עוגת תפוזים קלאסית
המצרכים:
6 ביצים
1/2 1 כוסות סוכר
1/2 2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
גרידת תפוז מתפוז שלם
גרידת לימון מלימון שלם
1 כוס מיץ תפוזים
אופן ההכנה:
- מקציפים במיקסר שש ביצים (לא מפרידים בין החמון לחלבון) עם כוס וחצי סוכר, בגודל של כוס חד פעמית מקרטון, למשך 10 דקות בדיוק במהירות הגבוהה ביותר.
- בקערה שמים 2 וחצי כוסות קמח ואבקת אפייה עם גרידת תפוז מתפוז שלם וגרידת לימון מלימון שלם ומערבבים היטב.
- לאחר ההקצפה, מורידים למהירות הנמוכה ביותר ומוסיפים כוס שמן, גם פה בגודל של כוס חד פעמית של שתייה חמה ומחכים דקה שהשמן ייספג בתערובת.
- מוסיפים כוס מיץ תפוזים ואת הקמח בהדרגה - קצת מיץ, שתי כפות קמח ואז שוב, קצת מיץ, שתי כפות קמח ושוב מיץ ואת הקמח שנותר.
- מכבים את המיקסר ומערבבים את הבלילה בעדינות בתנועת קיפול בעזרת לקקן.
- מעבירים לתבנית סיר פלא או לתבניות אינגלישקייק משומנת ומכניסים לתנור שחומם לטמפ' של 170 מעלות למשך 40 דקות.
עוגת גבינה פירורים
המצרכים:
לבצק פירורים -
1/2 2 כוסות קמח תופח
2 חלמונים
200 גר' חמאה רכה
5 כפות סוכר חום
למלית גבינה -
2 גביעי שמנת מתוקה
250 מ"ל גבינת שמנת
1 שקית סוכר וניל
1 כף אינסטנט פודינג וניל
גרידה מלימון אחד
אופן ההכנה:
- להכנת הבצק: מערבבים יחד 2 וחצי כוסות קמח, 2 חלמונים, 200 גר' חמאה רכה ו-5 כפות סוכר חום עד לקבל בצק אחיד.
- משטחים את התערובת על תבנית עגולה ואופים כחצי שעה בחום של 180 מעלות. מניחים לצינון.
- להכנת המלית: מקציפים שמנת מתוקה, סוכר וניל גרידת לימון ופודינג ומוסיפים את גבינת השמנת בתנועות קיפול.
- מגרדים מהבצק הקר שהצטנן כמות של פירורים ועל היתר שופכים את המלית.
- מפזרים את הפירורים ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
עוגת שמרים ושוקולד
המצרכים:
1/2 3 כוסות קמח לבן מנופה
1 כף גדושה שמרים יבשים
1/3 כוס שמן קנולה
7 כפות סוכר לבן
2 ביצים
3/4 כוס מים
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה טרופה להברשה
קורט מלח
למלית -
1 קופסה ממרח שוקולד פרווה
50 גר' אגוזי לוז קצוצים
לסירופ -
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר עם וו לישה מעבדים קמח, שמרים, שמן, סוכר, ביצים, מים, מלח ותמצית וניל למשך כ-10 דקות על מהירות בינונית, עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק.
- בידיים מקומחות יוצרים כדור ומעבירים לקערה מקומחת. מניחים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- לאחר שהבצק תפח מחלקים אותו לשני חלקים שווים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בעובי 4 מ"מ.
- מורחים על המלבן כחצי מכמות ממרח השוקולד בעזרת כף שטוחה (פלטה), מפזרים מעל אגוזים קצוצים ומגלגלים לרולדה מהודקת.
- חוצים את הרולדה לאורכה ומגלגלים את שני החלקים לצורת בורג. חוזרם שוב על אותו הדבר עם חלקו השני של הבצק.
- מניחים בתבנית מרופדת את העוגות לשעה לצורך התפחה, מברישים בביצה ואופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.
- להכנת סירופ סוכר: מניחים בסיר מים וסוכר, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-3 דקות נוספות על אש בינונית עד שהסוכר נעלם.
- מצננים ומברישים את העוגות בנדיבות.
המתכונים באדיבות מימי נאמן ורשת מאפה נאמן