עוגיות ביתיות הן הנשנוש המושלם, ולא רק בשעות הבוקר אלא לאורך כל היום. אצלי בבית, תמיד אפשר למצוא צנצנת מלאה בעוגיות ביתיות, שמספקות את התמורה בשעת חירום כשממש מתחשק משהו מתוק.
כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:
במתכון שלפניכם, הבסיס לעוגיות הוא מושלם וקל להכנה, והחלק הכיפי פה מגיע בשלב התוספות; אז אפשר להוסיף מה שרוצים ולפי טעמכם האישי - החל משוקולד מסוגים שונים, דרך מגוון סוגי אגוזים ועד לסוכריות צבעוניות, חמוציות ועדשים משוקולד לילדים. בקיצור, זה הזמן שלכם להתפרע ולהגשים חלומות.
עוגיות שוקולד לבן וחמוציות
המצרכים:
190 גר' חמאה רכה
150 גר' סוכר
מעט תמצית וניל
50 גר' סוכר חום דחוס
2 ביצים
340 גר' קמח
קורט מלח
5 גר' אבקת אפייה
150 גר' שוקולד לבן
60 גר'- חמוציות
60 גר' פיסטוקים
לקישוט -
50 גר' שוקולד לבן מומס (לא חובה)
אופן ההכנה:
- במיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה, וניל, סוכר לבן וסוכר חום עד לקבלת קצף תפוח. מוסיפים את הביצים בהדרגה, ובין הוספה של כל ביצה, מורידים את המסה מהדפנות בעזרת לקקן וממשיכים להקציף.
- מוסיפים פנימה את המרכיבים היבשים ומערבבים עד לאיחוד, מוסיפים את התוספות (לא את הכל), משאירים בערך כף וחצי מכל תוספת, ומערבבים במשך מספר שניות נוספות.
- בעזרת 2 כפות מחלקים את המסה לגושים קטנים. אפשר גם לכדרר את הגושים, ולמעוך אותם מעט בכדי לקבל עוגייה סימטרית יותר. מקשטים את העוגיות המחולקות מלמעלה בתוספות שנותרו, ולוחצים מעט כדי שהן ישתלבו היטב בבצק.
- מסדרים את העוגיות במגש מרופד בנייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 6 דקות. לאחר 6 דקות מסובבים את המגש, וממשיכים לאפות במשך 2 דקות נוספות עד לקבלת גוון זהוב (שימו לב שהעוגיות לא ישחימו מידי במהלך האפייה).
- לאחר שהעוגיות יצאו מהאפייה, אפשר - אם רוצים - לזלף מעליהם שוקולד לבן מומס.