ריזוטו פטריות
המצרכים:
200 גר' ריזוטו
1 קוביית חמאה
1/2 חופן פטריות שנאפו בתנור
1/2 מצקת ציר ירקות
1/2 מצקת שמנת
1 כפית מחית כמהין
5-6 עלי תרד
1 כף אפונה
1 חופן פרמזן
3-4 עגבניות מיובשות
חופן גילופי גבינת פרמזן
חופן מיקרו בזיל
אופן ההכנה:
- מחממים מחבת עם חמאה, מוסיפים פטריות, חצי מצקת ציר ירקות, חצי מצקת שמנת, כפית מחית כמהין ואת הריזוטו. פותחים את הריזוטו במחבת וכל פעם מוסיפים עוד קצת נוזלים, אם יש צורך. מבשלים עד דרגת אל דנטה.
- בדקות האחרונות של הבישול מוסיפים את האפונה והתרד.
- כשהכל מוכן מוציאים לצלחת, מוסיפים חופן פרמזן, ומגישים.
מרק שעועית ועגבניות סיצליאני
המצרכים:
300 גר' שעועית מושרת בקערה עם מים במשך לילה
200 גר' בצל, קצוץ
50 גר' סלרי
20 גר' שום, כתוש
1 קופסה גדולה של עגבניות, חתוכות לקוביות
1 גר' פלפל חריף ירוק סליס
1/2 ליטר ממי הבישול של השעועית
25 גר' מלח
25 גר' סוכר
אופן ההכנה:
- משרים את השעועית ללילה ושוטפים במים.
- מבשלים את השעועית עם הרבה מים עד שהיא מתרככת. מסננים ושומרים את המים להמשך.
- טוחנים חצי מהשעועית המבושלת.
- בסיר נפרד מאדים בצל, שום, סלרי, פלפל חריף ועגבניות.
- מוסיפים את השעועית המבושלת ואת השעועית הטחונה, ומערבבים. מוסיפים קצת ממי הבישול של השעועית, לפי מידת הסמיכות שאתם רוצים את המרק שלכם.
- מוסיפים פפריקה מתוקה ומביאים לרתיחה. מתבלים בסוכר ומלח, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 20 דקות על להבה קטנה.
פולנטה ערמונים
המצרכים:
200 גר' פולנטה
1 כפית מחית כמהין
1 מצקת שמנת
מעט חמאה
3 שיני שום פרוס
חופן פטריות שעברו בישול
חופן ערמונים
שמן כמהין
6-7 גבעולי אספרגוס (לאחר בישול במים עם מלח והעברה למי קרח), מורידים את החלק התחתון הקשה והסיבי
חופן גילופי פרמזן
מעט מלח
אופן ההכנה:
- מחממים במחבת שמנת. מערבבים את הפולנטה בשמנת עד לקבלת מרקם חלק.
- מוסיפים כפית של מחית כמהין, ומערבבים.
- במחבת אחרת מטגנים מעט שום פרוס, מוסיפים פטריות, ערמונים, אספרגוס ומלח.
- להגשה - מוזגים לצלחת גדולה את הפולנטה, מפזרים מלמעלה פטריות וערמונים, מסדרים יפה את האספרגוס, ומגישים.
המתכונים באדיבות רשת המסעדות האיטלקית ג'ויה