כשהייתי ילדה, יום שלישי היה היום השנוא עלי ועל אחיותיי. למה, אתם שואלים? כי היו ימים של קציצות לארוחת הצהריים
שניצל דג בתנור עם ציפוי פריך של פירורי פנקו
כשר
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
30 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
12
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
350
גרם
פילה דג
דג לבן (למשל, בורי, מושט או בקלה), ללא העור
1
יחידות
ביצה
1
כף
חרדל דיז'ון
1/2
כפית
מלח
קורט
פלפל שחור
גרוס
1
כוס
פירורי פנקו
1
כף
שמן זית
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-220 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. חותכים את נתחי הדג לרצועות.
  3. מערבבים בקערה את הביצה, החרדל, המלח והפלפל. מערבבים בקערה נפרדת את הפנקו עם שמן הזית.
  4. טובלים את רצועות הדג בבלילת הביצה ולאחר מכן בתערובת הפנקו. מסדרים בתבנית.
  5. אופים 20-15 דקות, עד שהדגים מזהיבים.
  6. בזמן שהדגים בתנור מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
  7. מגישים מיד עם הרוטב.
כמה דברים חשובים:
  • סוד הפריכות: פנקו! אם אין לכם בבית, אל תתעצלו ולכו לקנות (פירורי פנקו נמכרים כיום בכל החנויות ורשתות השיווק). פירורי הפנקו מעניקים לדג את הפריכות הכה נפלאה. אם תשתמשו בפירורי לחם רגילים, תקבלו שניצל אפוי בלי פריכות.
  • הדג: לא משנה במה משתמשים, אבל אני ממליצה על דג לבן לא יקר, כמו בורי, מושט או בקלה. חשוב לקנות דג טרי ולא קפוא, שמכיל הרבה פוספטים וכמות נכבדה של מים. אין צורך לרוץ בשביל זה לחנות דגים – בסניפים רבים של רשתות שיווק נמכרים כיום דגים טריים, לעתים באזור המעדנייה ולעתים במקררים, ליד הנקניקים.
  • אפשר להקפיא: אני ממליצה להכין כמות יפה של דגים ולהקפיא אותם לפני האפייה. כך, בכל פעם שרוצים שניצל דג חם ופריך צריך רק לשלוף אותו מהמקפיא ולהכניס לתנור לאפייה קצרצרה.
עוד מתכונים של מיכל שמיר - בבלוג שלה, "מיכל אופנה עוגה"