מתכונים עוגת ארל גריי
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
90 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
13
מצרכים
10
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית אינגליש גדולה באורך 30 ס״מ, או תבנית אינגליש קצרה + שני מאפינס, או תבנית קוגלהוף נמוכה
2
כוסות
קמח לבן רגיל
1
כפית
מלח
1/2
כפית
אבקת אפייה
1/2
כפית
אבקת סודה לשתייה
2
יח'
ביצים L
1/4 1
כוסות
סוכר לבן
קליפה מגורדת מחצי תפוז או לימון
3/4
כוס
יוגורט לא ממותק
1/4
כוס
תה ארל גריי חזק, מוכן ומצונן לטמפרטורת החדר
3
כפות
עלי ארל גריי בתפזורת (אפשר גם לפרק כ-6-7 שקיות)
2
כפיות
תמצית וניל איכותית
3/4
כוס
שמן קנולה/חמניות/תירס
1
כף
סוכר דמררה או לבן (לפיזור על העוגה טרם האפייה, לא חובה)
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות

אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 165 מעלות ומשמנים את התבנית, אם משתמשים בתבנית אינגליש, משמנים תבנית בתרסיס שמן ומרפדים בנייר אפייה, אם משתמשים בתבנית קוגלהוף, משמנים את התבנית בתרסיס שמן ומקמחים.
  2. מערבבים את הקמח, המלח, אבקת האפייה ואבקת הסודה בקערה.
  3. בקערה גדולה טורפים באופן נמרץ את הביצים עם הסוכר במשך דקה, עד שהתערובת תפוחה ואוורירית בצבע צהוב בהיר.
  4. מוסיפים לתערובת הביצים את קליפת הלימון המגורדת, היוגורט, התה המוכן, עלי התה ותמצית וניל. מוסיפים את השמן בהדרגה, תוך כדי טריפה על להטמעתו. משתדלים למזוג את השמן באיטיות כדי לשמור על אווריריות הבלילה.
  5. מוסיפים את תערובת החומרים היבשים ומערבבים רק עד לאיחודם בתערובת.
  6. מעבירים את הבלילה לתבנית, מטיחים את התבנית עם הבלילה על גבי משטח עבודה על מנת להוציא בועות אוויר מיותרות. מפזרים מעל את הסוכר ואופים כשעה, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי לגמרי. מניחים לעוגה להצטנן לחלוטין לפני שמחלצים אותה מהתבנית.