירי יוונית 5 ביצים
לרוטב בשמל - 1 כוס חלב 1 כף קמח 1 כף שמן 2 ביצים
9 צפייה בגלריה
חיים רפאל, מעדניית רפאל
חיים רפאל, מעדניית רפאל
הפשטידה של חיים רפאל, מעדניית רפאל
(צילום: אילן ספירא)
אופן ההכנה:
  1. שוטפים ומייבשים את התרד. חותכים לחתיכות עבות.
  2. משרים מעט את פרוסות הלחם במים, ומייבשים.
  3. שמים בקערה את התרד והלחם (היבשים) ומערבבים בעדינות יחד עם 5 ביצים טרופות.
  4. משמנים תבנית ויוצקים אליה חצי מהתערובת. מכסים עם פרוסות גבינת קשקבל, ומעליה יוצקים את שאר התערובת.
  5. אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות עד להזהבה.
  6. מכינים את רוטב הבשמל - מחממים מעט שמן במחבת, מוסיפים את הקמח והחלב תוך כדי בחישה, עד שמתקבל נוזל סמיך ואחיד.
  7. מורידים את התערובת מהאש ומוסיפים שתי ביצים טרופות.
  8. לשפוך את הרוטב על הפשטידה, ולהגיש.
המתכונים באדיבות עיריית תל אביב העורכת ביום שישי (3/6) סיורי טעימות בשוק לוינסקי ובשוק התקווה לרגל חג השבועות. הרשמה דרך אתר העירייה