עוגת תפוזים קלאסית

המצרכים: 6 ביצים 1/2 1 כוסות סוכר 1/2 2 כוסות קמח 1 שקית אבקת אפייה גרידת תפוז מתפוז שלם גרידת לימון מלימון שלם 1 כוס מיץ תפוזים
3 צפייה בגלריה
עוגת תפוז
עוגת תפוז
(צילום: יח"צ)
אופן ההכנה:
  1. מקציפים במיקסר שש ביצים (לא מפרידים בין החמון לחלבון) עם כוס וחצי סוכר, בגודל של כוס חד פעמית מקרטון, למשך 10 דקות בדיוק במהירות הגבוהה ביותר.
  2. בקערה שמים 2 וחצי כוסות קמח ואבקת אפייה עם גרידת תפוז מתפוז שלם וגרידת לימון מלימון שלם ומערבבים היטב.
  3. לאחר ההקצפה, מורידים למהירות הנמוכה ביותר ומוסיפים כוס שמן, גם פה בגודל של כוס חד פעמית של שתייה חמה ומחכים דקה שהשמן ייספג בתערובת.
  4. מוסיפים כוס מיץ תפוזים ואת הקמח בהדרגה - קצת מיץ, שתי כפות קמח ואז שוב, קצת מיץ, שתי כפות קמח ושוב מיץ ואת הקמח שנותר.
  5. מכבים את המיקסר ומערבבים את הבלילה בעדינות בתנועת קיפול בעזרת לקקן.
  6. מעבירים לתבנית סיר פלא או לתבניות אינגלישקייק משומנת ומכניסים לתנור שחומם לטמפ' של 170 מעלות למשך 40 דקות.

עוגת גבינה פירורים

המצרכים:
לבצק פירורים - 1/2 2 כוסות קמח תופח 2 חלמונים 200 גר' חמאה רכה 5 כפות סוכר חום
למלית גבינה - 2 גביעי שמנת מתוקה 250 מ"ל גבינת שמנת 1 שקית סוכר וניל 1 כף אינסטנט פודינג וניל גרידה מלימון אחד
3 צפייה בגלריה
עוגת גבינה
עוגת גבינה
(צילום: יח"צ)
אופן ההכנה:
  1. להכנת הבצק: מערבבים יחד 2 וחצי כוסות קמח, 2 חלמונים, 200 גר' חמאה רכה ו-5 כפות סוכר חום עד לקבל בצק אחיד.
  2. משטחים את התערובת על תבנית עגולה ואופים כחצי שעה בחום של 180 מעלות. מניחים לצינון.
  3. להכנת המלית: מקציפים שמנת מתוקה, סוכר וניל גרידת לימון ופודינג ומוסיפים את גבינת השמנת בתנועות קיפול.
  4. מגרדים מהבצק הקר שהצטנן כמות של פירורים ועל היתר שופכים את המלית.
  5. מפזרים את הפירורים ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.

עוגת שמרים ושוקולד

המצרכים: 1/2 3 כוסות קמח לבן מנופה 1 כף גדושה שמרים יבשים 1/3 כוס שמן קנולה 7 כפות סוכר לבן 2 ביצים 3/4 כוס מים 1 כפית תמצית וניל 1 ביצה טרופה להברשה קורט מלח
למלית - 1 קופסה ממרח שוקולד פרווה 50 גר' אגוזי לוז קצוצים
לסירופ - 1/2 כוס סוכר 1/2 כוס מים
3 צפייה בגלריה
עוגת שמרים שוקולד
עוגת שמרים שוקולד
(צילום: יח"צ)
אופן ההכנה:
  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מעבדים קמח, שמרים, שמן, סוכר, ביצים, מים, מלח ותמצית וניל למשך כ-10 דקות על מהירות בינונית, עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק.
  2. בידיים מקומחות יוצרים כדור ומעבירים לקערה מקומחת. מניחים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. לאחר שהבצק תפח מחלקים אותו לשני חלקים שווים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בעובי 4 מ"מ.
  4. מורחים על המלבן כחצי מכמות ממרח השוקולד בעזרת כף שטוחה (פלטה), מפזרים מעל אגוזים קצוצים ומגלגלים לרולדה מהודקת.
  5. חוצים את הרולדה לאורכה ומגלגלים את שני החלקים לצורת בורג. חוזרם שוב על אותו הדבר עם חלקו השני של הבצק.
  6. מניחים בתבנית מרופדת את העוגות לשעה לצורך התפחה, מברישים בביצה ואופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.
  7. להכנת סירופ סוכר: מניחים בסיר מים וסוכר, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-3 דקות נוספות על אש בינונית עד שהסוכר נעלם.
  8. מצננים ומברישים את העוגות בנדיבות.
המתכונים באדיבות מימי נאמן ורשת מאפה נאמן