לפעמים, לא ממש מתחשק לילדים ולי לאכול בשר, עוף או דגים. במקרה כזה, מג'דרה היא תמיד פתרון נפלא: המנה הזאת, שמורכבת מאורז ועדשים מתובלים בכמון עם מלא בצל מטוגן חם, היא כל כך טעימה, שמיד כולם מבקשים תוספת.
2 צפייה בגלריה
אבא מבשל מג'דרה
אבא מבשל מג'דרה
(צילום: גיל אבירם)
זה המתכון הכי פשוט, מהיר וטעים שתוכלו להכין לצהריים נטול בשר, וכל כולו מדיף ריח של בית חם ומחבק.

מג׳דרה

המצרכים: 1 כוס עדשים ירוקות, שרויות במים קרים כחצי שעה 1 כוס אורז יסמין או פרסי, שטוף היטב ומסונן 3 בצלים לבנים, חתוכים לרצועות דקות 1 כפית פלפל שחור טחון 2 כפיות כמון מלח 1/2 2 כוסות מים רותחים 1/4 כוס שמן (לטיגון הבצל)
2 צפייה בגלריה
אבא מבשל מג'דרה
אבא מבשל מג'דרה
(צילום: גיל אבירם)
אופן ההכנה:
  1. בסיר עמוק יוצקים כרבע כוס שמן ומוסיפים את הבצל. מטגנים את הבצל עד שצבעו הופך לשחום והוא מתקרמל מעט.
  2. כשהבצל שחום, מוציאים מחציתו ושומרים בצלחת בצד.
  3. מוסיפים לסיר (עם מה שנשאר מהבצל) את העדשים השרויות והמסוננות ואת התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים כוס מים רותחים ומביאים לרתיחה שנייה.
  5. מבשלים תוך כדי רתיחה עדינה כרבע שעה, מוסיפים את האורז השטוף ומערבבים היטב.
  6. מוסיפים עוד כוס וחצי מים רותחים, מגבירים להבה ומבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהמים מתאדים כמעט לחלוטין.
  7. אחרי שהמים מתאדים מכסים את הסיר, מעבירים ללהבה קטנה ומבשלים כרבע שעה. אחרי רבע שעה, מכבים את הלהבה ומשאירים מכוסה עשר דקות נוספות.
  8. מגישים עם סלט ירקות קצוץ דק ומיכל אשל, יוגורט או לבן קר.